Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebudem ti klamat, ja by som to okamzite vratila, ale pridu na teba. Pretoze: bud bola chyba v dobierkovom poukaze a tym padom budu peniaze chybat odosielatelovi zasielky, ten poda reklamaciu, patranim pridu k tebe, budes vyzvana na doplatok sumy. Alebo bola chyba u postara, ten za den nema tolko dobierok nad 1000 korun, aby si mu nenapadla ty, on to bude musiet zaplatit, ale peniaze moze pozadovat od teba. Bude to tvrdenie proti tvrdeniu, ale chcela by si s tym zit?
Tie peniaze sa v systeme len tak nestratia
![]()
Já bych teda na tu poštu prvně znovu zavolala a řekla jim, ať si pro ty peníze přijdou, pokud jim chybí, taky by se mi nechtělo se honit na poštu. Ale kdybych se nedovolala, tak bych tam zašla. Pár desetikorun nebo stovku dvě bych asi neřešila a mávla nad tím rukou, že si to měl pošťák pohlídat, ale tisícovka už je dost peněz, to by mi nedalo, měla bych z toho špatné svědomí, kdybych si ji nechala.
Zakladatelko, tvoje chyba to není, chybu udělali někde na poště, ale to tě zkrátka neopravňuje si nechat peníze, které ti nepatří, bez ohledu na to jestli na tebe můžou nebo nemůžou přijít.
Tak a ted me ukamenujte
ja vzdycky byla ta poctiva co vsechno cracela, kdyz jsme si neceho vsimla…at slo o penezenky, zaopmenute tasky nebo spatne vraceni v obchode…jenze pak se na me kazdy vytento a kdyz jsem potreboval aja tak nikdo nic…pokud by postak prisel tak bych penize vratila, pokud ne, nevracela bych se k tomu
Tak na poště mají balík jako vyzvednuty s dobírkou 1350 (zaplacenou - to prý vidí v systému) a víc nic mi k tomu nejsou schopni říct, že přepočítávání řeší jiná pošta a ne oni a tím pádem to se mnou ani nemůžou řešit jestli jim tam něco chybí nebo ne, protože už to pod ně nespadá
. A mam si zajít/zavolat tam - jako kvůli ani ne mé chybě pojedu 20km (kde nemám ani cestu) nebo protelefonuju majlant peněz ![]()
@Anonymní píše:
Tak na poště mají balík jako vyzvednuty s dobírkou 1350 (zaplacenou - to prý vidí v systému) a víc nic mi k tomu nejsou schopni říct, že přepočítávání řeší jiná pošta a ne oni a tím pádem to se mnou ani nemůžou řešit jestli jim tam něco chybí nebo ne, protože už to pod ně nespadá. A mam si zajít/zavolat tam - jako kvůli ani ne mé chybě pojedu 20km (kde nemám ani cestu) nebo protelefonuju majlant peněz
Tak na to bych se jim vykašlala. „Mám SI zajít…“ to je typický přístup pošty, jde snad o jejich prachy, v jejich zájmu je, aby je dostali, tak jak že ty SI máš někam volat? Oni by měli být rádi a poděkovat ti, že jim to chceš doplatit a ne tě honit po všech čertech. Nechala bych jim svoje telefonní číslo s tím, že pokud zjistí manko a budou to chtít řešit, ať se ti ozvou, ale větší aktivitu už bych sama nevyvíjela.
Necetla jsem tedy vse, ale staci zavolat na postu, jestli ti projedou castku, ze ti nesedi. V databazi je.Kdyz ti reknou, ze byla ta, kterou jsi platila, tak to odnese clovek co to tiskne, toho mozna nedohledaji, nevim
.Jestli se seknul postak(ja objednavam hodne a s postackou uz si tykane),penize bych bez vahani dala hned, klidne priste na ruku, protoze by to doplacela ona. Pokud to rozvazela odpo posta s autem CP, s tema jsem tak dohadana a obrali me uz o tolik prachu na balickach do ruky, ze bych drzela pusu a nechala je to vyzrat. Protoze ac clovek chapajici, co delaji u nas, ze vylezou z auta hodit listek nezastizen a cumim na ne z balkonu, balicek nedaji, nezvoni, komisi tvrdi ze mam nefunkcni zvonek, falsuji cas i datum, tak to pardoooon.To bych ja mlcela ![]()
@micelinka píše:
Mně přijde fér těch 1.000kč doplatit. Vždycky si říkám, jak by mi bylo, kdyby se to stalo mě (že by mi najednou chyběly peníze). Nechápu lidi, kteří vůbec uvažují o tom, že by toto udělali. Holt jsem poctivka.
Přesně tak, jsem v šoku, že zakladatelka řeší především, jestli můžou dopátrat, že zrovna ONA okradla pošťáka. Já jsem mívala hmotnou zodpovědnost a věřte, že přijít o práci například kvůli tomu, že někdo jiný vám vybere kasu a svalí to na Vás je hodně nepříjemné…
@wildcherry To máš taky hustý teda, ještě když na ně z toho okna koukáš…
@wildcherry No zrovna včera mi nesli tři balíčky - jeden v 8h ráno lístek do schránky, prý jsem nebyla doma
byla jsem. Ve 12h další balíček, v 16h další, - ty dva doručoval chllápek které jsem viděla poprvé v životě (a že mi těch balíků chodí dost).
Já na ně mám taky pifku, protože kolikrát jsem doma a lístek ve schránce a pak aby se člověk tahal s balíkem těžkým jak… no ale stále jsou lepší než PPLko.
@Kassy Ano, tak mi to příjde, evidentně to není problém můj (té paní co jsem volala), tak proč bych to řešila.
Si to mám řešit sama no…
@MartinaIrena píše:
@wildcherry To máš taky hustý teda, ještě když na ně z toho okna koukáš…
ani mi nemluv
.Je to rok zpet, jsem na balkone a kourim. Podemnou postak s autem. cekam na balik.on u schranky jen s listkem a vypisuje, volam jestli ma sem balicek.On nas. a nej, jak se jmenuji?.Reknu jmeno a on jeste vic nas.ra.nej odchazi a balik mi donese
.to bylo tehdy. Neresila jsem to.Ted uz pul roku nedelam nic jineho, nez resim postu.Mame barak 53/a a vedle nas jen 53.Na balickach je to dobre a komise to vyhodnotila, ze jsem mela na listkach 53.Neni to ani pravda, mela jsem je doma v ruce..V 15:00 jsem byla ve schrance a sla do skoly, byla prazdna. V 16:00 jsem byla doma a ve schrance listky z predchozich dnu v dobe kdy jsem je cekala, cas v rozmezi 12:00 -14:00 kdy mi mala spi doma v postylce.co jsem to zacala fskt fest resit, chodi balicky jak maji ![]()
@Anonymní píše:
no ale stále jsou lepší než PPLko.
Hele ty máš problém s PPL? To jsi teda první, co znám. U nás fungují na 100% a jezdí stále stejný člověk a je to ještě ke všemu pěknej chlap ![]()
@wildcherry
o poště by mohla vyjít kniha s názvem neuvěřitelné příběhy, protože co slyším, je teda někdy fakt neskutečný
@MartinaIrena Když nemusím přes PPL nic neobjednávám, pokud e-shop nabízí jen PPL, odcházím z něj.
U nás jezdí debil… jezdívá běžně kolem 11-12h kdy nebývám vůbec doma (buďto jsem na kroužku s dětma, nebo v práci). když jsem po nich teda chtěla změnit doručení do práce, tak problém - je to jiné město a mezi městy to nejde
. Neochota
- musím pro balík chodit až k hlavní cestě, on prostě nevystrčí nos s auta apod. Opravdu přes ně nic neobjednávám, to už musím být hodně mimo kdybych jo něco brala přes PPLko.
Vadí mi i nemožnost vyzvednutí anebo vyzvednutí bůhví kde.
Anonymní Ty jo tak to je teda fakt divnej řidič, koleduje si, že si někdo bude na něj stěžovat. Já jsem teda opravdu spokojená maximálně. Doručení do zaměstnání nikdy nebyl problém a i když jsem třeba byla ve vedlejší obci, dojel mi tam. Jednou jsem ho zastavila na cestě, jestli nemá balík, ochotně zastavil, vyroloval okýnko a pořešil to se mnou.