Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K tomu udání udavače - ano můžeš ho nafotit při práci a poslat anonymně k prošetření na OSSZ, ovšem záleží z jaké indikace mu byla invalidita III. stupně přiznána i tak mu zůstávají procenta pracovní schopnosti a ty mu zákon nijak nezakazuje využít. Takže se třeba s procházkama a buzerování v pohodě vleze.
Já bych ho tou tatrou přejela, nebo bych mu nařezala větve na stromě, nebo bych mu začla nosit buchty, možností je hodně ![]()
@Anonymní píše:
@anickadomnik obecní
tak to si myslím že klidně může obec zakázat auta nad 3,5 t a vy s tím nic neuděláte, takže vozit vždy jen 3 t
@stazinka09 Já jsem si myslela, že III stupeň mají opravdu nemocní lidé
On ale chodí i zametat silnici
kolikrát to splachuje hadicí a kamínky smetává do příkopu
sem do vesnického krámku si přijde koupit pár lahváčů a pak celý den normálně pracuje na zahradě (tu má tedy výstavní), bere křovinořez a jde si vysekat hezky příkop před barákem, udělá si dřevo atd. Pak se postaví před plot a čumí kolem na sousedy, my jsme relativně vzdálenější, ale jsme na kopci tak když vylezu ven tak na něj pořád vidím co kde dělá
@anickadomnik Jenže to nemáme jak
už jen samotná tatra váží víc… a to si máme materiál na barák, panely, dřevo apod. Vozit jak? jsem z toho už fakt hotová ![]()
@Anonymní píše:
@anickadomnik Jenže to nemáme jakuž jen samotná tatra váží víc… a to si máme materiál na barák, panely, dřevo apod. Vozit jak? jsem z toho už fakt hotová
s tím nic neuděláš, kdyby tam místo sousedova sklepa vedla kanalizace která by se propadala tak by to bylo stejné, holt místo tatry jezdit třeba avií, je to komplikace ale budete ji muset vyřešit
Jo je mi te celkem lito..tady jsi v cechach a uspechy se tu proste neodpousti…neboj se vse bude zase v poradku, ale s tim udavanim…ja bych ho radeji srvala a poslala nekam, nez ho udavat
..nevis, na jakou nemoc to ma…muze mit klidne rakovinu…a tohle uz mi prijde pres caru trosku
@Anonymní píše:
@stazinka09 Já jsem si myslela, že III stupeň mají opravdu nemocní lidéOn ale chodí i zametat silnici
kolikrát to splachuje hadicí a kamínky smetává do příkopu
sem do vesnického krámku si přijde koupit pár lahváčů a pak celý den normálně pracuje na zahradě (tu má tedy výstavní), bere křovinořez a jde si vysekat hezky příkop před barákem, udělá si dřevo atd. Pak se postaví před plot a čumí kolem na sousedy, my jsme relativně vzdálenější, ale jsme na kopci tak když vylezu ven tak na něj pořád vidím co kde dělá
hele posouzení invalidity je úplně jiná kapitola než příspěvek na péči - v kostce při žádosti o invaliditu se posuzuje pokles pracovní schopnosti a pozor!!! vztahuje se k původní profesi. U III. stupně je častá formulace schopen práce za mimořádných nebo zcela mimořádných podmínek - takže pracovat může např. chráněná dílna často šlo o lidi se smyslovým postižením, tak překládali apod. Rozhodně III. stupeň invalidity neoznačuje míru soběstačnosti tzn. vůbec nemusí jít o nějakého ležícího lazara. Např. jsem znala paní učitelku co dostala III. stupeň invalidity poté co onemocněla (bipolární porucha), pokud nebyla v depresivní fázi, tak by zvládla s přehledem to co tvůj soused, fyzická práce jí naopak byla doporučena. No možná si tvůj soused svoje mimořádné podmínky vytvořil kreativně sám ![]()
@1.zizi tu invaliditu má podle mé tchýně už 25 let, prý to má někde zaplacené či co už v době komunismu… on sám v té době dělal někde na komisích nebo co a byl to prý bonzák první třídy, lidi se ho báli ![]()
@1.zizi
no nebo ta rakovina to by taky mohl být příklad, kamarádky máma byla praktická lékařka pak rakovina střev, invalidita III. stupně, do ordinace mezi pacienty se prostě vrátit nemohla, no tak po akutním zaléčení dělala na pojišťovně revizního doktora (jen papíry), normálně na 8h denně…
@Anonymní píše:
@1.zizi tu invaliditu má podle mé tchýně už 25 let, prý to má někde zaplacené či co už v době komunismu… on sám v té době dělal někde na komisích nebo co a byl to prý bonzák první třídy, lidi se ho báli
jenže to je všechno jen prý, osobně dost pochybuju že v dnešní době by mu to prošlo, hodně se to hlídá a i kdyby před 25 lety někomu zaplatil tak už tam dávno sedí někdo jiný, podnět k prošetření podat můžeš ale klesneš tím na jeho úroveň
@Anonymní píše:
@1.zizi tu invaliditu má podle mé tchýně už 25 let, prý to má někde zaplacené či co už v době komunismu… on sám v té době dělal někde na komisích nebo co a byl to prý bonzák první třídy, lidi se ho báli
a jinak náš soused který na první pohled vypadá jako energický zcela zdravý vitální důchodce už má taky dlouhé roky 3. stupeň má to kvůli silné cukrovce a má za sebou 3 infarkty, ale vidět na něm není nic, zrovna dneska ležel pod autem a měnil kola ![]()
Ahoj holky, anonymitu snad nemusím vysvětlovat vzhledem k obsahu.
Ráda bych znala Váš názor a snad mi zde i můžete poradit. Náš soused je starší pán, vadí mu vše v okolí, stěžuje si na všechny sousedy a tak se není čemu divit když došlo i na nás. Začínáme stavět baráček, a tak k nám jezdí větší auta typu tatra, volvo apod. Manžel vlastní také tatru, kterou parkuje u domu a občas si přiváží materiál. Soused přišel s ním, že pod naší cestou k domu má sklep, který se díky těžkým autům sype. Nám nikdy nic neřekl, chodil si stěžovat na úřad, přitom se normálně zdravíme. Dneska nám starosta řekl, že v pondělí přijde statik a že je možné, že nám zakáží jezdit po této cestě s těžším autem než je 3,5t
Jenže co my pak? od silnice to máme do kopce 250m jak sem budeme vozit materiál?? kde bude manžel parkovat s tatrou? a tím to nekončí soused si manžela celou dobu fotil i každé auto co k nám jelo těžší.. Sklep je z 18stol. může se sypat i stářím, podle jiného souseda ho vlastně roky vůbec nevyužívá jelikož se tam nedá nic dát a sklep je více jak 100m od jeho domu.. Tak to nechápu? Proč nepřišel za námi? Máme možnost se nějak bránit?
A pak další dotaz, ten úžasný soused co ho ve vsi všichni tak „milují“ má invalidní důchod III. stupně
Vždyť normálně funguje, řeže dřevo, leze po žebříku sbírá jablka, chodí na procházky, buzeruje všechny sousedy okolo
Jak je to možné? Pro našeho dědu co je ležák nám neschválili ani příspěvek na péči a to tchýně skončila v práci aby se o něj starala a nikdo nedal ani korunu!!! Tak jak to takovýhle zmetek může mít? autobusem jezdí skoro zdarma, má krásné auto na kterém má vystaveného modrého panáčka, parkování zdarma atd.. Jsem fakt naštvaná… apropo dá se i toto někde tedy hlásit? jaktože může invalida III stupně dělat toto? to ho taky jako můžu vyfotit jak češe jakblka, či seká dřevo a jít to hlásit?? Díky za reakce