Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejhoršího agresora Aspergra jsem zažila na nižším gymplu. To bylo opravdu psycho. Rodiče taktéž nereagovali, chyba byla ve všech okolo. Když dotyčný přešel po kvartě do prváku jiného gymplu, děcka to šly oslavit i s učitelský sborem.
@Anonymní píše:
Moc děkuji za info! Takže pokud tomu dobře rozumím, škola už mohla dávno podat podnět na OSPOD? Samozřejmě nevím, jestli k tomu již nedošlo, ale mohla bych se s tím obrátit na třídní učitelku. Otázka je, jestli mi vůbec takové info poskytne…z naší schůzky jsme odcházeli s pocitem, že kromě školní výchovné poradkyně a neúspěšných pokusech o spolupráci rodičů se nic dalšího neděje.
samozrejme, ze skola mohla podat podnet na ospod, uz jen proto, ze rodice zaka s ni odmitaji komunikovat.
@matkabagristy A ještě mám dotaz - můžu eventuelně podat podnět na OSPOD já sama z pozice rodiče? Budou to řešit se školou?
@Anonymní píše:
@matkabagristy A ještě mám dotaz - můžu eventuelně podat podnět na OSPOD já sama z pozice rodiče? Budou to řešit se školou?
podnet na ospod muze dat kdokoli, tam by si meli vyzadat zpravu ze skoly.
@mado píše:
Nejhoršího agresora Aspergra jsem zažila na nižším gymplu. To bylo opravdu psycho. Rodiče taktéž nereagovali, chyba byla ve všech okolo. Když dotyčný přešel po kvartě do prváku jiného gymplu, děcka to šly oslavit i s učitelský sborem.
Takového měl ve třídě můj prostřední potomek.
Dva roky se celá třída těšila až po kvartě odmizí.
Záchvaty vzteky při testech spojenými s kopáním a převracením školního nábytku byly legendární. Třídu taky deptala neustálá přítomnost dospělého - asistentky ve třídě, spolužáka tolerovali, byť je vytáčel a neměli ho nijak zvlášť rádi, ale tu babu úplně nesnášeli.
@mado píše:
Tak tos mě nepotěšila. Za mých mladých let jsme byli na gymplu všichni „standardní“ a proti ZŠ to bylo strašně fajn, tak jsem na to tak nějak spoléhala…
@matkabagristy píše:
podnet na ospod muze dat kdokoli, tam by si meli vyzadat zpravu ze skoly.
Děkuji!
@Anonymní píše:
Tak tos mě nepotěšila. Za mých mladých let jsme byli na gymplu všichni „standardní“ a proti ZŠ to bylo strašně fajn, tak jsem na to tak nějak spoléhala…
Prcek sel na gympl. Ja ted ucim v jeho byvale tride a jsem moc rada, ze tam neni.
@Anonymní píše:
Naprosto s tebou souhlasím a je mi líto, čím si tvůj syn musel projít. Je to hrůzaJestli se můžu zeptat, po tom napadení se něco změnilo a agresor byl odejit, nebo dál zůstal ve třídě?
Už jsem to tady mslím jednou psala,. Kluk byl hodně problémový, byla to třetí třída.. Od mé kamarádky klukovi zlomil prst a to tak, že ho nakoby nabral na umyvadlo..
Ona to vyřešila, asi svérazně, ale asi jediná ze všech rodičů. Přišla do školy za učitelkou, začaly si to vyříkavat a jakmile kluk vyběhl na chodbu, tak si ho odchytla.. a přímo do očí mu řekla, že ještě jednou, šáhne na nějaké dítě, že si na něho počká a uvidí sám.. Když se naštve tak je jak san..
Kluk dal pokoj, naštěstí žádné komedie okolo toho, že by rodiče přišli, že někomu vyhoržovala nebylo.
NO kluci jsou 7 třída a pořád se to s klukem táhne, ale už je to v rámci - zlobení ne agrese.
Co se týká nás, tak se moc nepohnulo dál, protože chlapec z učitelské rodiny.. Jeho teta učilo na škole. Takže i třídní to většinou vyřešila tak, že se řešilo, jestli ho někdo nevyprovokoval
@Anonymní píše:
Teď inkluze a speciální potřeby a doporučení poradny a jsi tam, kde na základce, jenom tady ta děcka i rodiče jsou na vyšší inteligenční vlně. Takže s přibývajícím věkem agrese přechází v psychicky teror. To už není tak jasné, jako napsat poznámku Pepíček udeřil Marečka, ten má modřínu. Vše je zadokumentovano. Ty děti i rodiče jsou citovi vyděrači, za všechno může okolí a oni si naopak budou stěžovat a hledat pomoc proti vám. Když si dotyčného nevšímáš, tak si jeho útok vyprovokoval ty, protože si ho nevšímáš a on si tě ale vybral za kamaráda a chce s tebou být a ty ho tak trápíš,,že nereaguješ. Obrovská paranoia vůči všem, ze strany toho Aspergra.
Jak do toho zabredneš, není úniku, jedině dítě přehlasit jinam, za cenu dojíždění a přetrhaní vazeb.
Asi nepotesim, zazili jsme totez na Montessori skole/skolce. Postupne uz od skolky nezvladatelne chovani gradovalo, rodice sem tam i reagovali (zejmena, kdyz slo o to, aby jejich syna prijali na tuto ZS), ale jinak se nedelo v zasade nic. Kdyz tedy pominu fakt, ze vlastne zle byly vsechny ostatni deti a tohoto bylo treba opecovavat. Ve skole na natlak rodicu mu pak byl vynucen i asistent (diagnoza ADHD), ten to ale take nezvladal. U nas to vyvrcholilo tim, ze na vysvedceni se detem ve slovnim hodnoceni objevilo, ze maji byt tolerantnejsi k spoluzakovi, ktery prochazi narocnym obdobim ![]()
@Janasas píše:
Už jsem to tady mslím jednou psala,. Kluk byl hodně problémový, byla to třetí třída.. Od mé kamarádky klukovi zlomil prst a to tak, že ho nakoby nabral na umyvadlo..
Ona to vyřešila, asi svérazně, ale asi jediná ze všech rodičů. Přišla do školy za učitelkou, začaly si to vyříkavat a jakmile kluk vyběhl na chodbu, tak si ho odchytla.. a přímo do očí mu řekla, že ještě jednou, šáhne na nějaké dítě, že si na něho počká a uvidí sám.. Když se naštve tak je jak san..
Kluk dal pokoj, naštěstí žádné komedie okolo toho, že by rodiče přišli, že někomu vyhoržovala nebylo.
NO kluci jsou 7 třída a pořád se to s klukem táhne, ale už je to v rámci - zlobení ne agrese.
Co se týká nás, tak se moc nepohnulo dál, protože chlapec z učitelské rodiny.. Jeho teta učilo na škole. Takže i třídní to většinou vyřešila tak, že se řešilo, jestli ho někdo nevyprovokoval
Tohle měl udělat ředitel, pořádně mu vynadat, až se hoch počůrá a hotovo. Ale hned když to začínal na děti zkoušet, ke zlomenýmu prstu nemuselo dojít. Matce se nedivím, udělala bych to samý, když by byli ve škole lemplové.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.