Napadání ve třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.3.22 19:29
@hanka.br. píše:
Jako - já nevím, jak dalece je pravda všechno, co tvrdíš. Že rodiče nesouhlasí je jedna věc, na druhou stranu učitelé mají povinnost chránit bezpečí všech dětí. Pokud je žák ve třídě nebezpečný sobě a ostatním, pak být vykázán ze třídy u dozoru naprosto může a rodiče s tím mohou nesouhlasit, jak je mi libo. Tohle je naprosto v pohodě opatření, které si škola obhájí a rodiče si můžou stěžovat, kde chtějí. Jsem si jistá, že v té tvé škole to snad vědí. Takže buď tvé informace nejsou úplné, nebo je to celé nějak jinak. Úplně se schovávat za nesouhlas jedněch rodičů prostě není možné.

Nemsíš zpochybňovat moje tvrzení. On vykázán ze třídy je, ale až ve chvíli, kdy se něco děje. Ještě před pár týdny byl na chodbě „bez důvodu“, teď už ten důvod evidentně mít musí. Pokud důvod mají v danou chvíli, tak si vyloučení z kolektivu samozřejmě obhájí. Ale stabilně vyloučit bez souhlasu rodiče zjevně nemůžou. Osobně taky moc nechápu, že už s ním dávno nějak zákonně nezatočili :nevim: Dokonce jsme se odvolávali na ŠZ, že děti mají právo na plnohodnotné vzdělávání a jak je možné, že jim tento žák neustále narušuje výuku vyřváváním nesmyslů. Říkala jsem i, že je naprosto legální žáka vzdělávat mimo třídu, když narušuje výuku, ale bylo mi řečeno, že na tohle nemají prostor, ani lidi. S manželem jsme na schůzce seděli přes hodinu a v podstatě se nedobrali ničeho. Nevím, co je konkrétně za tím vším, nejsem učitel, rodiče nevychovance osobně neznám, ale od jiné maminky vím, že je učitelům vyhrožováno právníky. Prostě evidentně ego, že si někdo dovolil se otřít o mazánka. On sám dětem přestup z jiné třídy vysvětlil tak, že ho museli přeřadit, protože byl šikanovaný a pronesl, že v téhle třídě je to to samé. Jak říkám, všichni jsou zlí, ale on je naprosto cajk.

• Citovat
  • Upravit
30408
7.3.22 19:32
@Anonymní píše:
Nemsíš zpochybňovat moje tvrzení. On vykázán ze třídy je, ale až ve chvíli, kdy se něco děje. Ještě před pár týdny byl na chodbě „bez důvodu“, teď už ten důvod evidentně mít musí. Pokud důvod mají v danou chvíli, tak si vyloučení z kolektivu samozřejmě obhájí. Ale stabilně vyloučit bez souhlasu rodiče zjevně nemůžou. Osobně taky moc nechápu, že už s ním dávno nějak zákonně nezatočili :nevim: Dokonce jsme se odvolávali na ŠZ, že děti mají právo na plnohodnotné vzdělávání a jak je možné, že jim tento žák neustále narušuje výuku vyřváváním nesmyslů. Říkala jsem i, že je naprosto legální žáka vzdělávat mimo třídu, když narušuje výuku, ale bylo mi řečeno, že na tohle nemají prostor, ani lidi. S manželem jsme na schůzce seděli přes hodinu a v podstatě se nedobrali ničeho. Nevím, co je konkrétně za tím vším, nejsem učitel, rodiče nevychovance osobně neznám, ale od jiné maminky vím, že je učitelům vyhrožováno právníky. Prostě evidentně ego, že si někdo dovolil se otřít o mazánka. On sám dětem přestup z jiné třídy vysvětlil tak, že ho museli přeřadit, protože byl šikanovaný a pronesl, že v téhle třídě je to to samé. Jak říkám, všichni jsou zlí, ale on je naprosto cajk.

Ale já nemluvím o vzdělávání, reagovala jsem na přestávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
7.3.22 19:34
@janoma píše:
Neni to uplne pravda, ze nemohou. Ale chce to koule. Volat sanitku a policii. Ver mi, ze pak to rodina resit zacne

volat sanitku, policii? Proc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
7.3.22 19:40

Ať se děti semknou, o přestávce ho zmalujou tak, že ho vlastní matka nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
7.3.22 19:41

Po přečtení všech reakcí vidím jako jediné východisko dát syna na jinou školu a doufat, že tam nic podobného probíhat nebude. Je to sice svým způsobem zbabělost, ale mně by asi nestálo za to snažit se bojovat s větrnými mlýny.

Sama mám trošku podobnou zkušenost z doby, kdy jsem chodila na základku. Do třídy nám strčili nezvladatelného šikanátora prý právě propuštěného z pasťáku. Jako stydlivá šprtka jsem se ho fakt bála. Naštěstí u nás vydržel jen jedno pololetí. Ale byla úplně jiná doba, dneska mám taky kolikrát pocit, že většina musí jen držet hubu a krok a agresor si může dělat, co chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
7.3.22 19:43
@Anonymní píše:
A nebo se tím nevyřeší nic. U syna ve třídě byla policie a záchranka už několikrát. Stav věcí se nezměnil.

Přesně. Odvezou ho možná a druhý den je zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
7.3.22 19:44
@Anonymní píše:
O to jsme také žádali, ale bylo nám řečeno, že i asistentka potřebuje na záchod, což plně chápu. Kluk byl asi na dva týdny všechny přestávky mimo třídu, aby neškodil, jenže rodiče s tím opět nesouhlasili, a tak mají ve třídě o přestávkách zase peklo.

Škola je povinna zajistit bezpečnost dětí. O tom, jakým způsobem, rodiče nerozhodují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 19:44
@SAJ píše:
Upřímně… Jedině neustálý dohled ve třídě a zkušený pedagog - a stejně to úplně neuhlídáš…Změňte školu.

Nad tím jsem už přemýšlela, ale synovi chybí už jen pátá třída, pak ho chceme dát na gympl. Teda pokud se dostane. Pro něj by bylo náročné měnit co rok školu. Pokud se nedostane a kluk bude stále vybuřovat, školu změníme.

• Citovat
  • Upravit
24654
7.3.22 19:46
@Anonymní píše:
Syn má podobného kluka ve třídě. Napadá všechny - děti, učitelku, asistentku. Nadává, ničí věci, bere dětem věci, jí jim svačiny, plive na ně…
Syn říká, že si kluk o hodinách hraje. Má u sebe asistentku.
Podle syna tam pořád chodí cizí paní učitelky (TU říkala, že tam byla psycholožka, specialni pedagožka…), byla tam i ředitelka. Zatím se nezměnilo nic. Byla i schůzka, ale rodiče kluka tam nebyli.
Teď se k němu přidávají další děti. Syn by měl dřív nárok na přiřazení AP, kvůli tomuto klucikovi nemá.
Učitelka říkala, že škola udělala vše, co udělat mohla.

Pokud je daná asistentka asistentka pedagoga a ne osobní, musí se věnovat všem potřebným dětem. Je jedno, že byla do třídy původně přidělena z popudu jednoho žáka, dnes se asistenti sdílí. Není v pořádku, že se věnuje jen jednomu a ne všem, co ji potřebují. Pokud má váš syn na AP nárok, žádejte, aby se věnovala i jemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 19:56
@Anonymní píše:
Počti si - spolužák s ADHD napadl moje dítě

https://www.emimino.cz/…dite-250169/

Jen pro vysvětlení, je to moje diskuse, stará šest let. Měli jsme naprosto totožný problém. Prosím zachovat anonym nebo smazat.

Děkuji za odkaz, už pročítám. Je fakt neuvěřitelné, před čím se pořád zavírají oči. Naprosto souhlasím s tvou větou: Agresoři mají svá práva, oběti nikoliv. Přesně tenhle pocit zážívám…

• Citovat
  • Upravit
66815
7.3.22 20:00

Ja se to resi u nas: Pohovor s zakem, pohovor s rodici, ospod, odtud odkaz nastredisko vychovne pece. Kluk o prestavkach izolovan (to je na hrane). V pripade prusvihu okamzite volame/piseme rodicum. Se skolou rodice komunikovat musi. Pokud to nedelaji, vysvetli jim to na ospod. Zalezi hodne na zkusenostech ucitelu, vychovneho poradce, na postoji ospod. Tam si s nasi vychovnou tykaji a resi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
7.3.22 20:03

Škola s tim nic moc dělat nebude a já jako rodič bych nečekala až fakt se stane průser :? to se tam musí pěkně učit když je tam takový agresor. bud změnit třídu nebo pokud to by smysl nemělo tak školu. nečekala bych až takový hajzlík zabodne mému dítěti nůžky do krku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 20:03
@hanka.br. píše:
Ale já nemluvím o vzdělávání, reagovala jsem na přestávky.

Prvních šest řádků píšu o přestávkách :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.22 20:09
@lucad77 píše:
Pokud je daná asistentka asistentka pedagoga a ne osobní, musí se věnovat všem potřebným dětem. Je jedno, že byla do třídy původně přidělena z popudu jednoho žáka, dnes se asistenti sdílí. Není v pořádku, že se věnuje jen jednomu a ne všem, co ji potřebují. Pokud má váš syn na AP nárok, žádejte, aby se věnovala i jemu.

Já to vím, ale toto dítě nemůže být podle učitelky ani vteřinu bez dohledu. Což chápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.22 20:11
@matkabagristy píše:
Ja se to resi u nas: Pohovor s zakem, pohovor s rodici, ospod, odtud odkaz nastredisko vychovne pece. Kluk o prestavkach izolovan (to je na hrane). V pripade prusvihu okamzite volame/piseme rodicum. Se skolou rodice komunikovat musi. Pokud to nedelaji, vysvetli jim to na ospod. Zalezi hodne na zkusenostech ucitelu, vychovneho poradce, na postoji ospod. Tam si s nasi vychovnou tykaji a resi.

Moc děkuji za info! Takže pokud tomu dobře rozumím, škola už mohla dávno podat podnět na OSPOD? Samozřejmě nevím, jestli k tomu již nedošlo, ale mohla bych se s tím obrátit na třídní učitelku. Otázka je, jestli mi vůbec takové info poskytne…z naší schůzky jsme odcházeli s pocitem, že kromě školní výchovné poradkyně a neúspěšných pokusech o spolupráci rodičů se nic dalšího neděje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin