Napadání ve třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24658
7.3.22 17:51
@Anonymní píše:
Ano, vždycky když se stane něco většího, píšu třídní e-mail. Dnes jsem žádala o oficiální vyjádření, jak se k problému škola postavila. Výchovná poradkyně na schůzce říkala, že za námi stojí a rodiče kluka bude zvát co nejčastěji. Jenže ti na schůzky nechodí :nevim: A tak se točíme pořád na mrtvým bodu.

Ještě mě napadlo důrazně (lépe i hromadně) žádat po vedení školy, aby zajistilo nad oním problémovým žákem zvýšený pedagogický dohled. To rozhodně v jejich silách i kompetencích je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65168
7.3.22 17:52
@lucad77 píše:
Pokyn z MŠMT. Asistentů je moc, peněz na ně málo, měli by se sdílet. Možná sem tam ještě na konkrétního žáka jsou, ale přednostně se už dávají do celé třídy. On i ten asistent na konkrétního žáka je stejně asistent pedagoga, ne toho žáka, takže pokud bude třeba, měl by (dle pokynu pedagoga) pomoci i jiným dětem. Tudíž další potřebné dítě už svého asistenta do stejné třídy nedostane a z asistenta jednoho žáka se stane asistent sdílený. Nebo vy máte běžně ve třídách víc než jednoho asistenta?

ne, jeden asistent, ale pokud to nepůjde ten jeden konkrétní rodič vyřídit, tak asistent nebude. Ten příspěvek byl psaný tak, že je prostě asistent do třídy bez ohledu na to, jestli to někdo šel vyřizovat. A tím, že ten asistent stejně pomáhá všem, tihle problémoví stejně nikam chodit nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24658
7.3.22 17:53
@Janasas píše: Škoda, že nejde vyloučení, nebo do zvlášní školy, myslím, že zlobení, a agresivní chování je už rozdíl..
Našeho kluka takto ohužel nůžkami pěkně pořezal na zádech, a na krku naštěstí nezabral.. Kdybych měla upřímně říct, jak to v sobě cítím, tak bych tyto děti prostě dala na léčení, hotovo..
Ted kamarádka má dceru v léčebně nedala to a podřezala si žíly. Školačka.. Je to jiný případ, ale prostě tu pomoct potřebovala..Myslím, že je to ted hodně nastavené, jenom, aby se všichni začlenili, ale myslím, si, že prostě někdo se začlenit prostě nedá

Do základní školy praktické (dříve zvláštní školy) by mohl jedině, kdyby měl i mentální retardaci. Jinak ne. Ale existují školy přímo pro žáky s poruchami chování. Jenže je jich zoufale málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 17:55
@Janasas píše: Škoda, že nejde vyloučení, nebo do zvlášní školy, myslím, že zlobení, a agresivní chování je už rozdíl..
Našeho kluka takto ohužel nůžkami pěkně pořezal na zádech, a na krku naštěstí nezabral.. Kdybych měla upřímně říct, jak to v sobě cítím, tak bych tyto děti prostě dala na léčení, hotovo..
Ted kamarádka má dceru v léčebně nedala to a podřezala si žíly. Školačka.. Je to jiný případ, ale prostě tu pomoct potřebovala..Myslím, že je to ted hodně nastavené, jenom, aby se všichni začlenili, ale myslím, si, že prostě někdo se začlenit prostě nedá

Naprosto s tebou souhlasím a je mi líto, čím si tvůj syn musel projít. Je to hrůza 8o Jestli se můžu zeptat, po tom napadení se něco změnilo a agresor byl odejit, nebo dál zůstal ve třídě?

• Citovat
  • Upravit
24658
7.3.22 17:56
@vokishka píše:
ne, jeden asistent, ale pokud to nepůjde ten jeden konkrétní rodič vyřídit, tak asistent nebude. Ten příspěvek byl psaný tak, že je prostě asistent do třídy bez ohledu na to, jestli to někdo šel vyřizovat. A tím, že ten asistent stejně pomáhá všem, tihle problémoví stejně nikam chodit nemusí.

Ano, tak to si rozumíme. Ten asistent je sdílený, ale někdo k němu musí dát ten podnět, to ano. Ale v papírech z poradny už to ty děti psané nemají. Aspoň u nás ne. Bylo to vyřazeno z podpůrných opatření. Ale my máme stupeň 3 a výše. Nevím, jak je to u jedniček a dvojek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 17:59
@lucad77 píše:
Ještě mě napadlo důrazně (lépe i hromadně) žádat po vedení školy, aby zajistilo nad oním problémovým žákem zvýšený pedagogický dohled. To rozhodně v jejich silách i kompetencích je.

O to jsme také žádali, ale bylo nám řečeno, že i asistentka potřebuje na záchod, což plně chápu. Kluk byl asi na dva týdny všechny přestávky mimo třídu, aby neškodil, jenže rodiče s tím opět nesouhlasili, a tak mají ve třídě o přestávkách zase peklo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.22 18:03

Jinak pro doplnění, kluk je z velmi dobře situované rodiny VŠ vzdělaných rodičů. Není vůbec hloupý. Ale naprosto nemá nastavené hranice, úctu k ničemu a nikomu, prostě může všechno. Krásná práce rodičů a jejich výchovy. Klobouk dolů. :roll:

• Citovat
  • Upravit
8733
7.3.22 18:04

Řešení je takove, že až bude zase machat nůžkama někomu před obličejem, tak musí učitel zavolat sanitku a policii. Že má dítě záchvat a ohrožuje sebe i spolužáky. Pak se kontaktují rodiče a ospod. Jo, je s tím spousta papírování, ale to snad stojí za to, ne? Myslím, že i škola bude ráda, když se to nějak dá do pohybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.3.22 18:38
@Anonymní píše:
O to jsme také žádali, ale bylo nám řečeno, že i asistentka potřebuje na záchod, což plně chápu. Kluk byl asi na dva týdny všechny přestávky mimo třídu, aby neškodil, jenže rodiče s tím opět nesouhlasili, a tak mají ve třídě o přestávkách zase peklo.

no, já si vybavuji, že jeden čas u jednoho z mých dětí byly naopak o přestávkách dozory ve třídě. ne že problémový žák byl někam uschován, ale že ve třídě byl trvale dospělý dozor, aby se v ní neděly nepřístojnosti. plus se třídou pracoval psycholog ohledně šikany, myslím, že to ani nebyl školní psycholog, že na to tehdy byl nějaký mimoškolní preventista, ale to si nejsem jista. už je to nějaký ten rok nazpátek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 18:41

Syn má podobného kluka ve třídě. Napadá všechny - děti, učitelku, asistentku. Nadává, ničí věci, bere dětem věci, jí jim svačiny, plive na ně…
Syn říká, že si kluk o hodinách hraje. Má u sebe asistentku.
Podle syna tam pořád chodí cizí paní učitelky (TU říkala, že tam byla psycholožka, specialni pedagožka…), byla tam i ředitelka. Zatím se nezměnilo nic. Byla i schůzka, ale rodiče kluka tam nebyli.
Teď se k němu přidávají další děti. Syn by měl dřív nárok na přiřazení AP, kvůli tomuto klucikovi nemá.
Učitelka říkala, že škola udělala vše, co udělat mohla.

• Citovat
  • Upravit
30408
7.3.22 18:45
@Anonymní píše:
O to jsme také žádali, ale bylo nám řečeno, že i asistentka potřebuje na záchod, což plně chápu. Kluk byl asi na dva týdny všechny přestávky mimo třídu, aby neškodil, jenže rodiče s tím opět nesouhlasili, a tak mají ve třídě o přestávkách zase peklo.

Jako - já nevím, jak dalece je pravda všechno, co tvrdíš. Že rodiče nesouhlasí je jedna věc, na druhou stranu učitelé mají povinnost chránit bezpečí všech dětí. Pokud je žák ve třídě nebezpečný sobě a ostatním, pak být vykázán ze třídy u dozoru naprosto může a rodiče s tím mohou nesouhlasit, jak je mi libo. Tohle je naprosto v pohodě opatření, které si škola obhájí a rodiče si můžou stěžovat, kde chtějí. Jsem si jistá, že v té tvé škole to snad vědí. Takže buď tvé informace nejsou úplné, nebo je to celé nějak jinak. Úplně se schovávat za nesouhlas jedněch rodičů prostě není možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 18:45
@Midaku píše: Řešení je takove, že až bude zase machat nůžkama někomu před obličejem, tak musí učitel zavolat sanitku a policii. Že má dítě záchvat a ohrožuje sebe i spolužáky. Pak se kontaktují rodiče a ospod. Jo, je s tím spousta papírování, ale to snad stojí za to, ne? Myslím, že i škola bude ráda, když se to nějak dá do pohybu.

A nebo se tím nevyřeší nic. U syna ve třídě byla policie a záchranka už několikrát. Stav věcí se nezměnil.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
7.3.22 19:04
@Anonymní píše:
Ahoj,
už jsem v koncích. Syn je ve čtvrté třídě. Loni k nim byl z vedlejší třídy přeřazen totálně nezvladatelný žák, který nemá nastavené žádné hranice. Napadá děti, kope jim do tašek. jednomu takhle rozkopal mobil. Ve vyučování vyřvává sprostě. Před vánocema roozbodal spolužákovi dárek nůžkama. Neuznává autoritu, dělá si co chce. Rodiče, ač vzdělaní, se školou nespolupracují, jejich děťátko je chudáček, kterého nemá nikdo rád a všichni ho šikanují. Jakákoliv vyšetření odmítli, na schůzky nechodí. Ani na třídní, ani na vyzvání školy. Dnes se stalo to, že o přestávce kluk nůžkama rozbodal dětem společnou práci, kterou tvořily ve výuce. Děcka už ho mají plné zuby, tak na něj křičely, ať toho nechá a jeden kluk mu ve vzteku řekl, že ještě jednou do toho bodne, že už mu zlomí vaz. Na to se ten s nůžkama proti němu otočil a začal ho zastrašovat bodáním a šermováním proti němu. Naštěstí se nic nestalo, zasáhla učitelka. Oba kluky odvedla do ředitelny. Třídní učitelce píšu stížnost téměř každý měsíc, byli jsme i na osobní schůzce s ní a výchovnou poradkyní. Bylo nám řečeno, že o problému ví, že jej nepodceňují, ale že mají svázané ruce a pokud rodiče nesouhlasí, že nic nezmůžou. Klukovi je úplně jedno, komu ublíží. Nemá konkrétní cíl, má prostě potřebu stále někoho napadat, ať už slovně, či fyzicky. Ve chvíli, kdy se děti proti němu ozvou, vymýšlí si, co mu provedli. Třeba dnes při vyšetřování incidentu s nůžkama ukázal na mého syna a tvrdil, že ho škrtil. 8o Moje otázka asi převážně na učitele - skutečně se s tímto nedá nic dělat? Opravdu musíme čekat, až se něco vážného stane? Upřímně mám už celkem obavu, co se ve třídě stane, protože kluk agresi jen stupňuje a nic neděje. Nechápu, proč slušní musí držet jen pusu, krok, vyčkávat a snášet ataky nevychovaných a nezvladatelných jedinců, aniž by se mohli jakkoliv bránit :cert: Stále se mi jen potvrzuje, že v dnešním světě je většina utiskovaná menšinou. :zed:

Upřímně… Jedině neustálý dohled ve třídě a zkušený pedagog - a stejně to úplně neuhlídáš…

Změňte školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 19:08
@Anonymní píše:
Na škole máme výchovnou poradkyni, měli jsme ji přímo na schůzce s třídní učitelkou. Ač to řeší, nic se neděje. Sama nám řekla, že z vlastní zkušenosti ví, že když se mají rodiče spojit, vycouvají z toho. A měla pravdu. To jsme si ověřili i na třídních schůzkách. Manžel tam vystoupil a debatoval o problému s třídní, ostatní jen přikyvovali, ale že by ho někdo podpořil, to se nestalo. Přitom když s pár rodiči mluvím soukromě, jsou naštvaní, co se ve třidě děje. :nevim:
Rodiče nevychovaného kluka psycholožku důrazně odmítli. Odmítají všechno. Byl jim doporučen přestup na školu s menším kolektivem, že tam by klukovi bylo lépe. Myslím, že nechcou spolupracovat kvůli uraženýmu egu. Přece jejich bobánek je svatej a zlí jsou všichni ostatní.

Počti si - spolužák s ADHD napadl moje dítě

https://www.emimino.cz/…dite-250169/

Jen pro vysvětlení, je to moje diskuse, stará šest let. Měli jsme naprosto totožný problém. Prosím zachovat anonym nebo smazat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.22 19:25
@hanka.br. píše:
@hanka.br. píše:
V první řadě poučit své dítě o tom, aby se mělo na pozoru, spolužáka neprovokovalo a respektovalo jeho problémy. V každém kontaktu s tímto chlapcem nevidět projev agrese způsobené ADHD (protože být k sobě agresivní umí i naprosto zdravé děti), ale naučit své dítě předcházet kolizním situacím. Co si budeme povídat, děti (zdravé) nemají daleko děti s ADHD pěkně provokovat, protože pak mohou být těmi napadenými chudáčky nebo je prostě jenom baví dívat se na to, jak někdo nezvládá emoce.(tím teď nemyslím tvé dítě, ale obecně).
Jako - já nevím, jak dalece je pravda všechno, co tvrdíš. Že rodiče nesouhlasí je jedna věc, na druhou stranu učitelé mají povinnost chránit bezpečí všech dětí. Pokud je žák ve třídě nebezpečný sobě a ostatním, pak být vykázán ze třídy u dozoru naprosto může a rodiče s tím mohou nesouhlasit, jak je mi libo. Tohle je naprosto v pohodě opatření, které si škola obhájí a rodiče si můžou stěžovat, kde chtějí. Jsem si jistá, že v té tvé škole to snad vědí. Takže buď tvé informace nejsou úplné, nebo je to celé nějak jinak. Úplně se schovávat za nesouhlas jedněch rodičů prostě není možné.

Znovu jsem si přečetla tvoji první radu v případě mého šest let starého problému a znovu jsem se ukázkově naštvala.

Jak můžeš být tak neempatická a promiň, ale až zlá k dětem, které NEMAJÍ diagnostikovaný problém? Omlouvám se za anonym, je ve vztahu k citované diskusi… Nechci @hanka.br. urážet, pouze jsem si vzpomněla, jak moc mi tehdy její reakce v té diskusi ubližovaly. Moje dítě chodilo ze školy se strachem, napadané, ubližované… A bylo minimálně u Hanky za agresora.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin