Napadání ve třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24696
7.3.22 17:12
@Koty píše:
K té policii - třídní nám řekla, že je to v podstatě jediné řešení, jak dát věci do pohybu. Jenže konkrétně mému synovi se v tuto chvíli nic nestalo, takže tam nemám s čím jít. S hlášením, že se něco stalo ve třídě, se mi vysmějou. Ve chvíli, kdy napadne mého syna, nebudu s oznámením váhat ani vteřinu. Příjde mi, že rodiče jsou v dnešní době tak zahlcení vlastníma starostma, že se už snad nedokážou ani postavit za vlastní dítě. Je mi z toho smutno.

Jenže policie to stejně odloží, protože ten kluk není trestně zodpovědný. Přehodí to na OSPOD, který nejspíš už podněty dávno má. Celé to prostě leží na nečinných zákonných zástupcích toho agresora. Zkuste ještě žádat toho asistenta. Běžně se k poruchám chování přiděloval, co vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
7.3.22 17:13
@arinecka píše:
Domluv se s ostatními rodiči a jděte tam všichni. Není pravda, že s tím nemůžou nic dělat, protože rodiče toho agresora nespolupracují. Čekají až někomu opravdu ublíží? To nebude dlouho trvat, když vidí jak mu všechno krásně prochází.

A co na navrhuješ, že by škola měla udělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.3.22 17:14
@Anonymní píše:
K té policii - třídní nám řekla, že je to v podstatě jediné řešení, jak dát věci do pohybu. Jenže konkrétně mému synovi se v tuto chvíli nic nestalo, takže tam nemám s čím jít. S hlášením, že se něco stalo ve třídě, se mi vysmějou. Ve chvíli, kdy napadne mého syna, nebudu s oznámením váhat ani vteřinu. Příjde mi, že rodiče jsou v dnešní době tak zahlcení vlastníma starostma, že se už snad nedokážou ani postavit za vlastní dítě. Je mi z toho smutno.
Škola by mohla jedině pomoci tak, že přiměje rodiče alespoň k tomu, aby se synem došli do poradny, aby k němu mohl být přidělen asistent, který bude non stop na žáka dohlížet i o přestávkách. Ale bez doporučení poradny se nehne. Je na paní učitelce a případně vedení, aby se s rodiči domluvila. Ideálně po dobrém, protože na sílu moc nesvedou. Ale je to na nich. Vy jako rodiče můžete být urputní ve svých stížnostech, aby se věci daly do pohybu. Hodně štěstí - protože tohle je noční můra každé třídy.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
7.3.22 17:15
@prokr píše:
To se mi zdá z více důvodu dost pritazeny za vlasy, ale hádat se nebudu…

Ta učitelka byla odejita z jedné venkovské školy a vzali ji na školu do sousední vsi a většina rodičů tam ty děti přehlásila za ní. Ale jak říkám, to byly nějaké vesnické pidiškoly, které byly rády za každý kus, těch dětí bylo jen pár, ve městě je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 17:17
@lucad77 píše:
Jenže policie to stejně odloží, protože ten kluk není trestně zodpovědný. Přehodí to na OSPOD, který nejspíš už podněty dávno má. Celé to prostě leží na nečinných zákonných zástupcích toho agresora. Zkuste ještě žádat toho asistenta. Běžně se k poruchám chování přiděloval, co vím.

Asistentku ve třídě mají, ale ne přiřazenou konkrétmímu dítěti. Ptali jsme se třídní na asistenta pouze pro tohoto žáka, ale to prý rodiče také odmítli. Ten se tuším přiděluje až po psychologickém vyšetření? jestli se pletu, tak mě kdyžtak oprav. Mám pocit, že jsme se ptali na kde co, ale nic nejde.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.22 17:24
@hanka.br. píše: Škola by mohla jedině pomoci tak, že přiměje rodiče alespoň k tomu, aby se synem došli do poradny, aby k němu mohl být přidělen asistent, který bude non stop na žáka dohlížet i o přestávkách. Ale bez doporučení poradny se nehne. Je na paní učitelce a případně vedení, aby se s rodiči domluvila. Ideálně po dobrém, protože na sílu moc nesvedou. Ale je to na nich. Vy jako rodiče můžete být urputní ve svých stížnostech, aby se věci daly do pohybu. Hodně štěstí - protože tohle je noční můra každé třídy.

Děkuji za názor. Ano, je to noční můra, v podstatě není dne, kdy bysme doma neřešili, co kluk zase provedl. Třídní jsem říkala, že nejsem typ rodiče, který bezdůvodně prudí a stěžuje si, ale prostě v tomto případu nemůžu jinak.

• Citovat
  • Upravit
1923
7.3.22 17:27

Neni to uplne pravda, ze nemohou. Ale chce to koule. Volat sanitku a policii. Ver mi, ze pak to rodina resit zacne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
7.3.22 17:28
@Anonymní píše:
Děkuji za názor. Ano, je to noční můra, v podstatě není dne, kdy bysme doma neřešili, co kluk zase provedl. Třídní jsem říkala, že nejsem typ rodiče, který bezdůvodně prudí a stěžuje si, ale prostě v tomto případu nemůžu jinak.

Pokud budeš mít důvod, tak se ozývej. Důsledně (pokud budeš mít důvod). Oficiálně, mailem, aby škola musel reagovat. Svolávat co týden výchovné komise a zvát na ně dotyčného žáka je opruz pro vedení i ty rodiče, takže by se mohlo dát očekávat, že se něco pohne. Minimálně ta poradna a asistent. Když nebude dělat nikdo nic, tak se přirozeně věci nepohnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.22 17:29
@prokr píše:
To se mi zdá z více důvodu dost pritazeny za vlasy, ale hádat se nebudu…

Je to sice Blesk, ale ze zvědavosti jsem zkusila vyhledat a první odkaz je TENTO

Víc času tomu věnovat nechci, ale zřejmě něco pravdy na tom bylo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
7.3.22 17:30
@Anonymní píše:
Asistentku ve třídě mají, ale ne přiřazenou konkrétmímu dítěti. Ptali jsme se třídní na asistenta pouze pro tohoto žáka, ale to prý rodiče také odmítli. Ten se tuším přiděluje až po psychologickém vyšetření? jestli se pletu, tak mě kdyžtak oprav. Mám pocit, že jsme se ptali na kde co, ale nic nejde.

Asistent pedagoga se už ke konkrétnímu dítěti opravdu nepřiděluje a málokdy dovolí, aby byl více než jeden ve třídě. Došly peníze. To, co rodiče odmítli, byl nejspíš asistent osobní. Ten by byl jen pro toho žáka, ale toho by si oni sami museli platit, nebo si na něj sehnat prostředky někde jinde mimo školu (třeba od sponzorů nebo tak). Osobní asistent totiž není zaměstnanec školy, ale přímo těch rodičů. A to je podle mě kámen úrazu. Přinutit je k tomu nelze, aby někoho takového pro dítě měli. :nevim: Je to těžká situace pro celou třídu, pro rodiče ostatních dětí i pro učitele muset se s něčím takovým dennodenně potýkat. Nezávidím vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
7.3.22 17:35

To je asi opravdu na zavolání záchranky, že dítě má afekt a ohrožuje sebe i ostatní. Ale hádám, že s tím je pak spousty práce (papírování, dokazování, že učitelé udělali maximum, aby k takové situaci nedošlo), takže to opravdu bude asi použitelné jen ve velmi krajní nouzi. Jenže pokud někoho zraní, bude to taky průšvih…navíc s následky pro zraněného (psychické určitě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65220
7.3.22 17:40
@lucad77 píše:
Asistent pedagoga se už ke konkrétnímu dítěti opravdu nepřiděluje a málokdy dovolí, aby byl více než jeden ve třídě. Došly peníze. To, co rodiče odmítli, byl nejspíš asistent osobní. Ten by byl jen pro toho žáka, ale toho by si oni sami museli platit, nebo si na něj sehnat prostředky někde jinde mimo školu (třeba od sponzorů nebo tak). Osobní asistent totiž není zaměstnanec školy, ale přímo těch rodičů. A to je podle mě kámen úrazu. Přinutit je k tomu nelze, aby někoho takového pro dítě měli. :nevim: Je to těžká situace pro celou třídu, pro rodiče ostatních dětí i pro učitele muset se s něčím takovým dennodenně potýkat. Nezávidím vám.

Top jsi vzala kde? My máme asistenty jen na konkrétní dítě, jehož rodiče si ho vyběhali. Zatím ještě není obvyklé, aby byli asistenti prostě bez konkrétních diagnoz. A u nich ve třídě může být sdílený asistent, ale to musí rodiče jít do poradny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.22 17:42
@hanka.br. píše:
Pokud budeš mít důvod, tak se ozývej. Důsledně (pokud budeš mít důvod). Oficiálně, mailem, aby škola musel reagovat. Svolávat co týden výchovné komise a zvát na ně dotyčného žáka je opruz pro vedení i ty rodiče, takže by se mohlo dát očekávat, že se něco pohne. Minimálně ta poradna a asistent. Když nebude dělat nikdo nic, tak se přirozeně věci nepohnou.

Ano, vždycky když se stane něco většího, píšu třídní e-mail. Dnes jsem žádala o oficiální vyjádření, jak se k problému škola postavila. Výchovná poradkyně na schůzce říkala, že za námi stojí a rodiče kluka bude zvát co nejčastěji. Jenže ti na schůzky nechodí :nevim: A tak se točíme pořád na mrtvým bodu.

• Citovat
  • Upravit
24696
7.3.22 17:48
@vokishka píše:
Top jsi vzala kde? My máme asistenty jen na konkrétní dítě, jehož rodiče si ho vyběhali. Zatím ještě není obvyklé, aby byli asistenti prostě bez konkrétních diagnoz. A u nich ve třídě může být sdílený asistent, ale to musí rodiče jít do poradny.

Pokyn z MŠMT. Asistentů je moc, peněz na ně málo, měli by se sdílet. Možná sem tam ještě na konkrétního žáka jsou, ale přednostně se už dávají do celé třídy. On i ten asistent na konkrétního žáka je stejně asistent pedagoga, ne toho žáka, takže pokud bude třeba, měl by (dle pokynu pedagoga) pomoci i jiným dětem. Tudíž další potřebné dítě už svého asistenta do stejné třídy nedostane a z asistenta jednoho žáka se stane asistent sdílený. Nebo vy máte běžně ve třídách víc než jednoho asistenta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
7.3.22 17:49

Škoda, že nejde vyloučení, nebo do zvlášní školy, myslím, že zlobení, a agresivní chování je už rozdíl..
Našeho kluka takto ohužel nůžkami pěkně pořezal na zádech, a na krku naštěstí nezabral.. Kdybych měla upřímně říct, jak to v sobě cítím, tak bych tyto děti prostě dala na léčení, hotovo..
Ted kamarádka má dceru v léčebně nedala to a podřezala si žíly. Školačka.. Je to jiný případ, ale prostě tu pomoct potřebovala..Myslím, že je to ted hodně nastavené, jenom, aby se všichni začlenili, ale myslím, si, že prostě někdo se začlenit prostě nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin