Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Velikost penisu je prý hlavně ovlivněna geneticky, takže.. jak to má tatínek ?
a opravdu, celkově se kluci vyvíjí hlavně v pubertě..
Zvykej ho na plavky a ve dvou letech to fakt neřeš.
Do puberty daleko, a vývin těchto partií pokračuje často ještě i po ní.
neřešila bych to,pokud to neřeší lékaři a nemá s tím žádné zdravotní a jiné problémy. Ukáže se až během dospívání jak na tom bude.
@Anonymní píše:
Maminky, prosím, nechci aby to vyznělo nějak úchylně, je to takové hodně intimní téma, proto anonym. Mám skoro dvouletého chlapečka, který má opravdu extrémně malého pindíka. Už v propouštěcí zprávě z porodnice má „nápadně malý penis“.. Pediatrička ho viděla naposled někdy v roce a říkala, nebojte, on vyroste, nejpozději v pubertě.. Přijde mi, že zatím opravdu vůůůbec neroste a když jsme třeba na bazénu a je mu zima, opravdu tam nemá skoro nicPárkrát jsem si i všimla, že ostatní maminky tak blbě koukají..
Ale nad to už se dokážu povznést, spíš se bojím, abych něco nezanedbala zdravotně. Je mi jasné, že zvětšovat mu ho nikdo nikde nebude
Jen prostě nechci aby měl do budoucna s tím nějaké problémy, jestli se to třeba nemá nějak řešit. Někde jsem zaslechla, že to může být endokrinologický problém
Ale doktorku to nijak netrápí, tak snad ne. Máte někdo zkušenost? Děkuji!
Počkala bych pár let. Pak se zeptala znovu. A třeba ho pro klid duše nechala endokrinologem vyšetřit.
Ve dvou letech je to ještě dobrý. Já se porad bojim, ze nezacne rust dvanactiletemu, ktery ho ma mensiho, nez jeho bratr na roce a pul ![]()
Nebojte se. Na techto strankach se pise, ze rust penisu zacina az s pubertou a ta u chlapcu zacina az p 12. roce. odkaz
Ve dvou letech je opravdu zbytečně se stresovat.penis se vyviji nejvic v pubertě a do te doby je ještě daleko.velikost penisu neni dana geneticky, takze odhadovat velikost v dospělosti nelze.
muj ho ma taky malyho, driv mi to neprislo, myslela jsem, ze je to normalni u mimin, ale kdtz jsem pak ostatni videla na plavani, tak jsem si uvedomila, ze ten muj tam skoro nic nema
manzel ho ma malyho v normalnim stavu, ale kdyz se mu postavi, tak je velikostne super, tak predpokladam, ze syn to ma po nem, protoze, kdyz ma rani erekci, tak je 3× tak vetsi
jakyho ho ma tvuj syn, kdyz se mu postavi? jo a ma skoro dva roky. nejsem, zadnej uchyl, ale rozhodne to nebudu psat jinak nez anonymne
@Anonymní píše:
muj ho ma taky malyho, driv mi to neprislo, myslela jsem, ze je to normalni u mimin, ale kdtz jsem pak ostatni videla na plavani, tak jsem si uvedomila, ze ten muj tam skoro nic nemamanzel ho ma malyho v normalnim stavu, ale kdyz se mu postavi, tak je velikostne super, tak predpokladam, ze syn to ma po nem, protoze, kdyz ma rani erekci, tak je 3× tak vetsi
jakyho ho ma tvuj syn, kdyz se mu postavi Eds? jo a ma skoro dva roky. nejsem, zadnej uchyl, ale rozhodne to nebudu psat jinak nez anonymne
@Anonymní píše:
Ve dvou letech je to ještě dobrý. Já se porad bojim, ze nezacne rust dvanactiletemu, ktery ho ma mensiho, nez jeho bratr na roce a pul
Jejdaa…Drzim palce!!! ![]()
Dekuji moc vsem za uklidneni
Vazne mi to pomohlo..Ja to parkrat rekla manzelovi a ten si tukal na celo, co to resim za blbosti (pritom by to mel vic chapat, ze to pro kluka/chlapa neni asi zrovna idealni), tak jsem rada, ze nas je vic a budeme klukum drzet palce…Snad se jeste vytahnou
A hlavne aby to nebyl zdravotni problem, to je preci to nejdulezitejsi.
@Anonymní píše:
Dekuji moc vsem za uklidneniVazne mi to pomohlo..Ja to parkrat rekla manzelovi a ten si tukal na celo, co to resim za blbosti (pritom by to mel vic chapat, ze to pro kluka/chlapa neni asi zrovna idealni), tak jsem rada, ze nas je vic a budeme klukum drzet palce…Snad se jeste vytahnou
A hlavne aby to nebyl zdravotni problem, to je preci to nejdulezitejsi.
ja jsem to taky resila s manzelem, bylo mu to neprijemny a nechtel se o tom bavit, nj chlapska jesitnost
cetla jsem tedy nejakou stranku a tam i pisou, ze kluci s malym v klidovym stavu mivaji velkou erekci a ti co ho maji normalniho uz takova erekce neni. Ja uz se netrapim, pokud bude opravdu po manzelovi, tak cajk ![]()
@Anonymní píše:
Maminky, prosím, nechci aby to vyznělo nějak úchylně, je to takové hodně intimní téma, proto anonym. Mám skoro dvouletého chlapečka, který má opravdu extrémně malého pindíka. Už v propouštěcí zprávě z porodnice má „nápadně malý penis“.. Pediatrička ho viděla naposled někdy v roce a říkala, nebojte, on vyroste, nejpozději v pubertě.. Přijde mi, že zatím opravdu vůůůbec neroste a když jsme třeba na bazénu a je mu zima, opravdu tam nemá skoro nicPárkrát jsem si i všimla, že ostatní maminky tak blbě koukají..
Ale nad to už se dokážu povznést, spíš se bojím, abych něco nezanedbala zdravotně. Je mi jasné, že zvětšovat mu ho nikdo nikde nebude
Jen prostě nechci aby měl do budoucna s tím nějaké problémy, jestli se to třeba nemá nějak řešit. Někde jsem zaslechla, že to může být endokrinologický problém
Buď v klidu, vždyť na velikosti nezáleží… ![]()
A kdyby ho měl mít malyho, tak mu jako správná starostlivá máma koupíš zaručený prášky na zvětšení?
@Delaltctrl psala jsem Ježíškovi, aby ti donesl pod stromeček aspoň trochu rozumu. Jak vidím, tak marně… ![]()
Maminky, prosím, nechci aby to vyznělo nějak úchylně, je to takové hodně intimní téma, proto anonym. Mám skoro dvouletého chlapečka, který má opravdu extrémně malého pindíka. Už v propouštěcí zprávě z porodnice má „nápadně malý penis“.. Pediatrička ho viděla naposled někdy v roce a říkala, nebojte, on vyroste, nejpozději v pubertě.. Přijde mi, že zatím opravdu vůůůbec neroste a když jsme třeba na bazénu a je mu zima, opravdu tam nemá skoro nic
Párkrát jsem si i všimla, že ostatní maminky tak blbě koukají..