Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
já znám jen takovou tu jak se tam dávají míchaná vajíčka a tu mi manžel nejí
,neznáte nejakou jinou
Dobrý večer, oživuji diskusi, poradí někdo, jak na kuřecí roládu? Chci ji udělat bez vajec, budu dělat na synovu nedělní oslavu narozenin (je alergický na vajíčka), tak bych uvítala nápady na náplň. Děkuji moc ![]()
Beru to tak, že vejce tam plní funkci pojidla, tak bych spojila směs něčím jiným, napadá mě tvrdý sýr, který se rozpustí a slepí to (jako náplň bych použila asi různé druhy zeleniny, ev. žampiony, trochu šunky).
Nebo mě napadá, že dělám ne tedy roládu, ale plněné kuřecí maso (takové jakoby malé roládky), do kterých dávám čerstvý sýr typu Lučina (já obv. používám Pic Frisch z Lídlu), ochutím bylinkama, česnekem a je to moc dobré, možná by podobně šla udělat i velká roláda (dalo by se tam přidat leccos dalšího).
@Terrad píše:
A co špenátová náplň?
můžu jen doporučit. k tomu šťouchané brambory - je to mňamka. Můžeš tam přidat i nivu - na proužky, aby to po řezu bylo zajímavé, anebo slaninku ![]()
Nemusíš tam dávat pojidlo. Buď kup kuřecí prsa a udělej ty malý roládky jakoby pro každýho zvlášť, jak říká a ty můžeš jen rozkrojit napůl. Nebo jestli chceš velkou roládu, tak bych koupila spíš krůtí prso, půjde ti to líp zamotat…A řešila bych na oslavu, když bez vajec, tak skutečně jenom šunku se žampionama, nebo vůbec houbovou smaženici, dušená játra na cibulce se tam dají dát, mletý maso..ale to je takový hodně hutný…jestli to chceš odlehčit, tak buď udělej ten špenát se smetanou, nebo ny pán orestuj libovolnou zeleninu, nebo to teda udělej „italsky“ a bez předchozí tepelné úpravy tam narvi ten mazací sýr, bylinky a pančetu
Uvidíš, dobrý to bude tak jako tak
A do těch šťouchaček šupni pažitku ![]()
@vvero nas rodinny recept a vsichni se vzdy muzou utlouct, ale nevim zda je to zrovna vhodne pro deti…
kureci plat poklademe anglickou slaninou, herkulesem a zasypeme nahrubo nastrouhanm cedarem, pricemz na syru nesetrime. zabalime roladu, lehce posypeme zameckym korenim a peceme v pekaci vymazanem maslem asi 1,5
@superandrysek píše:
@vvero nas rodinny recept a vsichni se vzdy muzou utlouct, ale nevim zda je to zrovna vhodne pro deti…
kureci plat poklademe anglickou slaninou, herkulesem a zasypeme nahrubo nastrouhanm cedarem, pricemz na syru nesetrime. zabalime roladu, lehce posypeme zameckym korenim a peceme v pekaci vymazanem maslem asi 1,5
wow, tak to zní jako plán ![]()
My děláme klasickou nádivku z rohlíků, vody a vajec, do toho bylinky a trochu muškátu, ale to je bohužel s vajíčky
Ale dá se lehce improvizovat - pooklást šunkou, sýrem, nebo nějakou zeleninu - mamka dávala papriku, mělo to pak pěknou mozaiku
@Alowen todle zkuste je to vyborne!!! kazdy se po tom muze utlouct. kure se da koupit vykostene nebo si to clovik pri trose sikovnosti muze udelat sam
@superandrysek vykostit kuře není vůbec problém, to mě dokonce baví ![]()
@Alowen
sikulka, ja jsem obcas lina a ted jak nemam moc casu tak obcas koupim to pripravene
kdyz si to delas sama vyhoda je ze zbyde na polivku ![]()
@superandrysek přesně - koupím kuře, ted naposledy to byl mastodont přes dvě kila
Roláda byla na deset porcí a ještě výtečná polívka
No, ale to už asi vybočujeme z tématu ![]()