Náplň na pizzu

ake
152
27.11.19 14:12

Náplň na pizzu

Chci se poradit. Dělal jsem si pizzu (ze 100g mouky, taková menší porce) z hodně tenkého těsta (tak 3 až 3.5 mm) a potřel jsem ji rajčatovým protlakem (poměrně tlustá vrstva), dal jsem na to plátky žampionů a asi půl sáčku oliv ze sáčku 195g. Ještě jsem přidal pár oválných cherry rajčat. Nakonec jsem to posypal sýrem Eidam. Výsledek byl ale poměrně přesycený, přeťaplaný, hodně koncentrovaná chuť o dost kyselejší než jsem zvyklý (obvykle dělám pizzu která je už polotovar jen přidám sýr nebo olivy to dám do trouby).

Co doporučili pro příště? Dát tenčí vrstvu protlaku? Vynechat rajčata? Méně oliv dám určitě.

Druhá otázka: je lepší dělat tenkou pizzu (na chuť) nebo středně tenkou (aby se člověk naobědval)? Já mám hlad. :nevim:

Příspěvek upraven 27.11.19 v 14:21

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35461
27.11.19 14:20

Na pizzu nedávej čistý protlak. Příprav si směs podle nějakého návodu. Eidam taky není ten pravý sýr. A pizzu mám ráda tenkou :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2679
27.11.19 14:25

Problém je v té tlusté vrstvě protlaku. ;)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6666
27.11.19 14:27

@ake Tak na pizzu ne protlak, ale radši rajčatovou passatu, pokud je už s bazalkou a lehce dosolená tak už není třeba nic dalšího upravovat. Jediný sýr (pokud to není plísňový jako ochucovadlo) který patří na pizzu je mozzarella. Kynuté těsto na pizzu je třeba nechat aspoň 24h kynout v chladu jinak nebude dobré. Těsto i vrstva rajčatové omáčky mají být co nejslabší.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6532
27.11.19 14:33

Preferuji tenčí pizzu a je třeba ji péct prudčeji. Na pizzu se nedává rajčatový protlak, ale rajčatová omáčka připravená z rajčat, česneku, cibule, olivového oleje, oregana atd. A také určitě ne eidam :nevim: Mozzarella je ta pravá, má příjemnou smetanovou chuť a doplní zrovna tu chuť rajčat :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2415
27.11.19 14:48

Ja si kupuju uz hotove sugo v italskem obchode, nejradeji mame s prosciutoo, gorgonzolu, mozzarelu a bazalku, manzel pak se smetanovym zakladem, kurecim masem a houbama, ja mam rada stredne tlustou pizzu s vysokym okrejem, ty si pak davame s olivacem :palec:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
881
27.11.19 14:57

My kupujeme nebo delame sugo. pizzu si delame velmi casto. kdyz delam ja tak je mnohem lepsi :lol:, protoze davam sugo jen lehce-jen dve polevkove lzicky na klasickou velikost (velka jako mrazena z obchodu). partner tam da vseho kybl a pak nam nechutna. okraje potiram olivovym olejem s trochou cesneku.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
968
27.11.19 15:07

Já si vzdy smíchám protlak s trochou kečupu nebo protlak trochu osladim, přidám sůl, pepř a hodně oregána :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
394
27.11.19 18:50

Kup si třeba takovou rajčatovou omáčku ve sklenici, mnohem lepší než protlak (prodává se třeba v Lidlu). Vyválej si tenčí těsto a nech trošku silnější okraje (pokud to tak máš ráda). Kyselejší chuť můžou udělat i zelené olivy (někdy jsou v takovém slanějším nálevu, záleží, jaké koupíš). U pizzy se říká pravidlo 4 - max 4 ingredience. U mě většinou šunka, sýr (ideálně pecorino či mozzarella, eidam na pizzu nepatří, ale samozřejmě si tam dej, co máš ráda), pár plátku hub a třeba jarní cibulka nebo něco zeleného. Kup si bylinky, klidně samostatnou sušenou jednodruhouvou nebo přímo pizza bylinky. Je na tobě, kolik nálože tam máš ráda, já raději větší okraje a hodně hub, takže si to udělej podle sebe :andel:.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
14447
27.11.19 20:46

Já třeba dávam bud sugo nebo kečup a posypu oregánem či italským kořením.
Určitě je lepší tenčí pizza. A udělat třeba 2, když máš hlad :lol:
Já dělám šunka, mozzarela, žampiony a pár oliv nebo
salám/slanina cibulka, mozzarela špenát, kuřecí uvařené maso a niva

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
ake
152
28.11.19 14:39

Povedlo se

Dneska jsem dělal ještě jednu pizzu a tentokrát se povedla. Bylo to z 200g mouky a vyšla mi pořádná pizza. Těsto jsem rozdělil na dvě poloviny, vyválel 2× tenkou placku, spojil. Náplň: dvě lžičky protlaku, kečup, sůl, pepř, hodně oregana, poloviční porce bazalky, 1/4 proužku česneku.

Dále, asi 4 lžičky oliv, cca 5 cherry rajčat, a 3 žampióny nakrájené na plátky.

Sýr jsem zcela vynechal a byl jsem hodně spokojený. Jedinou věc bych příště potřeboval sehnat černé olivy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat