Napomenutí třídního učitele první třída

Anonymní
15.3.23 16:16

Napomenutí třídního učitele první třída

Dobrý den, syn mi dnes donesl v žákovské knížce, že dostane napomenutí třídního učitele. V družině prý došlo ke konfliktu mezi ním a spolužákem. Samozřejmě, že oba dva tvrdí, že si začal ten druhý jenže můj syn ho škrábl. Paní vychovatelka to neviděla a jen to oznámila třídní a ta mu dala napomenutí. Syn mi řekl, že mu neustále ten druhý schovával aktovku a pak ho pleskl, tak že mu to vrátil. Samozřejmě že syn se taky nezachoval správně. Pak se ho třídní na to ptala a když řekl svoji verzi tak mu hned řekla že lže. Mám to nějak řešit? Mám to nějak řešit? Vychovatelka mi řekla že to řešit nechtěla a že kluci si nakonec podaly ruce a usmířili se :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24723
15.3.23 16:20

Za tohle mi přijde napomenutí přehnané teda. Děcka se škorpí v jednom kuse. Takové postihy by se měly nechávat za závažné prohřešky. Na druhou stranu, syn mé kolegyně jednou vyfásl napomenutí za to, že se v hodinách MOC hlásí a nedává dostatečný prostor jiným. Takže se nedivím ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15429
15.3.23 16:26

Určitě bych to řešila. Nelíbilo by se mi napomenutí třídního učitele za něco, co nikdo dospělý ani neviděl. A pokud jde jen o škrábnutí, přijde mi to hodně zvláštní. Šla bych si promluvit s družinářkou a učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 16:45

Druzinarka mi řekla, že je to přehnané co paní učitelka udělala a že chtěla mi to říct dříve.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
15.3.23 16:49
@Anonymní píše:
syn mi dnes donesl v žákovské knížce, že dostane napomenutí třídního učitele. V družině prý došlo ke konfliktu mezi ním a spolužákem.

Pokud Tvůj syn ten konflikt nezačal, pak odmítni napomenutí. Nenech syna žít s pocitem že se mu nespravedlivě křivdí, a že rodiče ho v tom nechají a nepodrží ho.

Škola bude mít dvě možnosti: Buď věc řádně vyšetří (a trvej na tom že při jakémkoliv „výslechu“ obou aktérů chceš být jako rodič přítomna). Nebo to raději zahrají do autu, protože vědí, že nejsou schopni objektivně zjistit kdo to začal a kdo se pouze bránil.

• Citovat
  • Upravit
6027
15.3.23 16:52

A proč se do toho třídní plete? To je snad záležitost družiny a rodiče, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6027
15.3.23 16:54

Jo a chtěla bych to řešit. To rozhodně. Pokud zlobí, chci to slyšet od školy s vysvětlením. Pokud to slízl neoprávněně, tak taky chci slyšet vysvětlení od školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.3.23 16:57
@Anonymní píše:
Dobrý den, syn mi dnes donesl v žákovské knížce, že dostane napomenutí třídního učitele. V družině prý došlo ke konfliktu mezi ním a spolužákem. Samozřejmě, že oba dva tvrdí, že si začal ten druhý jenže můj syn ho škrábl. Paní vychovatelka to neviděla a jen to oznámila třídní a ta mu dala napomenutí. Syn mi řekl, že mu neustále ten druhý schovával aktovku a pak ho pleskl, tak že mu to vrátil. Samozřejmě že syn se taky nezachoval správně. Pak se ho třídní na to ptala a když řekl svoji verzi tak mu hned řekla že lže. Mám to nějak řešit? Mám to nějak řešit? Vychovatelka mi řekla že to řešit nechtěla a že kluci si nakonec podaly ruce a usmířili se :roll:
@Anonymní píše:
Druzinarka mi řekla, že je to přehnané co paní učitelka udělala a že chtěla mi to říct dříve.

Jednak nechápu, že to řešila učitelka, když se incident stal v družině. Tohle si má řešit vychovatelka sama. Spoustu situací ani třídní nehlásím. Řeším si je sama. Máme v každé třídě sešit na zápis. Dávám zápis výjimečně. To musí být hodně velký přešlap. Za 10 zápisů v deníku je pak důtka. Ale patří tam zapomínání i chování. Děti smí nahlédnout, přečíst si. Rodiče také. Děti pak zabrzdí chování, když vidí, že vedou štafetu a blíží se k limitu. Většinou si to hlídají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
15.3.23 16:59

Mně teda napomenutí přijde taky moc. Vždyť děti v tomhle věku se každou chvíli mezi sebou zlobí. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41283
15.3.23 17:16
@vendulaaa píše:
A proč se do toho třídní plete? To je snad záležitost družiny a rodiče, ne?

u nás tedy pokud je to trochu větší problém, byť v družině, to řeší třídní :think:
Je otázkou, co si představit pod pojmem škrábnutí -) on to taky může být krvavý šicl na obličeji a to by se rodiče postiženého dítka asi zajímali, jak na to škola zareagovala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
15.3.23 17:27
@Anonymní píše:
Dobrý den, syn mi dnes donesl v žákovské knížce, že dostane napomenutí třídního učitele. V družině prý došlo ke konfliktu mezi ním a spolužákem. Samozřejmě, že oba dva tvrdí, že si začal ten druhý jenže můj syn ho škrábl. Paní vychovatelka to neviděla a jen to oznámila třídní a ta mu dala napomenutí. Syn mi řekl, že mu neustále ten druhý schovával aktovku a pak ho pleskl, tak že mu to vrátil. Samozřejmě že syn se taky nezachoval správně. Pak se ho třídní na to ptala a když řekl svoji verzi tak mu hned řekla že lže. Mám to nějak řešit? Mám to nějak řešit? Vychovatelka mi řekla že to řešit nechtěla a že kluci si nakonec podaly ruce a usmířili se :roll:

Neřeš to tady, řeš to s učitelkou. To ti řekla sama třídní, že syna označila za lháře? Asi ne. Takže si nejdřív zjisti, co skutečně řekla a proč napomenutí uložila. Tady se budeme motat v subjektivních pocitech a nemá to vůbec žádný smysl. Jen se utvrdíš v tom, že učitelka je taková, vychovatelka maková a tvůj syn je nespravedlivě potrestaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
15.3.23 17:34

No prijit moje dite domu se skrabancem od jineho, tak to zacnu resit nejenom se skolou ale pockam si i na rodice. A ne u nas ve skole se deti mezi sebou neperou, ani na sebe neutoci :nevim:
Klidne bez do skoly a odmitej napomenuti, ale taky se zamysli nad tim co si naucila vlastni dite… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
15.3.23 17:42
@Zvonielka píše:
No prijit moje dite domu se skrabancem od jineho, tak to zacnu resit nejenom se skolou ale pockam si i na rodice. A ne u nas ve skole se deti mezi sebou neperou, ani na sebe neutoci :nevim:
Klidne bez do skoly a odmitej napomenuti, ale taky se zamysli nad tim co si naucila vlastni dite… :think:

8o 8o 8o 8o
Jakože vážně???
Takže mě někdo bude schovávat aktovku a všemožně jinak mě otravovat, ale má matka se má zamyslet co mě naučila, když se budu bránit. :roll: :roll: Tak to je fakt gól tohleto :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.23 17:45

Ano, řekla jsem svému dítěti, že pokud ho někdo napadne, tak se má bránit. Má sestra byla šikanována, když šla „žalovat“ tak ji učitelé řekli nezaluj

• Citovat
  • Upravit
2671
15.3.23 17:46

Já bych to taky řešila. Pokud to bylo tak, jak píšeš, tak co ho tím ta učitelka učí? Že když mu bude někdo ubližovat, tak se nemá bránit, protože nakonec bude potrestaný on a ještě ho označí za lháře. To není u tak malého dítěte dobré. Co když se později setká s šikanou vůči němu? Bude se bát to řešit. Pokud se prali oba, tak buď má dostat poznámku jeden, nebo jí nedostane nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí