Napomenutí tř.uč.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3925
24.4.23 07:26
@hanka.br. píše:
Ona ti to neoznámila před rodiči, ale když jsi šla platit lístky. Neoznamovala ti, že máte svrab, ale bohapusté napomenutí. Rodiče se nechichotali tobě, je to každému šumák. Pokud syn porušil pravidla, napomenutí je na místě, ale fakt to není nic dramatického. Bylo by teď mnohem vhodnější tlačit na syna, aby své chování zlepšil, než kritizovat učitelku.

Ty jsi u toho byla? Je jasné, že kluk v pubertě se chová odlišně od prvňáčka, pokud to učitelé nezvládají, bylo by v zájmu nás všech, aby jich bylo ve školství co nejméně, uvítáme skutečné autority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4054
24.4.23 07:27
@hanka.br. píše:
Ona ti to neoznámila před rodiči, ale když jsi šla platit lístky. Neoznamovala ti, že máte svrab, ale bohapusté napomenutí. Rodiče se nechichotali tobě, je to každému šumák. Pokud syn porušil pravidla, napomenutí je na místě, ale fakt to není nic dramatického. Bylo by teď mnohem vhodnější tlačit na syna, aby své chování zlepšil, než kritizovat učitelku.

Hlavne ty aby ses honem honem neozvala, pančitelko.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4054
24.4.23 07:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
24.4.23 08:14
@Petra2023 píše:
Dobrý den!
Minuly tyden jsme měli třídní schůzky, nejprve jsem šla do třídy mladší dcery, pak jsem šla k synovi. Přišla jsem ke konci. Netuším co učitelka říkala před tím, než jsem dorazila, ale na tabuli byl druhý bod NAPOMENUTÍ! Když jsem šla platit lístky na vystoupení dětí, tak mi učitelka před všema rodičema oznámila, že jí je líto, že syn dostal napomenutí třídního učitele. V tom samozřejmě začalo chichotání rodičů. Ptám se Proč? Tak mi bylo oznámeno, že je to za neustále vyrušování v hodinách a že to probírala i s ostatními učiteli a ti souhlasili. Já vím, že nemá svatozář nad hlavou, je to puberťák, ale nemyslíte že:
1. Pokud neustále vyrušuje, dát vědět rodiči, že jsou s ním problémy, aby měl rodič možnost nějak dítěti domluvit. Ani jeden učitel si na něho nestěžoval, žádná poznámka, nic!
2. Neměla by se taková věc řešit mezi 4 očima a ne před celou třídou rodičů?
3. Takovouhle věc dát písemně (oficiálně) a ne jen oznámit mezi řečí?
Pořád mi to vrtá hlavou! Děkuji za odpověď

1. očekávala bych, že to tak bude
2. ne, vyrušuje celou třídu, nechápu todle tajnůstkaření
3. nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
24.4.23 08:46

Nevím, jak to chodí, ale nepřijde mi pravděpodobné, že by se ostatní rodiče smáli. To snad není možné u dospělých lidí. Další věc, je jestli bys nejdřív neměla řešit kluka a pak učitelku.
Jinak, tyhle napomenutí a snížené známky z chování mi přijdou absurdní. Co to řeší?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.23 09:37

@LiduNe zpětná vazba rodičům o chování a práci žáka ve škole. Bohužel, pokud to rodiče neřeší, problémy se táhnou dále. Jeden můj loňský deváťák už je vyhozený z učiliště a na druhém k tomu nemá daleko. U nás věčně 2 nebo 3 z chování a maminka se ho pořád zastávala…
Teď napomenutí to ještě rodiče můžou stoupnout.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
24.4.23 10:46
@Anonymní píše:
@LiduNe zpětná vazba rodičům o chování a práci žáka ve škole. Bohužel, pokud to rodiče neřeší, problémy se táhnou dále. Jeden můj loňský deváťák už je vyhozený z učiliště a na druhém k tomu nemá daleko. U nás věčně 2 nebo 3 z chování a maminka se ho pořád zastávala…
Teď napomenutí to ještě rodiče můžou stoupnout.

Já se teda přiznám 😁. Sama mám pár těchto napomenutí a důtek na kontě a nevyrostlo ze mě žádné monstrum. Doma sice byl humbuk i ve škole, ale žádný dlouhodobější efekt to u mě nemělo. To samé moji podobní spolužáci, jsou z nás úplně běžní lidi.

• Citovat
  • Upravit
1462
24.4.23 10:57

Vazne resis na emiminu co kdy a jak rekla nebo spis nerekla ucitelka, misto abys vysvetlila synkovi, jak se ma ve skole chovat? ja bych se nezlobila na ucitelku, ale na syna, tam totiz mas TEN PROBLEM…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
24.4.23 10:58

Já se o průšvihu primánů taky dozvěděla na rodičáku, protože to ještě rodiče s třídním řešili, informováni byli zřejmě dříve. Jediná myšlenka, co mě k tomu napadla, byla, díky bohu, že dítě ten den nebylo ve škole, protože by se zaručeně taky přidalo :nevim:

Já tedy u puberťáka vždy řeším problém, ne kdo kdo to kde řekl a jak na to reagovalo okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.4.23 11:31

To si jako vážně myslíte, že jsem to nechala u syna bez odezvy? Naopak, seděl v křesle tak zaražený jak snad nikdy předtím. Samozřejmě jsme si to s ním vyříkali!

Proč teda ze školy kdokoli neposlal jedinou zprávu, SMS nebo poznámku do ŽĶ, na bakaláře, že je takový a makový. Učitelé ho berou na sportovní akce, kde reprezentuje školu, dostává pochvaly i na vysvědčení.

A ano řeším chování paní učitelky, protože vám asi nic neříká ETICKÝ KODEX a pokud má s nějakým žákem nějaký problém, tak se to snad řeší s rodičem hned a ne jednou za půl roku na tř. schůzce. Pokud se učí dobře, ze školy nepřichází žádné podněty, tak logicky je vše ok a já jsem v tom, že je vše v pořádku.
Pracovala jsem v sociálních službách, teď pracuji taky s lidma, při nástupu tam i tam jsem musela podepsat eticky kodex a právě proto, že pracuje taky s lidma, navíc s dětma, mě zaráží její přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.23 11:35

Učitelé žádný etický kodex nepodepisují. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
22038
24.4.23 11:43
@Petra2023 píše:
To si jako vážně myslíte, že jsem to nechala u syna bez odezvy? Naopak, seděl v křesle tak zaražený jak snad nikdy předtím. Samozřejmě jsme si to s ním vyříkali!

Proč teda ze školy kdokoli neposlal jedinou zprávu, SMS nebo poznámku do ŽĶ, na bakaláře, že je takový a makový. Učitelé ho berou na sportovní akce, kde reprezentuje školu, dostává pochvaly i na vysvědčení.

A ano řeším chování paní učitelky, protože vám asi nic neříká ETICKÝ KODEX a pokud má s nějakým žákem nějaký problém, tak se to snad řeší s rodičem hned a ne jednou za půl roku na tř. schůzce. Pokud se učí dobře, ze školy nepřichází žádné podněty, tak logicky je vše ok a já jsem v tom, že je vše v pořádku.
Pracovala jsem v sociálních službách, teď pracuji taky s lidma, při nástupu tam i tam jsem musela podepsat eticky kodex a právě proto, že pracuje taky s lidma, navíc s dětma, mě zaráží její přístup.

Co ti na tento konkrétní dotaz odpověděla paní učitelka? Z jakého důvodu nenapsala informaci o udělení výchovného opatření do Bakalářů (je tam na to konkrétní kolonka) a z jakého důvodu tě neinformovala o dlouhodobějších problémech s chováním tvého syna? Jistě ses jí na to okamžitě osobně zeptala.

Postup paní učitelky totiž řešíš sice pěkně, ovšem úplně na špatném místě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
24.4.23 12:59
@BohunkaP píše:
Co ti na tento konkrétní dotaz odpověděla paní učitelka? Z jakého důvodu nenapsala informaci o udělení výchovného opatření do Bakalářů (je tam na to konkrétní kolonka) a z jakého důvodu tě neinformovala o dlouhodobějších problémech s chováním tvého syna? Jistě ses jí na to okamžitě osobně zeptala.Postup paní učitelky totiž řešíš sice pěkně, ovšem úplně na špatném místě ;)

Tak u nas se výchovné opatření nejprve projedna s rodici, necha se to podepsat, potom teprve se to nekam napise. Byly tridni schůzky, tak to ucitelka resila tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
25.4.23 07:07
@LiduNe píše:
Já se teda přiznám 😁. Sama mám pár těchto napomenutí a důtek na kontě a nevyrostlo ze mě žádné monstrum. Doma sice byl humbuk i ve škole, ale žádný dlouhodobější efekt to u mě nemělo. To samé moji podobní spolužáci, jsou z nás úplně běžní lidi.

Dnes se dělá ze všeho velká věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24660
25.4.23 09:06

Před ostatními vám to říkat neměla, ale fakt nevěřím, že se ostatní rodiče chichotali a když už, tak že se chichotali vám. To by museli být extra dementi. U nás se výchovné opatření nejprve projednává na pedagogické radě, pak s rodičem na rodičáku, pokud se nedostaví, tak telefonicky, a až pak se někam píše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí