Napomenutí tř.uč.

2
24.4.23 03:21

Napomenutí tř.uč.

Dobrý den!
Minuly tyden jsme měli třídní schůzky, nejprve jsem šla do třídy mladší dcery, pak jsem šla k synovi. Přišla jsem ke konci. Netuším co učitelka říkala před tím, než jsem dorazila, ale na tabuli byl druhý bod NAPOMENUTÍ! Když jsem šla platit lístky na vystoupení dětí, tak mi učitelka před všema rodičema oznámila, že jí je líto, že syn dostal napomenutí třídního učitele. V tom samozřejmě začalo chichotání rodičů. Ptám se Proč? Tak mi bylo oznámeno, že je to za neustále vyrušování v hodinách a že to probírala i s ostatními učiteli a ti souhlasili. Já vím, že nemá svatozář nad hlavou, je to puberťák, ale nemyslíte že:
1. Pokud neustále vyrušuje, dát vědět rodiči, že jsou s ním problémy, aby měl rodič možnost nějak dítěti domluvit. Ani jeden učitel si na něho nestěžoval, žádná poznámka, nic!
2. Neměla by se taková věc řešit mezi 4 očima a ne před celou třídou rodičů?
3. Takovouhle věc dát písemně (oficiálně) a ne jen oznámit mezi řečí?
Pořád mi to vrtá hlavou! Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4960
24.4.23 05:09

Řešit před ostatními rodiči to jmenovitě nesmí.
Napomenutí tř. uč. se píše do žákovské knížky/indexu/el. tridni knihy.
Měla tě informovat, že „jsou s ním problémy“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15147
24.4.23 05:44

Podat stížnost k řediteli školy. Učitelka je pěkná kráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
24.4.23 05:45

@Petra2023 urcite mela, presne jak pises.
Pred ostatnima to vubec rikat nemela.
To same, kdyz jdu k lekari a sestra se me pta pred cizima, s cim tam jdu :roll:,proste total netaktni jednani..
Bych ji to napsala aspon do mailu. At ti takovy veci dava vedet prubezne a nevytahuje to pak na tridnich jen tak mezi reci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42046
24.4.23 06:08

Před ostatními to říkat neměla.
Před tím, než si půjdeš stěžovat bych ale prohlédla bakaláře - u nás je tam kolonka výchovná opatření nebo kolonka Komens. A vyzpovídala synka, jestli mi nezapomněl něco odevzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
24.4.23 06:11

U nás na třídních zchuzkách neříkala nahlas nic, ale někteří řidiče dostali normálně nejaky papír a na tom to bylo napsáno. U nás to, co potom říkala, dostali hlavně kluci a neustálé šarvátky při tělocviku. Rodiče byli ale dle diskuze asi informováni předtím na bakalářích, u těch co se prali hodně, byli rodiče volání i do školy už předtím.
Moje dcera tedy žádný postih nemá, ale řešilo se skoro celé třídní schůzky to jejich praní dokola.
Měla jsi to podle mě dostat písemně a mimo to ti měl někdo sdělit už dávno že je se synem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.23 06:19

Přes ostatními se to řešit nemá. :mrgreen: My máme třídní schůzky učitel +žák +rodič a sejdeme se v soukromí prázdné třídy nebo kabinetu. Nicméně, pokud to na Tebe mělo takový negativní účinek, jistě synovi pořádně " domluvíš" a jeho chování se zlepší, abys už toto nemusela absolvovat. Je lepší zachytit to včas, než pak řešit třídní a ředitelské, popřípadě dvojku z chování.

• Citovat
  • Upravit
4960
24.4.23 06:25

Ještě si přečti školní řád, tam určitě bude odstavec věnovaný kázeňským postihům, kdo a za co je uděluje a jak se to dává vědět rodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.4.23 06:39

Jednak to měla učitelka oznámit nějak diskrétně. A co to tam máte za rodiče? Nikdo normální se chichotat nebude.
U nás dala učitelka všem klukům u syna ve třídě minule čtvrtletí napomenutí. Oznámila to e-mailem a pak poslala domů ten postih na podpis. Je to prostě živější třída, hodně živých, neposedných kluků. Jak se o přestávce nudí, tak vymýšlí blbosti. Teď jim teda vyhrožovala, že dostanou dutku. Ale nedala jim ji. Měla jsem doma se synem pohovor. Furt mu to opakuji. Že to nesmí dělat, ať si najde nějakou jinou činnost na přestávky, než vymýšlet blbosti a zlobit. Jenže to je těžké, když to dělá 10 kluků, tak se k nim přidá, aby nebyl jeden sám v koutě, který se nepřidá. Takže dál z nudy dělají blbosti. Pak je učitelka na ty kluky naštvaná, vysazená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.23 06:51
@marcellia píše:
To same, kdyz jdu k lekari a sestra se me pta pred cizima, s cim tam jdu :roll:,proste total netaktni jednani..
Bych ji to napsala aspon do mailu. At ti takovy veci dava vedet prubezne a nevytahuje to pak na tridnich jen tak mezi reci.
@marcellia píše:
Bych ji to napsala aspon do mailu. At ti takovy veci dava vedet prubezne a nevytahuje to pak na tridnich jen tak mezi reci.

Znala jsem lekarku, vyborna mamolozka, zenske se prevlekali v kabinach a jedne rikala diagnozu. Mluvila hodne nahlas. Takze ty v kabince slysely vse. Vrchol bylo kdyz pani rekla..tak jste na tom jak pani pred vami urcite jste to slysela..fakt

• Citovat
  • Upravit
53190
24.4.23 07:05

Jenom malá technická - překvývají-li se ti třídní schůzky obou dětí a nemůžeš-li na jednu poslat manžela, tak vždy choď primárně tam, kde hrozí větší „průšvih“ - což s ohledem na tvoje „nemá svatozář, je to puberťák“ nejspíš bude spíš on :mrgreen:
Jinak bych si taky nejdřív pečlivě prostudovala školní řád, Bakaláře, zeptala se syna a pak teprve řešila. Ale ne, před rodiči ostatních žáků se to řešit nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
24.4.23 07:07
@Petra2023 píše:
Dobrý den!
Minuly tyden jsme měli třídní schůzky, nejprve jsem šla do třídy mladší dcery, pak jsem šla k synovi. Přišla jsem ke konci. Netuším co učitelka říkala před tím, než jsem dorazila, ale na tabuli byl druhý bod NAPOMENUTÍ! Když jsem šla platit lístky na vystoupení dětí, tak mi učitelka před všema rodičema oznámila, že jí je líto, že syn dostal napomenutí třídního učitele. V tom samozřejmě začalo chichotání rodičů. Ptám se Proč? Tak mi bylo oznámeno, že je to za neustále vyrušování v hodinách a že to probírala i s ostatními učiteli a ti souhlasili. Já vím, že nemá svatozář nad hlavou, je to puberťák, ale nemyslíte že:
1. Pokud neustále vyrušuje, dát vědět rodiči, že jsou s ním problémy, aby měl rodič možnost nějak dítěti domluvit. Ani jeden učitel si na něho nestěžoval, žádná poznámka, nic!

Ona ti to neoznámila před rodiči, ale když jsi šla platit lístky. Neoznamovala ti, že máte svrab, ale bohapusté napomenutí. Rodiče se nechichotali tobě, je to každému šumák. Pokud syn porušil pravidla, napomenutí je na místě, ale fakt to není nic dramatického. Bylo by teď mnohem vhodnější tlačit na syna, aby své chování zlepšil, než kritizovat učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3925
24.4.23 07:16
@Kelsey píše:
Jednak to měla učitelka oznámit nějak diskrétně. A co to tam máte za rodiče? Nikdo normální se chichotat nebude.
U nás dala učitelka všem klukům u syna ve třídě minule čtvrtletí napomenutí. Oznámila to e-mailem a pak poslala domů ten postih na podpis. Je to prostě živější třída, hodně živých, neposedných kluků. Jak se o přestávce nudí, tak vymýšlí blbosti. Teď jim teda vyhrožovala, že dostanou dutku. Ale nedala jim ji. Měla jsem doma se synem pohovor. Furt mu to opakuji. Že to nesmí dělat, ať si najde nějakou jinou činnost na přestávky, než vymýšlet blbosti a zlobit. Jenže to je těžké, když to dělá 10 kluků, tak se k nim přidá, aby nebyl jeden sám v koutě, který se nepřidá. Takže dál z nudy dělají blbosti. Pak je učitelka na ty kluky naštvaná, vysazená.

to je taky ukázková koza, která nezvládá svou práci. Učitelka, která nezvládá základy psychologie nemá vůbec učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14709
24.4.23 07:17
@Petra2023 píše:
Dobrý den!

Co je na tom samozrejmeho? Naopak je normalni se tomuto nesmat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
24.4.23 07:25
@Anonymní píše:
Znala jsem lekarku, vyborna mamolozka, zenske se prevlekali v kabinach a jedne rikala diagnozu. Mluvila hodne nahlas. Takze ty v kabince slysely vse. Vrchol bylo kdyz pani rekla..tak jste na tom jak pani pred vami urcite jste to slysela..fakt

Taky dobry :zed: Je to takovej soudruzkovskej prezitek, rekla bych :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí