Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Určitě jsi, však si skoč na InBody. Ja byla na hranici obezity při 83kg (mám 181 cm), teď mám 77 a velikost M/L, když mám 73 kg, tak mám postavu modelky, cili si dokážu představit, ze někdo mensi by měl vážit tak do 80 kg.
Tak podle bmi ti jeste do obezity kousek chybi…a ovlivni to nejak ten ID? Jestli ne, tak to neres
@Anonymní píše:
Ahoj. Nedávno jsem byla před posudkovou lékařkou. Prodlouzila mi nemocenskou a dali mi ID. Včera mi přišel dopis s vyjádřením, kde popisuje diagnózu atd a bylo tam napsáno obezitatrochu mě to zarazilo. Mám 179 cm a 92 kg.Je to normální?
Tak BMI máš zhruba 29, což je k horní hranici nadváhy. Já bych si z toho hlavu nedělala.
S vašimi údaji je to spíš nadváha, ale oni ti posudkoví se s tím moc nepářou. Neřešte to.
@kulíšek_s_bambulí píše:
Možná nadváha, budiž ale obezita fakt ne
Nadvaha je podle mě tak 5, maximálně deset kilo navíc. 92 kilova ženská je kolikrát už těžší než chlap - můj ma 195cm a 90 kilo (spis atletický typ), takže pokud zrovna nečeká dvojčata a tudíž přibrala dvacet kilo, tak si u váhy 92 kg říkat, ze to je nadvaha, je lhaní do kapsy - vždyť ji chybí osm kilo do metráku.
@Prosimklid píše:
Nadvaha je podle mě tak 5, maximálně deset kilo navíc. 92 kilova ženská je kolikrát už těžší než chlap - můj ma 195cm a 90 kilo (spis atletický typ), takže pokud zrovna nečeká dvojčata a tudíž přibrala dvacet kilo, tak si u váhy 92 kg říkat, ze to je nadvaha, je lhaní do kapsy - vždyť ji chybí osm kilo do metráku.
Nadváha a obezita není nic, co bys měla vyhodnocovat „podle sebe“. Je to normálně termín, který se odvíjí od výpočtu BMI. Kdo tobě přijde obézní a kdo ne není vůbec směrodatné.
@unuděná až na to, ze ani slavné BMI nevypovídá zas tak moc, takže ty vaše propočty jsou jen tak na její uklidnění. Pokud nema hromadu svalu, tak je proste dost tlustá a je jedno, jestli ji to definujete jako nadvahu nebo hraniční obezitu.
@Prosimklid No ale podle výpočtu BMI to opravdu není obezita. Je to prostě pořád nadváha i když samozřejmě ani ta není zdravá, ale o tom diskuze není.
@Prosimklid píše:
@unuděná až na to, ze ani slavné BMI nevypovídá zas tak moc, takže ty vaše propočty jsou jen tak na její uklidnění. Pokud nema hromadu svalu, tak je proste dost tlustá a je jedno, jestli ji to definujete jako nadvahu nebo hraniční obezitu.
S tím nerozporuju, jen prostě nemůžeš tvrdit, že „Nadvaha je podle mě tak 5, maximálně deset kilo navíc.“ Navíc od čeho? Na člověku se 150cm nebo 180cm? Blbost. Prostě jsou to termíny, které se nějak určují a na tvém pojetí nijak nezáleží ![]()
@laracroft1990 píše:
Hmm, ja mam 167cm a 65kg a obézní si teda připadám
To bys ale měla dělat něco se svou psychikou, protože tohle má k obezitě hodně daleko.
Jo to mi jednou napsala do zprávy lékařka taky když jsem byla těhotná, tak v ten moment mě to fakt naštvalo, přitom výsledek BMI byl nadváha
@unuděná píše:
S tím nerozporuju, jen prostě nemůžeš tvrdit, že „Nadvaha je podle mě tak 5, maximálně deset kilo navíc.“ Navíc od čeho? Na člověku se 150cm nebo 180cm? Blbost. Prostě jsou to termíny, které se nějak určují a na tvém pojetí nijak nezáleží
Navíc od vizuálně optimálního vzhledu
ani vychrtla ani tlusta.
Ahoj. Nedávno jsem byla před posudkovou lékařkou. Prodlouzila mi nemocenskou a dali mi ID. Včera mi přišel dopis s vyjádřením, kde popisuje diagnózu atd a bylo tam napsáno obezita
trochu mě to zarazilo. Mám 179 cm a 92 kg.Je to normální?