Narcismus u ženy

Anonymní
11.5.23 14:26

Narcismus u ženy

Ohledně narcismus u mužů jsem tu našla spoustu diskuzi, ale zajímalo by mě jestli ve vašem okolí máte ženu, která trpí narcistickou poruchou osobnosti? A jak se to u žen projevuje, prý je to jinačí než u chlapů

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24923
11.5.23 15:06

Nebudu se schovávat za anonym
nakonec jsem tu profláklá dost a dotyčná za to nemůže :hug: je to má matka i se tak jmenuje (to nechápu, jak někdo se tak může pomstít jménem, že dá Narcisa, ale tam se to hodilo.. pak ji hodila do kojeňáku, jak typické..), takže Narcistická žena se projevuje tím, že ti dává pocity viny, manipuluje tě… trpí nedostatkem lásky, potřebuje stálý obdiv a ovládat někoho…
my s tátou jí to nějak odpustili (kvůli původu, za odložení žádné dítě nemůže, ale v 50-60tých letech to nechávala brutus následky na dětech), že neměla, nezažila lásku, tak ji neuměla dát.. vždy ji uměla jen vyžadovat.. rozdělovat úkoly.. od mala mě měla za služku.. byla jsem jak pejsek.. dokopaný.. ale lízací paty..to tak máš, jako malá.. asi ve 13 jsem jí ránu vrátila (strašně nás bila, kopala), došlo na boj (vážily jsme asi tak stejně, možná dost přes 65+) až tehdy pochopila, že už nebudu služka ani lízačka, jen toho nevl. sourozáčka jsem do jeslí vozila, ten za to nemohl… Narcistka NIKDY NEUZNÁ SVOU CHYBU, vždy je chyba na tobě, ONA je přece dokonalá
ano, bývala vždy nádherná, chytrá, malovala obrazy, vystavovala, žila zvláštní život..
ale pro její děti PEKLO :cert:
to radši jiné diagnozy, ale ten narcismus je děsný.. u matky obzvláště…
nikdy se z toho nelze vymotat.. to jsou lidi, kteří nevidí za roh, vidí to po svém, nikdy Neuznají ani procentem, že může mít pravdu někdo jiný… těžké, strašně těžké..
ale říkám si, že nezažila jako dítě lásku (osvojili si ji až ve 3 letech), tak holt se stala chyba.. už se nezlobím.. jen ji nechci vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.23 15:08

Ve všem nejlepší, ostatní jsou nuly hodné posměchu. Kamarádí se pouze se stejně úspěšnými nebo s těmi, kdo jí slouží. Nesnese jiný názor. Všechny si kupuje. Buduje soc. sítě kontaktů, které by se jí mohly hodit. Bezcitně opouští partnery. Kupuje luxusní zboží, auta. Rodinu vede jako firmu. Lidé s jiným názorem jsou „odejiti“. Je emočně plochá, velmi nezralá. V zásadě v tom nevidím příliš rozdíl - stejně jako chlapi má místo srdce peněženku. Pokud se stane matkou, je to tragédie. Dítětem se buď chlubí, nebo chce od něj mít pokoj, protože ji vyčerpává a ona je největší chudák. Na vzhledu je to také poznat.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
11.5.23 15:18
  • Citovat
  • Upravit
1580
11.5.23 15:19

Mrkni na youtube na Meghan Markle a budes mit jasno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
11.5.23 15:25

@Lucy75 Viděla jsi film co jsem tu psala na csfd? Tam je narcis matka jak vyšitá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.23 15:25

Ano, ona tedy nemá poruchu potvrzenou, protože je v naprostém pořádku přeci, dokonalá… Já jsem to probírala s kamarádem/psychologem a tam jsou ty rysy úplně jako z učebnice. Až komicky zveličuje svoje „úspěchy“. Od vzdělání (obyčejná SŠ, z které ona je schopná udělat v jedné větě elitní lyceum), až po „kariéru“ (opět celoživotně středoškolský zaměstnanec, kterého od vyhazovu 2× zachránily konexe, ale ona povídá, jako by byla premiérka). Neustále mluví o sobě, strhává pozornost. Ona má vše NEJ (včetně nemocí!!!), nesnese, aby někdo byl třeba kvůli zdraví středem pozornosti víc než ona. Její manžel má zdravotní problémy, stačí se ho zeptat „jak ti je, jak se cítíš?“ - nestihne ani odpovědět, přilítne ona a začne líčit svoje cokoliv… od kuřího oka, přes tlak po zvýšený cukr. I nad umírajícím by povídala, že ji všechno bolí. Manipuluje, často používá drobné lži, aby lidi navedla, kde je chce mít. Je závistivá a žárlivá. Když není po jejím, trestá tichou domácností a ignorací. Empatie jí chybí úplně. Přes to, že je důchodce, je vyspělá cca jako 6letá hodně rozmazlená holčička. Což je typické - zamrznutí v dětství, hodně jsem poslouchala podcasty na YT ohledně narcismu. Manžela zcela ovládá a udělala si z něj děvče pro všechno. Nedokáže se nejen vcítit, ale ani odpustit, staré křivdy neustále na někoho vytahuje. Snažím se o co nejmenší kontakt, ale nejde zcela odříznout. Prosím anonym…

• Citovat
  • Upravit
24923
11.5.23 15:26
@Anonymní píše:
Ve všem nejlepší, ostatní jsou nuly hodné posměchu. Kamarádí se pouze se stejně úspěšnými nebo s těmi, kdo jí slouží. Nesnese jiný názor. Všechny si kupuje. Buduje soc. sítě kontaktů, které by se jí mohly hodit. Bezcitně opouští partnery. Kupuje luxusní zboží, auta. Rodinu vede jako firmu. Lidé s jiným názorem jsou „odejiti“. Je emočně plochá, velmi nezralá. V zásadě v tom nevidím příliš rozdíl - stejně jako chlapi má místo srdce peněženku. Pokud se stane matkou, je to tragédie. Dítětem se buď chlubí, nebo chce od něj mít pokoj, protože ji vyčerpává a ona je největší chudák. Na vzhledu je to také poznat.

ANO.. zdůraznila bych i ten pocit své Nadřazenosti.. Ony si to fakt myslí, jsou o tom bytostně přesvědčeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24923
11.5.23 15:27

@ludmilaadamkova možná bych zrovna dnes jako relax s těmi třesoucími se rukama a adrenalinem po náročném dopolku se takto mohla s 1 svou filmo-filní dcerou mrknout, díky za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21158
11.5.23 15:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24923
11.5.23 15:50

@KalamityJohn :srdce: diik, to je uz davno v pohode, srovnala jsem se s tim tak v 35+,
jen je mi lito narcistickych vnoucat :,(, ty nikdy nezaziji milujici fajn babicku…
ale tak, nikdo nikdy nerikal, ze zivot je spravedlivy… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.23 15:56
@Anonymní píše:
Ano, ona tedy nemá poruchu potvrzenou, protože je v naprostém pořádku přeci, dokonalá… Já jsem to probírala s kamarádem/psychologem a tam jsou ty rysy úplně jako z učebnice. Až komicky zveličuje svoje „úspěchy“. Od vzdělání (obyčejná SŠ, z které ona je schopná udělat v jedné větě elitní lyceum), až po „kariéru“ (opět celoživotně středoškolský zaměstnanec, kterého od vyhazovu 2× zachránily konexe, ale ona povídá, jako by byla premiérka). Neustále mluví o sobě, strhává pozornost. Ona má vše NEJ (včetně nemocí!!!), nesnese, aby někdo byl třeba kvůli zdraví středem pozornosti víc než ona. Její manžel má zdravotní problémy, stačí se ho zeptat „jak ti je, jak se cítíš?“ - nestihne ani odpovědět, přilítne ona a začne líčit svoje cokoliv… od kuřího oka, přes tlak po zvýšený cukr. I nad umírajícím by povídala, že ji všechno bolí. Manipuluje, často používá drobné lži, aby lidi navedla, kde je chce mít. Je závistivá a žárlivá. Když není po jejím, trestá tichou domácností a ignorací. Empatie jí chybí úplně. Přes to, že je důchodce, je vyspělá cca jako 6letá hodně rozmazlená holčička. Což je typické - zamrznutí v dětství, hodně jsem poslouchala podcasty na YT ohledně narcismu. Manžela zcela ovládá a udělala si z něj děvče pro všechno. Nedokáže se nejen vcítit, ale ani odpustit, staré křivdy neustále na někoho vytahuje. Snažím se o co nejmenší kontakt, ale nejde zcela odříznout. Prosím anonym…

Ty znáš mojí matku? :lol: Jen bych ještě dodala žárlivost a jakousi rivalitu vůči vlastní dceři. Zvlášť co se vzhledu týče. Běda když někdo řekl, že má hezkou dceru, to bylo jak když jí dá facku. Jen ona je přece hezká, ji každý chce. Někdy to bylo tak směšné.

• Citovat
  • Upravit
21158
11.5.23 15:57
@Lucy75 píše:
@KalamityJohn :srdce: diik, to je uz davno v pohode, srovnala jsem se s tim tak v 35+,
jen je mi lito narcistickych vnoucat :,(, ty nikdy nezaziji milujici fajn babicku…
ale tak, nikdo nikdy nerikal, ze zivot je spravedlivy… :D

It is a cruel, cruel world, Charlie Brown.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.23 16:00

Já dřív měla dost sebestřednou a ulhanou kamarádku, tak mě jen napadlo jestli je jen arogantní, nebo trpí touhle poruchou. Což vím, že se samozřejmě zjistit nedá jinak než od odborníka.

• Citovat
  • Upravit
8437
11.5.23 16:14
@ludmilaadamkova píše:
Pust si tento filmhttps://www.csfd.cz/…nko/prehled/

Nebo třeba od Agathy Christie Schůzka se smrtí, tam je pěkná megera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová