Náročné dítě rok a půl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1455
30.6.24 12:48
@rachelgreen píše: Více

Já prý byla stejná :mrgreen: ale narozdíl od nej, sem alespoň celou moc spala. :zed:
A o vikendu me soupli k babkam.
Já takovou možnost nemám. Respektive mám jednou za čas na jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
3.7.24 06:50

Tak u nás je to velmi podobné. Syn bude mít brzo tři. A vzteká se a řve také hooodne částo. Sice nemám na porovnání kamarádky s dětmi, ale tohle je moje třetí, tak můžu posoudit se svými. A ten poslední fakt vede. Děs. Vztekací období začalo kolem 18 m, to ještě fungovalo právě otevřít náruč a říct poceeeem. A on přišel, pomazlil se a celkem se uklidnil. Samozřejmě ne vždy. Ale šlo to tak 1:1. Po druhém roce už tohle přestalo fungovat. A zatím jsem nepřišla na nic, co by zabralo. Snaha o odvedeni pozornosti to spíš zhorší. V těch dvou letech se tak v postýlce vztekal, že nechce spát, že stál, lomcoval s ní, skákal, ječel a málem ji převrátil. Má sílu. Mluvením to není, že by se nemohl vyjádřit. Syn mluví už úplně plynule už dlouho. V noci sice jakoby relativně spí celou noc, ale často křičí a mluví ze spaní. Hlídání babiček, nebo někoho nemám. Manžel chodí taky pozdě. Taky si často říkám, že mě z toho hrabne. A to si o sobě celkem myslím, že jsem kliďas. Takže si říkám, že to chce holt přežít. Ale je to fakt má na mašli. Pozornost syn má moji velkou, žádný tablet a podobně, co to jde, tak jsme venku, aby se unavil, vylital. Takže kolo, hriste. Bydlíme na vesnici, do dětských koutků a tak to máme šíleně daleko. Takže program vymyslím já. Když přijde manžel z práce, tak to bývá ještě horší. To jsou ty scény ještě delší. Jediné, kde je klidný je, kdZ je okolo hodně cizích lidí. Takže právě restaurace, lékař a tak. Ale tam opravdu nechodíme často. :roll:. Takže pokud bych měla posuzovat, tak je nás víc s výrazně se projevujícími dětmi. :oops: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
3.7.24 08:36

My budeme mít teď v červenci dva roky a jsme na tom stejně. Je to tak už půl roku a jsou dny, který jsou lepší a který horší, ale ty horší fakt stojí za to a už v poledne jsem absolutně vyčerpaná. Řve kvůli všemu, vyloženě chce jen zakázaný věci, vzteká se, brečí. V obchodě mu raději vždy vše koupím, abych se tam vyhla extrémní scéně (jo, vychovný to není). Nově začal v záchvatu mlátit lidi kolem sebe, do věcí kolem sebe, házet s věcma a to mě teda neskutečně vytáčí. Jakmile zasáhnu, byť v klidu, vztek se ještě zhorší. No snad to brzy povolí, nebo mi jebne…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.24 08:47

To já mám holčičku, příští týden nám bude rok a půl a také má své dny. Nejhorší to bylo na dovolené v červnu, to nechtěla ani k tatínkovi a měla jsem ji jak klíště 24/7 ještě teda kojíme a tohle byla dovolená fakt za trest. Doma je to jiné cca rok už pracují na homeoffice cca 6-8hodin a malá si na to zvykla občas jí mám na klíně, ale většinou si hraje sama. :hug:

• Citovat
  • Upravit
1455
3.7.24 11:27

Já už včera byla úplně vysilena, fakt nevím co s tím.
Možná nějaký antidepresiva 😅, aby mi ti bylo fuk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
3.7.24 13:42

Děti by se neměly srovnávat. Každé dítě je jiné a že dává emoce a vyjadřuje se. Je ukazatel toho, že se správně vyvíjí. Takže klid a snažit se s dětmi co nejvíc komunikovat a časem se to zlepší. :lol: řeči tipu: ty jsi zlobivé dítě atd. Ne poslouchejte to. :nevim: můj otec, pry byl extrémně hodný dítě. Brzo uměl číst a psát. Nikdy se o mě nestaral a je to s ním hodně celkově těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.24 13:50

Mému synovi je 1r4m a je to naprosto to samé. Od rána do večera řve. Řve kvůli všemu a do toho se vzteká a válí po zemi. Přes den spí už jen 1× a to sotva 1.5 hodiny. V noci se budí. Někdy jsou ty dny lepší, ale někdy je to masakr. Mám doma staršího syna 11 let a neuvěřitelně mi pomáhá. Občas ho vezme ven do kočárku, nebo pohlídat na pár minut, abych mohla třeba vyprat. Někdy jsem na pokraji psychických sil. Mamka teda naštěstí pomáhá, jednou za čas si ho vezme i přes noc a za to jsem nesmírně vděčná. Jízda autem je problém, kočárek je už taky problém, nosítko je problém, jídlo je problém, pití je problém, ani do bazénu nechce…všechno je problém… první syn byl neuvěřitelně pohodově dítě, usínal sám…tohodle vládce pekel musíme uspávat a celkově je to diametrálne odlišné dítě, vztekáni jsem poprvé viděla až u druhorozeného
Řešila jsem to i lékařkou, zda mu něco není, něco ho neboli…ne, je to prostě tak jak to je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
4.7.24 14:07
@Makrelondau píše: Více

Zkoušeli jste dornovou metodu? Málo o tom lidí ví. Dělají to někteří maséři. Třeba vám to pomůže. Zkuste si o tom něco přečíst. Co se týče spaní. Já teda nejsem zastánce samostatného spaní u miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.7.24 16:01
@Kelly7 píše: Více

Mrknu se, děkuji. Se synem jsem spala v poko, když byl miminko, ale později jsme se začali vzájemně budit. I teď, když si ho vezmu do postele, nespím a ok taky nespí lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
4.7.24 16:36

Mohu se zeptat, v čem přesně by mohla pomoct Dornova metoda?

• Citovat
  • Upravit
Qwerty987
4.7.24 17:16
@Eva2610 píše: Více

Toto tesat do kamene :pankac:
Moje děcko si je schopno servat přilbu z hlavy snad i s ušima a řvát u toho na celý město :mrgreen: a rady maminek s klidnýma holčičkama, proč nejezdíme na odrazedle, že jsem asi málo důsledná, když nemá přilbu, že mu nesmím vyhovět a při pláči mu ji sundat :lol: no není to pláč, ale řev raneneho tygra a sundá si ji sám a pak sebou praští o asfalt - mysli si, že to děsně přeháním a že mám benevolentni výchovu a ony to mají v klidu protože jsou důsledně až na půdu, když své Anicce řeknou, Aničko nech si tu přilbu, jsi v ní čačí a Anička poslechne :lol:

• Citovat
  • Upravit
1455
4.7.24 19:17
@Qwerty987 píše: Více

Já mám chuť takový občas fakt nakopat.

Ne tyhle přemoudřelý maminky, co maji všechno víceméně bez problému.

A zkoušela jsi…. ANO!!! Zkoušela několikrát a taky a taky…..
to je divny, naše Anička tohle hned pochopila :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12911
4.7.24 19:53
@Qwerty987 píše: Více

Kolem mě jsou všechny klidné a geniální děti kluci, a holčičky boří barák :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.08.24 v 20:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
4.7.24 20:18
@Eva2610 píše: Více

Lidí co znají dornovu metodu a osteodynamiku, dokážou pomoc. Je to masaž, při které odblokovává svalové napětí. Je to poměrně účinné. U plačtivého dítěte, co má problémy s jídlem, s kojením, s mluvení atd. Bych to zkusila. Praktikuje se to od narození. A tuto metody znají i fyzioterapeuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1455
4.7.24 20:19

My na fyzio chodili a žádný blok nenašli :nevim:
Ale možná ještě mrknu.

Děkuji za tip :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit