Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezké odpoledne.
Taky se vám zdá letošek extra náročný? Různých těch neštěstí, moc utonulých, teď zas Bohumín.
V soukromí to nemám o moc lepší. Už se těším na konec roku. ![]()
@Popeladym ano taky se těším až bude další rok. tenhle rok je to fakt nějaké divné ![]()
Ahoj.. Je to týden co jsem chtěla stejne téma založit.. Tento rok je hodně špatný. Co se děje ve světě ale i v rodinách kolem mě
Nikdy jsem neslavila silvestr ale tento rok si dám opravdu záležet. Musí se to přece jednou vše otočit..
Tak přeji všem jen to NEJ
![]()
Přitom jsem si říkala takové krásné číslo tohoto roku a přitom taková mizerie.
Ano, tenhle rok je pro me narocny. Ale bude urcite lepe, v rodine jsme vsichni zdravi a to je nejpodstatnejsi.
@Markéta80 @Zlobolka123 Do konce roku ještě daleko, snad bude ten příští lepší.
@vokishka píše:
Přitom jsem si říkala takové krásné číslo tohoto roku a přitom taková mizerie.
Podle různých proroctví je tento rok špatný. To by jeden nevěřil, že to tak sedí.
Zajímavé téma. Já nesouhlasím - ale je to tím, že pro mě i mé blízké je 2020 zatím mimořádně šťastný rok. Takže si myslím, že ten světový kontext člověk vnímá spíš silněji, když blbě prožívá osobní situaci. Neštěstí se dějí, bulvár se v něm vyžívá, ale neřekla bych, že je jich zásadně víc, než jiné roky. Utonutí je obecně hodně, ten Bohumím je teda síla, ale v loňských letech namátkou: magor vystřílel ulici, magor vystřílel hospodu, magoři mačetami rozsekali hospodu, magorka zapíchla ženskou v Tesku (poté, co jinou škrtila na záchodě), magorka vraždila ve škole… A to sypu z hlavy. Jasně, teď je k tomu i ten covid, v minulosti byla ebola, mers, sars, antrax…
Každopádně držím palce, ať je lépe ![]()
@Ba-stet píše:
Zajímavé téma. Já nesouhlasím - ale je to tím, že pro mě i mé blízké je 2020 zatím mimořádně šťastný rok. Takže si myslím, že ten světový kontext člověk vnímá spíš silněji, když blbě prožívá osobní situaci. Neštěstí se dějí, bulvár se v něm vyžívá, ale neřekla bych, že je jich zásadně víc, než jiné roky. Utonutí je obecně hodně, ten Bohumím je teda síla, ale v loňských letech namátkou: magor vystřílel ulici, magor vystřílel hospodu, magoři mačetami rozsekali hospodu, magorka zapíchla ženskou v Tesku (poté, co jinou škrtila na záchodě), magorka vraždila ve škole… A to sypu z hlavy. Jasně, teď je k tomu i ten covid, v minulosti byla ebola, mers, sars, antrax…Každopádně držím palce, ať je lépe
Přesně, taky mi to přijde jako každý rok, jen ta korona to zveličuje, protože minimálně těmi opatřeními zasáhla skoro každého, proto to lidi víc vnímají.
JJ, ta korona, to je koruna.
Jinak by to další kolem člověk tak neprožíval.
@Popeladym Zas na druhou stranu, já to vidím tak, že ještě v březnu se člověk bál vystrčit nos a sáhnout na pytlík těstovin holou rukou… a ukázalo se, že to zas tak horký není. Spíš se divím, že se tak nerozšířilo něco jiného, když je to tak snadný. Třeba ta ebola. jasně, s rychlou úmrtností se sežere sama rychleji než koronavirus, ale úmrtnost 96% je celkem působivá ![]()
@Popeladym
Ahoj, taky mi ten letošní rok dává zabrat. Bohužel, do Silvestra daleko, ale taky se ho letos nemohu dočkat.
Ještě před třemi týdny jsem si říkala, co furt všichni mají s tím špatným rokem…než mi byla sdělena vážná diagnóza. ![]()
@Anonymní píše:
Ještě před třemi týdny jsem si říkala, co furt všichni mají s tím špatným rokem…než mi byla sdělena vážná diagnóza.
Tak to je mi moc líto. Hodně sil a ať je nejlíp, jak může být. ![]()
@Popeladym jen doufám že příští rok si neřeknu že ten rok 2020 byl ještě fajn
Kontrolu u lékaře mám v prosinci tak snad to bude ok a pak doufat že rok 2021 bude jen lepší ![]()