Nárok na dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17013
14.5.13 11:42

Tak reaguju na dotaz- jsi zlá a sobecká a je ti do toho prdlačku, přesně jak ti řekl manžel. Tvoje to není, tak proč by jsi z toho ty měla něco chtít. Fuj, hamižnost je ale hnusná věc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
14.5.13 11:47

Nechápu, proč tady zakladatelku tak odsuzujete :roll: Myslím si, že jí je do toho hodně. Jsou přece manželé, rodina a o všem by měli rozhodovat společně. I o děditství. Nechápu, proč by si měla svobodná, bezdětná sestra nechat barák a ještě ani své sourozence nevyplatit :zed: To se vám zdá fakt logické? Jeden všechno a ostatní nic? 8o

• Citovat
  • Upravit
12330
14.5.13 11:52
@Evaa1974 píše:
Nechápu, proč tady zakladatelku tak odsuzujete :roll: Myslím si, že jí je do toho hodně. Jsou přece manželé, rodina a o všem by měli rozhodovat společně. I o děditství. Nechápu, proč by si měla svobodná, bezdětná sestra nechat barák a ještě ani své sourozence nevyplatit :zed: To se vám zdá fakt logické? Jeden všechno a ostatní nic? 8o

tak záleží jak se dohodli, když to dědictví přebírali :nevim: O tom tady zakladatelka nic nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
14.5.13 11:53

Takať si sestra vymění bydlení s Vámi :) Jakpak se jí bude líbit v paneláku? Ona se tam sama roztahuje a vy s dětma se maškáte v bytě? No já bych si asi promluvila s ní, jak to chce řešit, protože dědictví snad už nabyloprávní moci v dědickém řízení, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.5.13 12:00

@leene to je ideální případ o kterém píšeš, bohužel to takto mnohdy opravdu není :oops:

@IvaX naprostý souhlas s Tebou, ale vídím to trošku na to sobectví :pankac:

Nicméně známe jen to, co napsala zakladatelka :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
14.5.13 12:05

Otázka, jak je ten barák velký a v jakém stavu, že ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
14.5.13 12:20
@Evaa1974 píše:
Nechápu, proč tady zakladatelku tak odsuzujete :roll: Myslím si, že jí je do toho hodně. Jsou přece manželé, rodina a o všem by měli rozhodovat společně. I o děditství. Nechápu, proč by si měla svobodná, bezdětná sestra nechat barák a ještě ani své sourozence nevyplatit :zed: To se vám zdá fakt logické? Jeden všechno a ostatní nic? 8o

Protože to není její dědictví a do toho, jak si to uspořádají sourozenci mezi sebou ji je prd. Nespadá to, a v tomto případě naštěstí, do SJM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
14.5.13 12:30

Mě se vůbec nezdá, že by zakladatelka byla sobecká. Hájí vlastně práva svých dětí. Kdežto manžel hájí právo sestry oproti vlastním dětem. Předpokládám, že kdyby dostal po rodičích a nebo za života od rodičů hotové peníze, tak je snad také použil pro rodinu a neutratil je sám pro sebe. Kdyby to udělal, odsoudili bychom ho určitě všichni, jaký je sobec naopak on. Tohle je pravda daleko složitější, ale v principu je to to samé. Zdá se mi naopak divné, že se to nesnaží nějakým způsobem řešit sestra, jak už padlo výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.5.13 12:34

Ahoj
chápu, že bys ráda svoje bydlení a štve tě, že můžete mít peníze i to bydlení a nemáte.
Na druhou stranu chápu i tvého manžela. Máš sourozence, máš rodiče? Tak si představ, že bys měla prodat dům, ve kterém jsi vyrůstala a ještě z něj vyhodit svoji sestru. :nevim:
A je to jeho dědictví, jeho peníze a jeho rozhodnutí. Ty už jsi svůj názor řekla a víc nezmůžeš.
A ještě by po vás mohla sestra chtít peníze na údržbu domu a na případné opravy a rekonstrukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.13 12:41

Já nevím, vztahy v rodině a dědictví je vždycky hodně ošemetné téma… Můj názor je ten, že by každé dítě mělo být obdarované rovným dílem (pokud nejde o nějakou vyhrocenou situaci)… Bohužel se setkávám se situací, že u nás v rodině připadl majetek po rodičích z mojí i manželovy strany těm „neschopným a nesoběstačným“ sourozencům, kteří jsou zadlužení…

• Citovat
  • Upravit
750
14.5.13 12:43

Je to sice jeho zalezitost. Ale na druhou stranu az se svobodna machna co ted bydleni uziva dostavi, ze ji kape na hlavu, odesel kotel apod. a bude chtit fin. pomoci, protoze je to dum vsech tak bych nedala ani korunu. Nevim proc by dva meli zit skromne a jeste platit bydleni tretimu. Dedictvi u otce probehlo tak, ze se nabidlo vsem k odkupu a pak se prodalo a rozdelilo rovnym dilem i mezi nevlastni sourozence tak jak se dohodli. Na druhou stranu jsem zazila i horsi pripady a dle meho cim drive se to vyresi tak lepe, cim delsi doba pak vetsi hadky co kdo kde udelala dal apod. A uprimne jeho sestre neni 18 ale je to 40 leta baba, ktera by mela stat na vlastnich nohach a ne chodit po spickach. Taky platim hypoteku - chci bydlet tak musim neco delat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evaa1974
14.5.13 13:01

Araw, ty budeš asi nějaká zhrzená manželka, kterou oholil vlastní manžel, nebo jsi v podobné situaci, nebo si to nedovedu vysvětlit :mrgreen: :zed: Co máš pořád s tím společným jměním manželů :roll: Samozřejmě, že dědictví se do toho nezapočítává. Ale myslím si, že manželka do toho MÁ co mluvit. Už jenom kvůli dětem, které spolu mají. Vždyť je ten otec v podstatě okrádá. To se vám nezdá sobecké, okrádat vlastní děti? :zed: Také jsem řešila s bratrem dědictví po smrti rodičů. Šlo tam o poměrně velké množství peněz a nemovitosti a v životé by mě nenapadlo nechat si všechno, nebo aby bratr dostal všechno. Mám 2 malé déti a myslím především na ně! A hlavně, měla jsem pocit a stále mám, že můj muž do toho má co mluvit :nevim: Jsme rodina, se společnými příjmy a výdaji.

• Citovat
  • Upravit
3542
14.5.13 13:12
@Evaa1974 píše:
Araw, ty budeš asi nějaká zhrzená manželka, kterou oholil vlastní manžel, nebo jsi v podobné situaci, nebo si to nedovedu vysvětlit :mrgreen: :zed: Co máš pořád s tím společným jměním manželů :roll: Samozřejmě, že dědictví se do toho nezapočítává. Ale myslím si, že manželka do toho MÁ co mluvit. Už jenom kvůli dětem, které spolu mají. Vždyť je ten otec v podstatě okrádá. To se vám nezdá sobecké, okrádat vlastní děti? :zed: Také jsem řešila s bratrem dědictví po smrti rodičů. Šlo tam o poměrně velké množství peněz a nemovitosti a v životé by mě nenapadlo nechat si všechno, nebo aby bratr dostal všechno. Mám 2 malé déti a myslím především na ně! A hlavně, měla jsem pocit a stále mám, že můj muž do toho má co mluvit :nevim: Jsme rodina, se společnými příjmy a výdaji.

Líp bych to neřekla :palec: a o Araw si myslím to samé, bez urážky…můj pocit z toho co tu čtu. :nevim:
tady je každý „rodina“ jen když se mu to hodí co…když se jedná o děcka z předchozích vtzahů, o prarodiče jestli se vídají nebo ne, to je tu plno řečí jak jsou rodina atd…ale když jde o dědictví už rodina nejsou, už je jen manžel a jeho dědictví, manželka do toho nemá cokecat…logika tady někdy fakt :nevim: :roll: :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9330
14.5.13 13:15

Ještě mě tak napadlo, že manžel zakladatelky musel asi počítat s tím, že svoji část dědictví dostane :think: :think: jinak by se přeci zřekl dědictví ve prospěch sestry zrovna během dědického řízení. Můj táta když mu zemřeli rodiče, tak to takto udělal a byl pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
14.5.13 13:18

Tak vidím, že vás je spoustu které mě odsoudili. Nevím, nevím jestli by jste tohle napsali kdyby jste byli ve stejné situaci. Jestli by jste opravdu byli schopné žít skromě a měli nárok na víc. Nechci to tak kvůli sobě ale kvůli dětem, zahradě, dvorku, pískoviště atd.
Shrnu to do pár bodů:
1.ano žijeme v podnájmu
2. s manželovou sestrou bych nežila, až tak si nerozumíme. Je hrozně nesamostatná, neumí si dodnes ani uvařit(mež jí zemřela matka nechala se obskakovat).
3.dům není v ČR, takže že by jsme se do něj nastěhovali není reálné, zvlášť kvůli práci a dětem.
4. manžel děti nadevšechno miluje, no ani kvůli nim není schopen si něco vydobít
5.sám manžel sní o vlasním domě a nejednou prohlásil. Proč zrovna mi nemáme peníze a druzí ano. Tudíž co mu mám na to asi tak odpovědět.
6.jak tu nějaká chytrá duše napsala proč jsme si pořídili děti a ne dům. Protože jsme je chtěli. Čekali jsme na ně 7 let a obě máme po několika pokusech IVF a to nás docela finančně zruinovalo ale že máme děti jsme šťastní. A pořídili jsme si je proto, že děti milujeme a je nám už přes 30.To jsme měli čekat dalších 10 let???
To se to některýkm mluví a odsuzuje, když jsou zajištění a neví o čem mluvím. I tak díky za reakce a hlavně děkuji těm co se mě zastali.
Jo a dům byl ohodnocen cca 1,5 milionu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1