Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak reaguju na dotaz- jsi zlá a sobecká a je ti do toho prdlačku, přesně jak ti řekl manžel. Tvoje to není, tak proč by jsi z toho ty měla něco chtít. Fuj, hamižnost je ale hnusná věc ![]()
Nechápu, proč tady zakladatelku tak odsuzujete
Myslím si, že jí je do toho hodně. Jsou přece manželé, rodina a o všem by měli rozhodovat společně. I o děditství. Nechápu, proč by si měla svobodná, bezdětná sestra nechat barák a ještě ani své sourozence nevyplatit
To se vám zdá fakt logické? Jeden všechno a ostatní nic? ![]()
@Evaa1974 píše:
Nechápu, proč tady zakladatelku tak odsuzujeteMyslím si, že jí je do toho hodně. Jsou přece manželé, rodina a o všem by měli rozhodovat společně. I o děditství. Nechápu, proč by si měla svobodná, bezdětná sestra nechat barák a ještě ani své sourozence nevyplatit
To se vám zdá fakt logické? Jeden všechno a ostatní nic?
tak záleží jak se dohodli, když to dědictví přebírali
O tom tady zakladatelka nic nenapsala.
Takať si sestra vymění bydlení s Vámi
Jakpak se jí bude líbit v paneláku? Ona se tam sama roztahuje a vy s dětma se maškáte v bytě? No já bych si asi promluvila s ní, jak to chce řešit, protože dědictví snad už nabyloprávní moci v dědickém řízení, nebo ne?
@leene to je ideální případ o kterém píšeš, bohužel to takto mnohdy opravdu není ![]()
@IvaX naprostý souhlas s Tebou, ale vídím to trošku na to sobectví ![]()
Nicméně známe jen to, co napsala zakladatelka ![]()
@Evaa1974 píše:
Nechápu, proč tady zakladatelku tak odsuzujeteMyslím si, že jí je do toho hodně. Jsou přece manželé, rodina a o všem by měli rozhodovat společně. I o děditství. Nechápu, proč by si měla svobodná, bezdětná sestra nechat barák a ještě ani své sourozence nevyplatit
To se vám zdá fakt logické? Jeden všechno a ostatní nic?
Protože to není její dědictví a do toho, jak si to uspořádají sourozenci mezi sebou ji je prd. Nespadá to, a v tomto případě naštěstí, do SJM
Mě se vůbec nezdá, že by zakladatelka byla sobecká. Hájí vlastně práva svých dětí. Kdežto manžel hájí právo sestry oproti vlastním dětem. Předpokládám, že kdyby dostal po rodičích a nebo za života od rodičů hotové peníze, tak je snad také použil pro rodinu a neutratil je sám pro sebe. Kdyby to udělal, odsoudili bychom ho určitě všichni, jaký je sobec naopak on. Tohle je pravda daleko složitější, ale v principu je to to samé. Zdá se mi naopak divné, že se to nesnaží nějakým způsobem řešit sestra, jak už padlo výše.
Ahoj
chápu, že bys ráda svoje bydlení a štve tě, že můžete mít peníze i to bydlení a nemáte.
Na druhou stranu chápu i tvého manžela. Máš sourozence, máš rodiče? Tak si představ, že bys měla prodat dům, ve kterém jsi vyrůstala a ještě z něj vyhodit svoji sestru. ![]()
A je to jeho dědictví, jeho peníze a jeho rozhodnutí. Ty už jsi svůj názor řekla a víc nezmůžeš.
A ještě by po vás mohla sestra chtít peníze na údržbu domu a na případné opravy a rekonstrukce.
Já nevím, vztahy v rodině a dědictví je vždycky hodně ošemetné téma… Můj názor je ten, že by každé dítě mělo být obdarované rovným dílem (pokud nejde o nějakou vyhrocenou situaci)… Bohužel se setkávám se situací, že u nás v rodině připadl majetek po rodičích z mojí i manželovy strany těm „neschopným a nesoběstačným“ sourozencům, kteří jsou zadlužení…
Je to sice jeho zalezitost. Ale na druhou stranu az se svobodna machna co ted bydleni uziva dostavi, ze ji kape na hlavu, odesel kotel apod. a bude chtit fin. pomoci, protoze je to dum vsech tak bych nedala ani korunu. Nevim proc by dva meli zit skromne a jeste platit bydleni tretimu. Dedictvi u otce probehlo tak, ze se nabidlo vsem k odkupu a pak se prodalo a rozdelilo rovnym dilem i mezi nevlastni sourozence tak jak se dohodli. Na druhou stranu jsem zazila i horsi pripady a dle meho cim drive se to vyresi tak lepe, cim delsi doba pak vetsi hadky co kdo kde udelala dal apod. A uprimne jeho sestre neni 18 ale je to 40 leta baba, ktera by mela stat na vlastnich nohach a ne chodit po spickach. Taky platim hypoteku - chci bydlet tak musim neco delat ![]()
Araw, ty budeš asi nějaká zhrzená manželka, kterou oholil vlastní manžel, nebo jsi v podobné situaci, nebo si to nedovedu vysvětlit
Co máš pořád s tím společným jměním manželů
Samozřejmě, že dědictví se do toho nezapočítává. Ale myslím si, že manželka do toho MÁ co mluvit. Už jenom kvůli dětem, které spolu mají. Vždyť je ten otec v podstatě okrádá. To se vám nezdá sobecké, okrádat vlastní děti?
Také jsem řešila s bratrem dědictví po smrti rodičů. Šlo tam o poměrně velké množství peněz a nemovitosti a v životé by mě nenapadlo nechat si všechno, nebo aby bratr dostal všechno. Mám 2 malé déti a myslím především na ně! A hlavně, měla jsem pocit a stále mám, že můj muž do toho má co mluvit
Jsme rodina, se společnými příjmy a výdaji.
@Evaa1974 píše:
Araw, ty budeš asi nějaká zhrzená manželka, kterou oholil vlastní manžel, nebo jsi v podobné situaci, nebo si to nedovedu vysvětlit![]()
Co máš pořád s tím společným jměním manželů
Samozřejmě, že dědictví se do toho nezapočítává. Ale myslím si, že manželka do toho MÁ co mluvit. Už jenom kvůli dětem, které spolu mají. Vždyť je ten otec v podstatě okrádá. To se vám nezdá sobecké, okrádat vlastní děti?
Také jsem řešila s bratrem dědictví po smrti rodičů. Šlo tam o poměrně velké množství peněz a nemovitosti a v životé by mě nenapadlo nechat si všechno, nebo aby bratr dostal všechno. Mám 2 malé déti a myslím především na ně! A hlavně, měla jsem pocit a stále mám, že můj muž do toho má co mluvit
Jsme rodina, se společnými příjmy a výdaji.
Líp bych to neřekla
a o Araw si myslím to samé, bez urážky…můj pocit z toho co tu čtu. ![]()
tady je každý „rodina“ jen když se mu to hodí co…když se jedná o děcka z předchozích vtzahů, o prarodiče jestli se vídají nebo ne, to je tu plno řečí jak jsou rodina atd…ale když jde o dědictví už rodina nejsou, už je jen manžel a jeho dědictví, manželka do toho nemá cokecat…logika tady někdy fakt
![]()
Ještě mě tak napadlo, že manžel zakladatelky musel asi počítat s tím, že svoji část dědictví dostane
jinak by se přeci zřekl dědictví ve prospěch sestry zrovna během dědického řízení. Můj táta když mu zemřeli rodiče, tak to takto udělal a byl pokoj.
Tak vidím, že vás je spoustu které mě odsoudili. Nevím, nevím jestli by jste tohle napsali kdyby jste byli ve stejné situaci. Jestli by jste opravdu byli schopné žít skromě a měli nárok na víc. Nechci to tak kvůli sobě ale kvůli dětem, zahradě, dvorku, pískoviště atd.
Shrnu to do pár bodů:
1.ano žijeme v podnájmu
2. s manželovou sestrou bych nežila, až tak si nerozumíme. Je hrozně nesamostatná, neumí si dodnes ani uvařit(mež jí zemřela matka nechala se obskakovat).
3.dům není v ČR, takže že by jsme se do něj nastěhovali není reálné, zvlášť kvůli práci a dětem.
4. manžel děti nadevšechno miluje, no ani kvůli nim není schopen si něco vydobít
5.sám manžel sní o vlasním domě a nejednou prohlásil. Proč zrovna mi nemáme peníze a druzí ano. Tudíž co mu mám na to asi tak odpovědět.
6.jak tu nějaká chytrá duše napsala proč jsme si pořídili děti a ne dům. Protože jsme je chtěli. Čekali jsme na ně 7 let a obě máme po několika pokusech IVF a to nás docela finančně zruinovalo ale že máme děti jsme šťastní. A pořídili jsme si je proto, že děti milujeme a je nám už přes 30.To jsme měli čekat dalších 10 let???
To se to některýkm mluví a odsuzuje, když jsou zajištění a neví o čem mluvím. I tak díky za reakce a hlavně děkuji těm co se mě zastali.
Jo a dům byl ohodnocen cca 1,5 milionu.