Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Evaa1974 píše:
Araw, ty budeš asi nějaká zhrzená manželka, kterou oholil vlastní manžel, nebo jsi v podobné situaci, nebo si to nedovedu vysvětlit![]()
Co máš pořád s tím společným jměním manželů
Samozřejmě, že dědictví se do toho nezapočítává. Ale myslím si, že manželka do toho MÁ co mluvit. Už jenom kvůli dětem, které spolu mají. Vždyť je ten otec v podstatě okrádá. To se vám nezdá sobecké, okrádat vlastní děti?
Také jsem řešila s bratrem dědictví po smrti rodičů. Šlo tam o poměrně velké množství peněz a nemovitosti a v životé by mě nenapadlo nechat si všechno, nebo aby bratr dostal všechno. Mám 2 malé déti a myslím především na ně! A hlavně, měla jsem pocit a stále mám, že můj muž do toho má co mluvit
Jsme rodina, se společnými příjmy a výdaji.
Hele co tě čílí? On si to samé myslí i její manžel
A pro tvé info, nejsem rozvedená, nebyla jsem, ale to neznamená, že její muž nemá pravdu. MÁ. její majetek to není, nic ji do něj není
Ať se to ji nebo tobě líbí, či nelíbí ![]()
@kacka88 No bude muset manžel ví pracovat, aby jste si svoje bydlení pořídili. Tak vy tu nejste, takže předpokládám, že jeho sestra s rodičema žila a pomáhala jim… Ono to v hodně případech tak bývá, že zůstane bydlet v domě sourozenec, se kterým rodiče dožili
Hele na děti se nevymlouvej, ty v tom domě mají uložené peníze, o svou část nepřijdou, jednou ji po tatínkovi zdědí ![]()
@araw píše:
@kacka88 No bude muset manžel ví pracovat, aby jste si svoje bydlení pořídili. Tak vy tu nejste, takže předpokládám, že jeho sestra s rodičema žila a pomáhala jim… Ono to v hodně případech tak bývá, že zůstane bydlet v domě sourozenec, se kterým rodiče dožiliHele na děti se nevymlouvej, ty v tom domě mají uložené peníze, o svou část nepřijdou, jednou ji po tatínkovi zdědí
pokud se nepotatí ![]()
@Natyna píše:
pokud se nepotatí
Toho se nebojím. vždyť mají maminku
ta je do budoucna vybaví
Budou z nich žraloci
![]()
Já jsem si ten úvodní pŕíspěvek musela přečíst znovu
Fakt mi nepřijde, že by zakladatelka byla žralok, sobecká a zlá. Na co jim je třetina baráku, kterou nemohou používat, nic z toho nemají a akorát si tam roztahuje šunky jedna stará panna
A myslím, že by muž měl naslouchat své ženě a naopak. Co to je za manželství, kdy se chlap bude rozhodovat v takhle důležitých věcech jen a výhradně podle svého?! ![]()
Tak mě by k tomu ještě zajímalo- má sestra práci? A takový příjem, že by zvládla splácet hypotéku na milion?
Kdo opravoval ten dům, ve kterém s maminkou sestra žila, kdo do něj vrážel peníze, kdo se staral o maminku, než zemřela?
Jaký má manžel k tomu domu vztah, má to tam rád? Nebo by mu bylo jedno, kdyby se ten dům prodal? Má sestra k tomu domu nějaký zvláštní citový vztah?
Můj manžel má podobnou částku uloženou v baráku po dědovi, který se využívá jako chalupa. Akorát že nikdo to tam nemá čas jezdit udržovat, je to daleko a nejjednodušší by bylo to prodat. I ty peníze by se nám hodily, budeme teď kupovat domek a lovíme každou kačku kde se dá. Já bych to prodala hned- ale zase vím, jak to tam manžel miluje, jak si je vědom toho, že tam jeho rodina žije už po 6 generací…takže by mě nenapadlo to ani zmínit. Jednou třeba k tomu dospěje sám, ale bude to pro něj hrozně těžké- a to my tam přitom nemáme faktor toho sourozence, který by kvůli nám přišel o bydlení.
Nesla by ta manzelova tretina pronajmout? Proste neni na vyplaceni, dobra, ale svoji tretinu pronajmu, abych mela z domu alespon nejaky uzitek…
Ono je to osemetne, sice pravne ji dedictvi nenalezi - nespada do SJM a ani moralne nema narok o nem rozhodovat, ale zase na druhou stranu, az bude do baraku potreba cpat penize na opravy a provoz a ono casem tahle potreba bude, tak mne by se mi jako manzelce nelibila ta predstava, ze spolecne penize cpe manzel do sveho dedictvi a o tyto penize de facto okrada stavajici rodinu.
@me2dova píše:
Tak mě by k tomu ještě zajímalo- má sestra práci? A takový příjem, že by zvládla splácet hypotéku na milion?
Kdo opravoval ten dům, ve kterém s maminkou sestra žila, kdo do něj vrážel peníze, kdo se staral o maminku, než zemřela?
Jaký má manžel k tomu domu vztah, má to tam rád? Nebo by mu bylo jedno, kdyby se ten dům prodal? Má sestra k tomu domu nějaký zvláštní citový vztah?Můj manžel má podobnou částku uloženou v baráku po dědovi, který se využívá jako chalupa. Akorát že nikdo to tam nemá čas jezdit udržovat, je to daleko a nejjednodušší by bylo to prodat. I ty peníze by se nám hodily, budeme teď kupovat domek a lovíme každou kačku kde se dá. Já bych to prodala hned- ale zase vím, jak to tam manžel miluje, jak si je vědom toho, že tam jeho rodina žije už po 6 generací…takže by mě nenapadlo to ani zmínit. Jednou třeba k tomu dospěje sám, ale bude to pro něj hrozně těžké- a to my tam přitom nemáme faktor toho sourozence, který by kvůli nám přišel o bydlení.
Sestra práci má. To že by se o matku starala se říct nedá. Spíš se matka starala o ni. Vždy´si nám jen stěžovala jak jí s ničím nepomůže a jediné co dělala v domácnosti za práci bylo žehlení.
Tchýně zemřela náhle, jinak byla zdravá a pečovat o ni nikdo nemusel. A když něco potřebovala vše dělal manžel. Jako zavézt ji k lékaři, na nákupy, porýt jí zahrádku, posekat trávník atd. vše dělal manžel. ikdyž to není v ČR, máme to tam pouze 10 km, takže tam byl manžel vařený pečený.
Já osobně si nemyslím, že by na tom švagrová byla až tak špatně, každý měsíc se chválí co si kde koupila, jaký má nový(drahý)parfém, jak si nechá oblečení šít na míru u švadleny a kam pojede na dovolenou.Ale na hypotéku už chudinka nemá.
Ať mi nikdo neříká, že když má měsíčně na tyhle serepetičky, že by nezvládla platit hypotéku. Zvládla ale už by si nemohla takhle žít.
Do domu vrazila peníze tchýně když něco podědila po své matce ale to jen vyměnila okna a dala plovoučku. Neříkám, že by měl po ní chtít rovných 500 tisíc, když tam s ní jako žila ale něco by mu vyplatit mohla. Hlavně mě štve to, že opravdu děla jak tady některá psala"mrtvého brouka" a žije si v pohodě.
No nic, už to tady nebudu rozebírat ať mě zase někdo neudupe.holt dle některých z vás jsem podlá a lakomá, když vím, že manžel o vlastním bydlení sní ale neudělá pro to nic nebo se spíš bojí sestřina srdceryvného projevu, jak by hypošku neutáhla. Jak nemá ve svých 40 letech našetřenou ani korunu.
Takže končím tuhle diskuzi ![]()
Sourozenci, kteří zůstali bydlet s rodiči se o ně před smrtí postarali…Zlatý oči.
O tomhle bych mohla napsat romám, možná dva
![]()
@kacka88, neodsuzuju Tě, možná i chápu. Manželovi už jsi svůj názor řekla, on se vyjádřil. Víc bych si tím nekazila rodinnou pohodu, ten domek vám za to nestojí…
Ja si tedy netroufam soudit zakladatelku, protoze je to velice osemetne tema…
Argumenty pro i proti tady byly receny…
Ale koho si tedy troufam soudit je ta stara panna, ktera uziva „cizi“ majetek a neni ji to vubec trapne, ackoliv jeji bratr s detma zije v podnajmu.
To je mazec jako prase ![]()
Ja kdybych dedila, vyhrala ci tak, tak jako prvni dam prachy svoji segre a cokoliv co by si prala ![]()
@chatwenna, souhlasím…
Omlouvá se, smazáno, chtěla jsem anonymně…
Příspěvek upraven 14.05.13 v 18:26
Ale tady přece vůbec nejde o znalost nebo neznalost situace, tady je prostě zákon a pokud máma nikoho nevydělila, tak pokud jsou 3 děti, každý dědí třetinu majetku. A přes to nejede vlak
. Tak v čem pořád vidíte problém?! Svobodná, bezdětná ženská si roztahuje šunky v celém baráku a evidentně nemá snahu s tím začít něco dělat. A pokud je stejně pasivní jako manžel zakladatelky i ten jeho bratr, tak si teď povedená sestřička mne ruce
Nezdá se vám sobecká a vypočítavá spíš ona? Má dva sourozence, oba s rodinami, v podnájmu, ev. s hypotékou, tak by spíš ona měla navrhnout, že se s domem musí něco udélat, aby to bylo spravedlivé. Nemyslíte? ![]()
@Evaa1974 píše:
Ale tady přece vůbec nejde o znalost nebo neznalost situace, tady je prostě zákon a pokud máma nikoho nevydělila, tak pokud jsou 3 děti, každý dědí třetinu majetku. A přes to nejede vlak. Tak v čem pořád vidíte problém?! Svobodná, bezdětná ženská si roztahuje šunky v celém baráku a evidentně nemá snahu s tím začít něco dělat. A pokud je stejně pasivní jako manžel zakladatelky i ten jeho bratr, tak si teď povedená sestřička mne ruce
Nezdá se vám sobecká a vypočítavá spíš ona? Má dva sourozence, oba s rodinami, v podnájmu, ev. s hypotékou, tak by spíš ona měla navrhnout, že se s domem musí něco udélat, aby to bylo spravedlivé. Nemyslíte?
Spravedlivé, ale naivní… Ne všichni mají tu slušnost se zachovat správně…
@Kaczenka píše:
Spravedlivé, ale naivní… Ne všichni mají tu slušnost se zachovat správně…
to jo…jenom že se tu od začátku řešilo, jak je zakladatelka sobecká a nepřející
a jestli ono to není trochu jinak ![]()
@Evaa1974 píše:
Ale tady přece vůbec nejde o znalost nebo neznalost situace, tady je prostě zákon a pokud máma nikoho nevydělila, tak pokud jsou 3 děti, každý dědí třetinu majetku. A přes to nejede vlak. Tak v čem pořád vidíte problém?! Svobodná, bezdětná ženská si roztahuje šunky v celém baráku a evidentně nemá snahu s tím začít něco dělat. A pokud je stejně pasivní jako manžel zakladatelky i ten jeho bratr, tak si teď povedená sestřička mne ruce
Nezdá se vám sobecká a vypočítavá spíš ona? Má dva sourozence, oba s rodinami, v podnájmu, ev. s hypotékou, tak by spíš ona měla navrhnout, že se s domem musí něco udélat, aby to bylo spravedlivé. Nemyslíte?