Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jeden dům a více dědiců je vždycky problém
![]()
Když jeden si nechá dům a vyplatí ostatní, málokdy mu zbude ještě na nutné opravy, nedejbože rekonstrukci. Nejrozumější je asi nemovitost prodat - a každý dostane svůj podíl. Pokud ale někdo na nemovitosti citově visí, tak asi prodat nechce…a pak se to táhne několik let, rodina se rozhádá
![]()
Bože, taky mám jen jeden dům a dvě děti…
![]()
@Kirbisek píše:
Jeden dům a více dědiců je vždycky problém![]()
![]()
Když jeden si nechá dům a vyplatí ostatní, málokdy mu zbude ještě na nutné opravy, nedejbože rekonstrukci. Nejrozumější je asi nemovitost prodat - a každý dostane svůj podíl. Pokud ale někdo na nemovitosti citově visí, tak asi prodat nechce…a pak se to táhne několik let, rodina se rozhádá![]()
![]()
![]()
Bože, taky mám jen jeden dům a dvě děti…
![]()
![]()
@Kirbisek píše:
Bože, taky mám jen jeden dům a dvě děti…![]()
![]()
Budeš muset dům prodat a jít bydlet do domova pro seniory. Čím dřív tím líp.
A teď si vem, co si kolikrát ti důchodci dovolí. Prodají dům a peníze si nechají s tím, že je děti podědí až natáhnou bačkory. To máš vidět těch sporů a tahanic. ![]()
…a nebo to napsat jen na jedno nejoblíbenější dítě ještě za života…
Tak to vyřešila tchýně
![]()
@Kaczenka píše: …a nebo to napsat jen na jedno nejoblíbenější dítě ještě za života…![]()
![]()
Tak to vyřešila tchýně
![]()
![]()
![]()
![]()
Jj, to je nejlepší řešení ze všech a mezi sourozenci to vyloženě zlepší vztahy ![]()
@Laaja píše:
Budeš muset dům prodat a jít bydlet do domova pro seniory. Čím dřív tím líp.
A teď si vem, co si kolikrát ti důchodci dovolí. Prodají dům a peníze si nechají s tím, že je děti podědí až natáhnou bačkory. To máš vidět těch sporů a tahanic.
Já budu ještě větší svině
Barák prodám a prachy ještě za života roztočím. Čímž zajistím, že se mé děti hádat po mé smrti nebudou, naopak budou společně u pívečka nadávat, jaká byla jejich matka potvora
![]()
@me2dova píše:
Jj, to je nejlepší řešení ze všech a mezi sourozenci to vyloženě zlepší vztahy
My to ovšem nebyli
No, vybrala jsem si „špatného“ sourozence
![]()
@Kirbisek píše:
Já budu ještě větší sviněBarák prodám a prachy ještě za života roztočím. Čímž zajistím, že se mé děti hádat po mé smrti nebudou, naopak budou společně u pívečka nadávat, jaká byla jejich matka potvora
![]()
![]()
To je super. To jsem radila mojí mamce…Ale vážně ![]()
@me2dova píše:
Jj, to je nejlepší řešení ze všech a mezi sourozenci to vyloženě zlepší vztahy
Měla jsem to „nejlepší“ napsat do uvozovek. No, ale paradoxně se urazil ten jediný dědic a tchýně… ![]()
Ze zkušenosti v naší rodině se sourozenci dokážou rozhádat i o dědictví které jim matka rozdělila a přepsala na ně už dvacet let před smrtí… tak nějak asi očekávali že jim za těch dvacet let ještě něco přišetří
@anickadomnik, někdy je to hnus…Tak to měla moje vzdálená tetička… Její dcera byla pořád nespokojená. Dcera zemřela a vnučka tetu nepustila na kremaci vchodem pro rodinu. Bylo mi tehdá z tohodle strašně smutno
![]()
No já to vídám v práci, ty spory o majetky a nešťastné důchodce, kteří neví, co mají dělat. A teď to vidím i u manželovi rodiny, jak jsou schopni udělat z komára velblouda a rozhádat se kvůli majetku, který byl dávno rozdělen. Však už se mnou tchýně týden nemluví. Podotýkám, že mě se to netýká a hájila jsem jen ty nevinné, kteří se do toho připletli náhodou.
V každém případě, děti ode mě neuvidí žádný movitý majetek dokud budu živá. Pak ať se hádají jak chtějí.
Co kdybyste do své části domu dali nájemníky a z tohoto příjmu spláceli potencionální hypotéku na vlastní bydlení? Bylo by to jisté nepohodlí pro sestru, ale naprosto oprávněné a navíc snesitelnější než ji vystrnadit do háje nebo jí zatížit hypotékou. Ale jen do budoucna vzkaz pro tvého manžela - ten dům bude stárnout, opravy na baráku nejsou zadarmo, pojistky, daň z nemovitosti…všechno stojí prachy a podle mě, to sestra časem nezvládne sama. Zatím to tvoje věc opravdu není a pokud se s manželem nedokážete domluvit tak bych toto téma vypustila, ale až začne do baráku investovat z citových důvodů vaše společné prachy, už to tvoje věc bude…
@Aneta.Berg píše:
Co kdybyste do své části domu dali nájemníky a z tohoto příjmu spláceli potencionální hypotéku na vlastní bydlení? Bylo by to jisté nepohodlí pro sestru, ale naprosto oprávněné a navíc snesitelnější než ji vystrnadit do háje nebo jí zatížit hypotékou. Ale jen do budoucna vzkaz pro tvého manžela - ten dům bude stárnout, opravy na baráku nejsou zadarmo, pojistky, daň z nemovitosti…všechno stojí prachy a podle mě, to sestra časem nezvládne sama. Zatím to tvoje věc opravdu není a pokud se s manželem nedokážete domluvit tak bych toto téma vypustila, ale až začne do baráku investovat z citových důvodů vaše společné prachy, už to tvoje věc bude…
presne, lepe bych to nenapsala a v podstate jsem minulou stranku psala neco podobneho ![]()
@Kaczenka píše: …a nebo to napsat jen na jedno nejoblíbenější dítě ještě za života…![]()
![]()
Tak to vyřešila tchýně
![]()
![]()
![]()
![]()
Taková závěť je nezákonná… jestli ti někdo z tvých blízkých tvrdí, že podle tohoto modelu dědil, tak ti zcela určitě kecá.