Nárok na dědictví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101744
19.1.14 17:29

Přiznám se, že jsem se trochu ztratila… a jestli je domluveno, že jeden druhého vyplatí, tak se bude jednat akorát o ceně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 17:31

@Zuzee87 Asi jsem to blbě napsala.

Peníze jsme našemu švagrovi nechali na údržbu baráku - ty nechceme ani chtít nebudeme - pořád se přece musí platit elektřina, plyn, voda.
Nervy z toho máme my, protože švagra (manželova bratra) znám, nechá si pro halíř vrtat koleno a při představě, že by se měl dělit o barák, u kterýho má pocit, že patří už jemu - no dost mě to děsí :-(
Nechci se s ním dostat do nějaké konfliktu - nerada bych tohle řešila přes soud, ale na druhou stranu :-(

• Citovat
  • Upravit
8959
19.1.14 17:32
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1
třeba to, že ten jeden bratr(A) tam na tom baráku nepomáhal jako ten druhý(B)…
Tu poslední 1/3 nebo teda 2/6 už vlastní ten jeden z bratrů(A) (zděděný po otci+vykoupený od bratra(B)). Společný bydlení určitě nepřichází v úvahu - druhý bratr(B) barák nechce - postačí mu když ho z toho vyplatí.

Podotýkám, že veškeré finanční prostředky které po mamince zůstali brat B nechce je - nechal je na údržbu baráku - jedná se něco kolem 100tis.

To je domluveno ještě před tím než proběhne řízení.

Hele smůla, bratr A jsem pochopila, že na baráku bydlí, tudíž je normální, že tam pracoval, pomáhal.. Pokud tam nebydlel a přesto pomáhal byla to jeho dobrá vůle..
Bratr B má po právní stránce na dům stejný nárok jako bratr A.. Přes to nejede vlak:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.1.14 17:32

@j.a.n.i1 no zjevne syn A, ktery jiz jednu tretinu baraku vlastni a denne mamince volal a 2× do mesice tam jezdil se tesil u maminky vetsi oblibe nez syn B ktery sice bydlel blizko, byl na maminku hruby, ale obcas ji pomohl. Syn B si ted mysli ze syn A by mohl dostat vetsi podil z domu a tim by musel vyplatit jemu (tj synovi B) mensi castku. Coz nechapu - kdyz 100tis. Kc co mel syn B podedit take prenechal na udrzbu baraku - tj. se jich vzdal, tak proc mu jde tedka o to kolik mu bude vyplaceno. Jak tazatelka psala syn B nechce dum, chce vyplatit (tj. v prvni rade jde o penize..)

jestli neni zavet, podedi stejnym dilem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 17:33

@j.a.n.i1 Já vím, asi to opravdu blbě píšu :-(

Domluveno nic neni :-( To právě čekáme na notáře co on nám řekne. Švagr už teď v baráku chce schovávat ty dražší věci, aby se z toho nemuselo nic platit :-( třeba ta odměna notáři :-(

• Citovat
  • Upravit
4201
19.1.14 17:35
@Anonymní píše:
@Zuzee87 Asi jsem to blbě napsala.Peníze jsme našemu švagrovi nechali na údržbu baráku - ty nechceme ani chtít nebudeme - pořád se přece musí platit elektřina, plyn, voda.
Nervy z toho máme my, protože švagra (manželova bratra) znám, nechá si pro halíř vrtat koleno a při představě, že by se měl dělit o barák, u kterýho má pocit, že patří už jemu - no dost mě to děsí :-(
Nechci se s ním dostat do nějaké konfliktu - nerada bych tohle řešila přes soud, ale na druhou stranu :-(

hele bud v klidu, musi podedit stejny dil.. :palec: mamca by musela jednoho z nich vydedit (vuci treba tomu osklivemu chovani k ni nebo neco, coz taky neni nejjednodussi a pochybuju ze se tak stalo aby nic nededil..) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
19.1.14 17:36
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Já vím, asi to opravdu blbě píšu :-(Domluveno nic neni :-( To právě čekáme na notáře co on nám řekne. Švagr už teď v baráku chce schovávat ty dražší věci, aby se z toho nemuselo nic platit :-( třeba ta odměna notáři :-(

normalne bych nechala barak zapecetit nebo tam poslala nekoho na evidenci aby nemohli nic schovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
19.1.14 17:36

No.. to je holt věčnej boj.. podědí je stejným dílem..
Aneb po přízni řízni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 17:38

@Zuzee87 Kdyby jsme neměli ty děti, tak to klidně i bratrovi celé necháme - ty nervy by nám za to asi nestáli - ale takhle je to jiný - babička vnoučátka milovala a určitě by chtěla aby jim po ní něco zůstalo.

I když byl švagr na maminku zlý, svým způsobem ho pořád milovala a omlouvala - takže vyděděný určitě neni :-)

Já jen aby jsme se pak u notáře nedivily, aby tak švagr s něčím nevyrukoval. :-(

• Citovat
  • Upravit
101744
19.1.14 17:39
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 Já vím, asi to opravdu blbě píšu :-(Domluveno nic neni :-( To právě čekáme na notáře co on nám řekne. Švagr už teď v baráku chce schovávat ty dražší věci, aby se z toho nemuselo nic platit :-( třeba ta odměna notáři :-(

No, já se hlavně ztratila v tom, jestli vy jste A nebo B.

A jinak na odměnu notáři to nebude mít velký (možná žádný vliv), protože cena baráku budou tou nejpodstatnější položkou. Ale můžete si to nafotit a pak to u notáře vytáhnout… Ale já bych spíš řekla, že bude problém z bratra dostat peníze za to vyplacení, pokud jsem pochopila správně, že vy chcete, aby vás on vyplati :think: protože jeho svým způsobem k tomu nebude nic moc tlačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 17:40

@Zuzee87 No hele jak u blbečku na dvorečku :-( všechno je to ještě pořád čerstvé a on už řeší náušnice :-( cenný porcelán apod :-(
Všechno chce už mít hned teď - už v pondělí chce volat na matriku jestli je hotový úmrtní list a chce uhánět notáře :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.1.14 17:43

@j.a.n.i1 Omlouvám se, něchtěla jsem být konkrétním tak jsem to napsala tak blbě..:-( Měla jsem být rovnou kontrétní.
To bude druhá otázka :-( protože jeho k tomu tlačit nebude vůbec nic.:-(
A lze si tohle třeba ošetřit tím, že peníze budou převedeny v den podpisu smlouvy nebo tak něco?

• Citovat
  • Upravit
4201
19.1.14 17:44
@Anonymní píše:
@Zuzee87 No hele jak u blbečku na dvorečku :-( všechno je to ještě pořád čerstvé a on už řeší náušnice :-( cenný porcelán apod :-(
Všechno chce už mít hned teď - už v pondělí chce volat na matriku jestli je hotový úmrtní list a chce uhánět notáře :-(

to je teda od nej trapny,.. s tim bohuzel nic neudelate.. jinak na netu si najdi, dum jde nechat zapecetit a nikdo tam nebude moct jit do te doby nez probehne dedicke rizeni!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.14 17:45

A ještě otázku - tu nemovitost budeme muset nechat my odhadnout? Na kolik přijde to odhadnutí nemovitosti?

• Citovat
  • Upravit
4201
19.1.14 17:45

Tady mas vzor http://www .vzory-online.cz/navrh-na-zapeceteni-bytu-zustavitele/ je mezera za www jo? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí