Nárok na oběd
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@maty009 No, paiza nesmi byt ani na zacatku, ani na konci smeny, takže vas puvodni system je nejen nelogicky, ale i proti zakoniku prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 to jsem taky viděla, že na začátku ani konci nemá být podle zákona. U nás je to dáno právě těmi směnami a provozem - když tu ranní vystřídá odpolední kolegyně v 11.20, tak až do konce zákroku se pak ta ranní nevrací, max po zákroku jde jen vypomáhat na další zákrok a v 15hod zmizne. Navíc právě se kolikrát už stalo, že obědy dovezli až po 12.hodině, jídelna sice otevírá v 11, ale to bychom při tom provozu nestihli, tak si je necháváme vozit, ty odpolední si nosí svoje vlastní.
Ale tak uvidíme, třeba kolegyně zabojuje a nastanou změny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@maty009 No, paiza nesmi byt ani na zacatku, ani na konci smeny, takže vas puvodni system je nejen nelogicky, ale i proti zakoniku prace.
A myslíš, že nelze stanovit výjimky dle konkrétního provozu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
A myslíš, že nelze stanovit výjimky dle konkrétního provozu?
Ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maty009 píše:
@j.a.n.i1 to jsem taky viděla, že na začátku ani konci nemá být podle zákona. U nás je to dáno právě těmi směnami a provozem - když tu ranní vystřídá odpolední kolegyně v 11.20, tak až do konce zákroku se pak ta ranní nevrací, max po zákroku jde jen vypomáhat na další zákrok a v 15hod zmizne. Navíc právě se kolikrát už stalo, že obědy dovezli až po 12.hodině, jídelna sice otevírá v 11, ale to bychom při tom provozu nestihli, tak si je necháváme vozit, ty odpolední si nosí svoje vlastní.
Ale tak uvidíme, třeba kolegyně zabojuje a nastanou změny.
Ty odpoledni si nosi svoje a muzou si je snist uz v 11 hodin dopoledne hned po prichodu do prace? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Silverine247 píše:
Ty odpoledni si nosi svoje a muzou si je snist uz v 11 hodin dopoledne hned po prichodu do prace?
No a mají pak později čas? Z toho, co @maty009 psal, mi vyplývá, že ta ranní směna po nástupu odpolední už moc k dispozici není. Mají to tam nějak divně nastavené celkově. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
No a mají pak později čas? Z toho, co @maty009 psal, mi vyplývá, že ta ranní směna po nástupu odpolední už moc k dispozici není. Mají to tam nějak divně nastavené celkově.
Ja tam pracovat, tak se odpolednim vyhybam jak cert krizi. Rano si muzu snist obed z krabicky v 11 hodin, dopoledni smena zmizne uz v 15hodin, prestoze ma pracovat do 15:30… pokud jsem to teda dobre pochopila, tak to je SEN.
Ale resi se tu „cakla“ nova kolegyne, ktera prekvapive broji za to, ze zacit odpoledni smenu v 11 hned obedem je nesmysl. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem znala provoz, kde to bylo podobně, ALE vznikl nárok na oběd, nikoliv přestávku. Takže směna, kde byla oficiální pracovní doba 12-20h, mohla přijít v 11:30 a v podstatě ve svém volnu využít možnost dotovaného stravování, protože dotované teplé jídlo večer k dispozici nebylo. Ale pracovní dobu měli až od těch 12h a klasickou půlhodinovou přestávku potom vybírali cca od 16-18h, jak to vyšlo.
Tu přestávku opravdu nelze ze zákona dát na začátek a konec pracovní doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Silverine247 píše:
Ja tam pracovat, tak se odpolednim vyhybam jak cert krizi. Rano si muzu snist obed z krabicky v 11 hodin, dopoledni smena zmizne uz v 15hodin, prestoze ma pracovat do 15:30… pokud jsem to teda dobre pochopila, tak to je SEN.Ale resi se tu „cakla“ nova kolegyne, ktera prekvapive broji za to, ze zacit odpoledni smenu v 11 hned obedem je nesmysl.
Jo je to divné, ale ony se někdy ty zavedené pořádky ruší fakt těžko, to je pak člověk akorát za prudiče. Je taky možné, že ty staré kolegyně mají zkušenost, že pak se už v klidu najíst nedá, těžko říct no.
Ovšem vyžadovat to po té nové asi nelze, když je to protiprávní. Oblíbená v kolektivu nebude.
Příspěvek upraven 12.10.22 v 16:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Já jsem znala provoz, kde to bylo podobně, ALE vznikl nárok na oběd, nikoliv přestávku. Takže směna, kde byla oficiální pracovní doba 12-20h, mohla přijít v 11:30 a v podstatě ve svém volnu využít možnost dotovaného stravování, protože dotované teplé jídlo večer k dispozici nebylo. Ale pracovní dobu měli až od těch 12h a klasickou půlhodinovou přestávku potom vybírali cca od 16-18h, jak to vyšlo.
Tu přestávku opravdu nelze ze zákona dát na začátek a konec pracovní doby.
Ano takto to měl můj bratr, dokud dělal v třísměnném provozu. Když chtěl na odpolední do závodky, musel přijít dřív.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Ano takto to měl můj bratr, dokud dělal v třísměnném provozu. Když chtěl na odpolední do závodky, musel přijít dřív.
no ale tady to chápu tak, že směna začíná v 11, ale oni přijdou a nejprve se nají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
no ale tady to chápu tak, že směna začíná v 11, ale oni přijdou a nejprve se nají
Ano, taky to tak chápu. Ale zase si dovedu představit, že je k tomuto nestandardnímu pořádku donutily nějaké okolnosti. Protože pokud ta ranní směna od 11 až do 15 vlastně není fyzicky k dispozici a lítá někde jinde, tak ta odpolední se třeba v klidu nenají, když je nemá kdo zastat. Pochybuju, že to zavedli jen kvůli tomu, že někdo měl na začátku chuť na oběd už v 11. Ono ve zdravotnictví to může být jinak než někde u strojů. Fakt těžko radit no.
Příspěvek upraven 12.10.22 v 16:33
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
Ptala jsem se zakladatelky, jestli maji pak nejakou pauzu pozdeji, ale neodepsala a zda se, ze asi tezko, podle toho, ze dopoledni smena zmizne uz v 15 hodin a do te doby neni cas. Porad tomu poradne nerozumim se priznam, je to podivne.
- Citovat
- Upravit
@lucad77 píše:
Ano, taky to tak chápu. Ale zase si dovedu představit, že je k tomuto nestandardnímu pořádku donutily nějaké okolnosti. Protože pokud ta ranní směna od 11 až do 15 vlastně není fyzicky k dispozici a lítá někde jinde, tak ta odpolední se v klidu nenají, když je nemá kdo zastat. Pochybuju, že to zavedli třeba kvůli jednomu člověku, co už má v 11 hlad na oběd. Ono ve zdravotnictví to může být jinak než někde u strojů. Fakt těžko radit no.
já vím, že je to složité. Je taky otázka, kolik jich je, jestli by bylo schůdné se odpoledne po té půlhodině postupně vystřídat. Když si stejně nosí jídlo z domova
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
já vím, že je to složité. Je taky otázka, kolik jich je, jestli by bylo schůdné se odpoledne po té půlhodině postupně vystřídat. Když si stejně nosí jídlo z domova
No právě. Ale podle zákoníku práce to holt není no. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit