Nárok na oběd

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
64982
12.10.22 16:36
@lucad77 píše:
No právě. Ale podle zákoníku práce to holt není no. :think:

proč, pokud se po čtyřech hodinách práce začnou postupně střídat, mělo by to být OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
12.10.22 16:37
@vokishka píše:
proč, pokud se po čtyřech hodinách práce začnou postupně střídat, mělo by to být OK

Ta praxe, co mají teď, jsem myslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
12.10.22 16:38
@lucad77 píše:
Ta praxe, co mají teď, jsem myslela.

jo, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
12.10.22 16:40

Zajímalo by mě, co je to za oddělení. To tam jsou čtyři hodiny potom obě směny naráz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
12.10.22 16:41
@vokishka píše:
jo, to jo.

Na druhou stranu nevím, jestli by mi stálo za to být za toho jednoho, kdo to chce měnit proti vůli ostatních, to bych asi raději šla o dům dál. Pro mě jsou dobré vztahy v pracovním kolektivu velmi důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
12.10.22 16:42
@lucad77 píše:
Ano, taky to tak chápu. Ale zase si dovedu představit, že je k tomuto nestandardnímu pořádku donutily nějaké okolnosti. Protože pokud ta ranní směna od 11 až do 15 vlastně není fyzicky k dispozici a lítá někde jinde, tak ta odpolední se třeba v klidu nenají, když je nemá kdo zastat. Pochybuju, že to zavedli jen kvůli tomu, že někdo měl na začátku chuť na oběd už v 11. Ono ve zdravotnictví to může být jinak než někde u strojů. Fakt těžko radit no.Příspěvek upraven 12.10.22 v 16:33

No, jelikož ma ta ranni smena pracovat do 15.30, tak klidně může misto mizeni domu zastoupit odpoledni a ti se mohou mezi 15-15.30 najist. Tedy je k tomu nic nenuti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
12.10.22 16:43
@vokishka píše:
Zajímalo by mě, co je to za oddělení. To tam jsou čtyři hodiny potom obě směny naráz?

Psali o nějakých zákrocích, ale těžko říct. V nemocnicích se podle mě směny střídají 2 x denně a souběžně tam nejsou nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
12.10.22 16:44
@j.a.n.i1 píše:
No, jelikož ma ta ranni smena pracovat do 15.30, tak klidně může misto mizeni domu zastoupit odpoledni a ti se mohou mezi 15-15.30 najist. Tedy je k tomu nic nenuti.

No jistě, ale to si musejí vyřešit interně. Celkově mi to tam přijde dost divoké. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
12.10.22 16:48
@j.a.n.i1 píše:

Taky to tak vidim. Odpoledni smena je bita. Prestavka na obed v 11 hodin na 20 minut, pak uz je nema kdo vystridat, protoze dopoledni smena se zdekuje o pul hodiny driv, prestoze oni obed meli, v adekvatni hodine. Vubec mi to neprijde fer.

• Citovat
  • Upravit
16184
12.10.22 19:32

Je to zvláštní, u nás ve výrobě na 3 směny je pauza po 3-3,5h, jak se domluví na lince. Běžně to tak bývalo i jinde, kde jsem dělala 12ky. Je to běžně zažitý čas a většinou všem tak vyhovuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
13.10.22 07:59

Moc nechápu proč do toho pleteš to směnování a nástup na směnu, ale budiž. Jak tady všichni píšou, ze zákona máš nárok nejdřív po čtyřech, nejpozději po šesti hodinách.
Jinak je to asi o domluvě mezi kolegy. My jsme třeba provoz, kde začíná prac. doba v 5:30 a lidi si normálně jdou kolem osmé na snídani a pak i na oběd v poledne. Přestávku jim vykazujeme jednu. Práci si udělají a přijde mi logické, aby se ráno najedli. Občas toho někdo zneužívá, ale toho si srovnáme a není to pravidlem. Neumím si představit ráno vstávat tak, abych se nasnídala a ještě byla v práci na 5:30.
U vás mi taky přijde logické se najíst při příchodu na odpolední pokud je to kolem poledne. Ale chápu i, že to může někomu vadit. Úplně nechápu proč by měla odpolední směna být bez jídla, je vás tam víc, tak se snad vystřídáte po půl hodině. Jak říkám, je to o domluvě.

• Citovat
  • Upravit
2326
13.10.22 08:11

Nechápu, proč by měla být kolegyně cáklá, když nechce pauzu hned na začátku pracovní doby. To pak význam pauzy jaksi postrádá smysl. To spíš vy to tam máte divně uspořádané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.10.22 12:44

@Silverine247 ano,mají svoje a snědí hned po příchodu, pak už není moc kdy, když po jídle jdou hned pracovat a skončí až skončí všechny výkony (ano, můžou skončit v 15hod, ale to jsou výjimky, třeba kolem vánočních svátků, běžně děláme do 19hod i déle a bení kdo by vystřídal),ale byl9 by zajímavé zkusit varianzu kolegyně, kdy by třeba odpo přišls v 11,šla pracovat a po 4-6ti hodinách by zbytku týmu řekla „Tak podle zákona mám teď nárok na 30min oběd, tak tady máte věci a dělejte si co chcete“ musím říct, že to by neprošlo, jasně dovolí zajít na wc, ale obživu už ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
13.10.22 12:46

@lucad77 ano ta ranní už pak moc k dispozici není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24613
13.10.22 12:47
@maty009 píše:
@Silverine247 ano,mají svoje a snědí hned po příchodu, pak už není moc kdy, když po jídle jdou hned pracovat a skončí až skončí všechny výkony (ano, můžou skončit v 15hod, ale to jsou výjimky, třeba kolem vánočních svátků, běžně děláme do 19hod i déle a bení kdo by vystřídal),ale byl9 by zajímavé zkusit varianzu kolegyně, kdy by třeba odpo přišls v 11,šla pracovat a po 4-6ti hodinách by zbytku týmu řekla „Tak podle zákona mám teď nárok na 30min oběd, tak tady máte věci a dělejte si co chcete“ musím říct, že to by neprošlo, jasně dovolí zajít na wc, ale obživu už ne…

No a co je to teda za zdravotnický obor, oddělení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat