Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Chci péct dort, který potáhnu marcipánem. Máte někdo recept na chutný vláčný dort? prosím o inspiraci ![]()
@anetako najdi si diskuzi co jste dnes pekly dobrého, tam jsou dobré duše které poradí, já už odtud mám hafo receptů a všechny super(na dort ne, ten kupuju takže neporadím) ![]()
Jj souhlasim s sarlote a ještě přidavam jednu skupinu, dortovou ![]()
https://www.emimino.cz/…-nich-94678/
@anetako píše:
Chci péct dort, který potáhnu marcipánem. Máte někdo recept na chutný vláčný dort? prosím o inspiraci
z Cca 5 vajec vyšleháš z bílku tuhý sníh, přidáš zbylé žloutky, Cca hrnek cukru krupice rozmícháš, ale opatrně přidáš polohrubou mouku taky Cca jeden hrnek zamicháš at tam nejsou hrudky,1/2 oleje a přidáš prášek do pečiva.
Vymažeš si formu a šup tam s tím
Je to opravdu jednoduche ale krásně mekoučké a nadýchané. ![]()
Ahojky, ja nedavno potahovala medovnik a pak taky misa dort
Mnamky to byly obe ![]()
@Lucik24 děkuji
vypadá jednoduše a rychle tak ho co nejdřív vyzkouším, nerada totiž peču co není ověřený
A nezkoušela jsi tam dát třeba ořechy? netuším co by to udělalo s konzistencí
@anetako píše:
A nezkoušela jsi tam dát třeba ořechy? netuším co by to udělalo s konzistencí
Jj zkoušela a je to ještě lepší, dělala jsem v dubnu pro dcerku dortík potahovaný potahovací hmotou a ten korpus jsem dělala právě s těmi ořechy, byl opravdu výborný ![]()
@Lucik24 píše:
z Cca 5 vajec vyšleháš z bílku tuhý sníh, přidáš zbylé žloutky, Cca hrnek cukru krupice rozmícháš, ale opatrně přidáš polohrubou mouku taky Cca jeden hrnek zamicháš at tam nejsou hrudky,1/2 oleje a přidáš prášek do pečiva.
Vymažeš si formu a šup tam s tímJe to opravdu jednoduche ale krásně mekoučké a nadýchané.
nemá tam býl 1/2 hrnku oleje?
![]()
@Lucik24 super tak udělám s ořechy. A dala jsi tam ořechy jako navíc nebo jsi ubrala mouku podle množství ořechů?
@anetako píše:
@Lucik24 super tak udělám s ořechy. A dala jsi tam ořechy jako navíc nebo jsi ubrala mouku podle množství ořechů?
Dala jsem je na víc. pak dej vědět jak se povedl ![]()