Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Ve-ru
To já taky, když jsem začínala vařit, tak jsem pořádně neuměla ani čínskou polevku udělat ![]()
Proto se ted každý diví, že umím dobře vařit pořád něco peču.
Ale začátky byly kruté kolik krát jsem to vaření probrečela
![]()
@Lucik24 jj vyzkouším ho příští týden a pisnu jak mi dopadl…dneska ještě zkouším pravý marcipán z mandlí, poprvé, tak jsem zvedavá jak mi dopadne ![]()
@Ve-ru už jsem si myslela že mi to vaření jde a ejhle…chtěla jsem udělat bramborový knedlíky a abych si ulehčila práci tak jsem ty uvařené brambory hodila do robotu aby je nastrouhal za mě
tu hmotu jsem odtama nemohla dostat tak jsem valila pro knedlík do obchodu ![]()
@Lucik24 no..dělala jsem ho poprvé a chuťově je teda moc dobrý, mě alespoň chutnal ![]()
Recept
120 g mandlí, 120 g moučkového cukru, 1 bílek (není nutné), 5 kapek tresti hořká mandle (není nutné), lžička studené vody.
Postup
Mandle spaříme, oloupeme, trochu usušíme, nastrouháme a nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem. Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.
Já tam dala i ten bílek, našla jsem ve více receptech že tam patří, líp to pak i drželo, ale celkově se mi zdá moc patlavej, asi jsem tam dala moc vody
tak to zítra zkusím ještě prohňácnout s moučkovým cukrem. Zkoušela jsem udělat růžičky pomocí šablony a držely dobře
a část jsem obarvila na růžovo. Ty mandle jsem strouhala na tom nejjemnějším struhadle, těch 120g asi hodinu, příště to zkusím hodit do mixéru, ale nevím jestli to půjde. Pak mám ještě recept na falešný marcipán na potahovou hmotu, ale ještě jsem ho nezkoušela
Jo a tu mandlovou trest jsem tam dala taky, to do marcipánu patří
Taky plánuju dortíka upéct, jen pořád přemýšlím jaký
Chci pro mamku k narozkám a ještě za měsíc pro přítele ![]()
@Carolline1 recept co mi tu napsala Lucik 24 vypadá jednoduše a rychle, budu ho v týdnu zkoušet
@Lucik24 tak dort mám upečený, je fakt moc dobrý, vláčný no mňamka
potáhla jsem ho marcipánem a provizorně ozdobila motýlky z pravého marcipánu. Až budu dělat dortík na narozky tak bude vypadat jinak, ale i tak jsem s ním spokojená ![]()
Dort mám vyfocený ale manžel mi vzal foťák a vrátí se až v neděli tak sem potom hodím fotku
@Lucik24 Dělala jsem poprvé i marcipán na potažení, je fakt výborný posílám odkaz na recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
@anetako @Lucik24 Noo, když si vzpomenu na své vařící a pečící začátky, tak bych tam klidně půl oleje vylila