Narozeninový dort - prosím recept:-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ve-ru
12.7.13 09:23

@anetako @Lucik24 Noo, když si vzpomenu na své vařící a pečící začátky, tak bych tam klidně půl oleje vylila :oops: :lol:

• Citovat
  • Upravit
326
12.7.13 09:26

@Ve-ru
To já taky, když jsem začínala vařit, tak jsem pořádně neuměla ani čínskou polevku udělat :D
Proto se ted každý diví, že umím dobře vařit pořád něco peču.
Ale začátky byly kruté kolik krát jsem to vaření probrečela :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
12.7.13 09:27

@Lucik24 Jojo, to jsme na tom byly asi podobně :lol:

• Citovat
  • Upravit
108
12.7.13 20:54

@Lucik24 jj vyzkouším ho příští týden a pisnu jak mi dopadl…dneska ještě zkouším pravý marcipán z mandlí, poprvé, tak jsem zvedavá jak mi dopadne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
12.7.13 20:57

@Ve-ru už jsem si myslela že mi to vaření jde a ejhle…chtěla jsem udělat bramborový knedlíky a abych si ulehčila práci tak jsem ty uvařené brambory hodila do robotu aby je nastrouhal za mě :zed: tu hmotu jsem odtama nemohla dostat tak jsem valila pro knedlík do obchodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
13.7.13 08:56

@anetako
Ty umíš marcipán??Dáš mi recept? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.7.13 21:35

@Lucik24 no..dělala jsem ho poprvé a chuťově je teda moc dobrý, mě alespoň chutnal :lol:
Recept
120 g mandlí, 120 g moučkového cukru, 1 bílek (není nutné), 5 kapek tresti hořká mandle (není nutné), lžička studené vody.
Postup
Mandle spaříme, oloupeme, trochu usušíme, nastrouháme a nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem. Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.

Já tam dala i ten bílek, našla jsem ve více receptech že tam patří, líp to pak i drželo, ale celkově se mi zdá moc patlavej, asi jsem tam dala moc vody :? tak to zítra zkusím ještě prohňácnout s moučkovým cukrem. Zkoušela jsem udělat růžičky pomocí šablony a držely dobře :) a část jsem obarvila na růžovo. Ty mandle jsem strouhala na tom nejjemnějším struhadle, těch 120g asi hodinu, příště to zkusím hodit do mixéru, ale nevím jestli to půjde. Pak mám ještě recept na falešný marcipán na potahovou hmotu, ale ještě jsem ho nezkoušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.7.13 21:36

Jo a tu mandlovou trest jsem tam dala taky, to do marcipánu patří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1171
14.7.13 21:49

Taky plánuju dortíka upéct, jen pořád přemýšlím jaký ;-) Chci pro mamku k narozkám a ještě za měsíc pro přítele :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
14.7.13 22:23

@Carolline1 recept co mi tu napsala Lucik 24 vypadá jednoduše a rychle, budu ho v týdnu zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.7.13 07:56

@anetako
Jéé děkujuu, tak to brzo zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
17.7.13 22:09

@Lucik24 tak dort mám upečený, je fakt moc dobrý, vláčný no mňamka :potlesk: potáhla jsem ho marcipánem a provizorně ozdobila motýlky z pravého marcipánu. Až budu dělat dortík na narozky tak bude vypadat jinak, ale i tak jsem s ním spokojená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
17.7.13 22:13

Dort mám vyfocený ale manžel mi vzal foťák a vrátí se až v neděli tak sem potom hodím fotku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
18.7.13 07:12

@anetako
Jéé, tak to je supr :potlesk:,těším se na foto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
18.7.13 15:28

@Lucik24 Dělala jsem poprvé i marcipán na potažení, je fakt výborný posílám odkaz na recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí