Náš Kocourkov

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
36504
19.2.17 16:51

Vážení, podle mezinárodního hlasování ( asi 40 kritérií )jsme 6.nejlepší zemí k žití na světě ( bezpečnost, vzdělání, zdravotnictví…), tak furt neremcejte. A doporučuji cestovat a poznávat realitu za hranicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.2.17 16:55

@Malaga..ano,ale kdyz mne uz tenhle argument zni, co se te ceske moralky tyce, jako klise…ale nebudem to dal rozebirat :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.2.17 17:04

@Burj Chalifa nejsem sice svetobeznik, ale neco uz jsem nacestovala, i v cizine dlouho zila, pracovala, stonala jako pacient treba-to byl skutecny zazitek-pozitivne mysleno-ve srovnani s pobytem v nemocnicich u nas, predevsim chovani zdravotniku k pacientum…a taky jsem v cizine rodila..neverim ani zbla vyzkumu, ze je cr na 6te pozici, jak pises…ale je fakt, ze je mi to taky uplne jedno, jak jsem uz psala v min. prispevku, ja si na zivot v cr nestezuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
19.2.17 17:08

@lajovka a ty mas zkušenost ze zahraničí? Žila jsem dva roky v USA a rok ve Francii, kvůli manželovi zaměstnáni a věř, ze všude je neco a treba takové zdravotnictví ve Francii a tady je nebe a dudy, jsme na tom lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.2.17 17:12
@kterk píše:
@lajovka a ty mas zkušenost ze zahraničí? Žila jsem dva roky v USA a rok ve Francii, kvůli manželovi zaměstnáni a věř, ze všude je neco a treba takové zdravotnictví ve Francii a tady je nebe a dudy, jsme na tom lip

o tom by jsme mohly dlouze diskutovat, na to tady neni prostor ani chut…nehlede na to, ze jsem toho nazoru, ze 2 roky jsou hodne malo na nabiti zkusenosti v oblastech zivota typu skolstvi, zdravotnictvi, soc. systemu, prac. zazemi atd…ziju 11 let mimo cr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.2.17 17:13

Pardon-nabYti zkusenosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
19.2.17 17:14
@lajovka píše:
o tom by jsme mohly dlouze diskutovat, na to tady neni prostor ani chut…nehlede na to, ze jsem toho nazoru, ze 2 roky jsou hodne malo na nabiti zkusenosti v oblastech zivota typu skolstvi, zdravotnictvi, soc. systemu, prac. zazemi atd…ziju 11 let mimo cr..

notabene pises, zes tam zila kvuli manzelovo zamestnani, takze predpokladam, zes sama v procesu nebyla, nebo ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
19.2.17 17:27

@lajovka v procesu jsem samozrejme byla, jen stehovani vzeslo z popudu manzelovy prace, dva roky mi malo.na zhodnoceni zivota v dane zemi malo. neprijdou, ovsem vec nazoru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
19.2.17 17:43
@lajovka píše:
o tom by jsme mohly dlouze diskutovat, na to tady neni prostor ani chut…nehlede na to, ze jsem toho nazoru, ze 2 roky jsou hodne malo na nabiti zkusenosti v oblastech zivota typu skolstvi, zdravotnictvi, soc. systemu, prac. zazemi atd…ziju 11 let mimo cr..

Tak pokud je to v nejmenované zemi v zahraničí, proč si stěžovat, jak hrozné je to tady a proč nezůstaneš tam? Určitě to tam musí být super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.2.17 17:55

@Liliana08 vždyt píše, že mimo čr žije 11let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.2.17 18:03
@Ou píše:
Málo cestujte, tak abyste skutečně porozuměla tomu, jak lidé ve většině zemí světa žijí. Přestěhujte se na rok třeba jen na východní slovensko, nebo polsko. O krok dál je třeba balkán či ukrajina. A to jsme pořád v Evropě…

Plus by tam mohly být nějaké narcistní tendence „když to není po mém, tak je to celé špatně a na exkrement“.

A nebo jste dlouhodobě frustrovaná z něčeho jiného a je daleko snadnější se vztekat na nějakou vnější sílu.

Výše uvedeným neříkám, že situace je ve skutečnosti plná růžových poníků a zářící duhy.

Vnější situace se mění velmi těžce. Co proměnit jde jsou vlasntí postoje. Jaké informace budete vyhledávat, jaké postoje budete zaujímat, čemu budete přikládat prioritu, čemu budete věnovat energii, z čeho budete energii získávat. To je něco, co máte pod kontrolou, kam chcete svůj život směřovat.

Narozdíl od většiny lidí v historii a v mnoha zemí současnosti velmi pravděpodobně neřešíte jen holé přežití a máte dosud nevídanou možnost voleb. Je pracné se v tom neutopit a neproměnit nejistotu ve strach a nenávist.

Ale díky těm volbám si skutečně můžte najít takový způsob života, kdy budete spokojená. Jen to většinou vyžaduje úpravu očekávání a předpokladů, jak věci mají fungovat.

Moc pěkně napsané. :kytka: Frustrovaná asi trochu budu, je dnes kdekdo. :)

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
19.2.17 18:08

@rokris no jo, ale ***** nemůže za vaše životy ;-) (maximálně má chvíli smysl vinit z toho rodiče, ale i to se dost hodí pak překonat a odpustit jim )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.2.17 18:11
@Burj Chalifa píše:
pak si ale nestěžuj.

Ale já si nestěžovala. :) Píšu i to, jestli je normální rušit co funguje léta, a pak to znovu zavést jako úžasný objev.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
19.2.17 18:12

Jinak vlastní frustrace je něco, nad čím člověk může získat kontrolu. Jde o rozdíl mezi očekáváním a realitou. A vlasntí očekávání je něco, čemu jde porozumět a co jde upravit, aby si člověk neubližoval tím, že do té zdi zase narazí a zase v plné rychlosto :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
19.2.17 18:16

@Ou Dobře, tak jinak :) Je normální, myslím běžné všude, aby se rušílo, co funguje, jen podle toho kdo zrovna vládne, jen proto aby měl co na práci?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová