Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@stredulinka a všechny ostatní zkušené maminy.
Ptala jsem se na zkušenosti s těmi konkrétními 3 kočárky. Já už nevím jak to mám říct!!!!
Chápu že vám toho rukama prošlo víc a až budu chtít znát názory na drahé kočárky, tak si na toto téma založím diskuzi nebo nějakou přečtu a určitě vám za ně poděkuju a nechám si poradit, ale upřímně v tuto chvíli mě to nezajímá.
Zajímá mě to na to co jsem se ptala a je sice škoda, že nemůžete poradit mě, ale určitě se najdou takové které oto stojí.
Není přece nutný psát hned ke každé diskuzi, když nemáte čím přispět.
„Všechny maminy tu spíš řešily poměr cena -výkon a zakladatelka nám pořád překrucuje naše příspěvky proti polským kočárkům.“
Podle mě se nedá teda srovnávat starej ojetej kvalitní kočár za 11000 s novým podle vás nekvalitním za 8000.
A nevím proč by Tě měla mrzet upřínost. Nevím jestli teda jindy lžeš nebo jak?
A když napíšeš za dobrotu na žebrotu je to divný.
Můj dotaz směřoval na majitelky těch zmíněných kočárků, takže si vlastně trochu mimo protože asi ani jeden nevlastníš, nebo se pletu?
ahoj já mám termín začátkem listopadu a vybrala jsem si Dorjan Dannny konkrétně tento.. zkoušela jsem ho v obchodě jak sporták tak s hlubokou korbou.Všude čtu že sporták je na nic, ale mě se líbí. Zkoušela si některý z těch kočárů co se ti líbí?Já měla favoritů taky víc a rozhodla jsem se až když jsem si každý vyzkoušela. Možná až s ním něco najezdím bude něco co mě vadí,ale to by bylo určitě i u jiných kočáru… Přijde mě zbytečné dávat za kočár 30000Kč a jako prvotěhule chci prostě nový
@kabelitka píše:
@Mafina5 no my autem jedem jednou za měsíc a nehodlám to měnit. Svoje dítě rozhodně nebudu ve vajíčku vozit v 8měsících a rozhodně ho vněm a i nebudu vozit na kočárku. Jsem odpůrce vajíček!!! tudíž mi příjde zbytečný investovat tisíce do autosedačky na půl roku. Potom samozřejmě ano.
Jinak já osobně třeba nemám na to abych koupila kočár za 20.000,–
a i ženský co je maj na ně nadáva, takže cena nezaručí kvalitu.
tak pokud jezdíš autem, aspoň jednou měsíčně, tak budeš v 8m potřebovat vozit dítě ve vajíčku - v tom autě přeci! autosedačku beru já osobně jako ochranný prostředek v autě, mladší dítě ve vajíčku nejelo na kočáru ani jednou, ačkoliv tu možnost jsem měla.. tudíž od autosedačky očekávám spolehlivost a bezpečnost a je jedno, kolikrát jedu, blbec, do to do mě na silnici napálí se může najít i když pojedu prvně v životě.. tohle neovlivníš.
autsoedačky kvalitní jsou navíc větší a tak v nich dítě vydrží do toho plus minus roku, kdy koupíš další stupeň. (potřebuješ tři sedačky pro jedno dítě, jak roste, a vajíčko je první z nich)
nemusí být nutně drahá, jsou kvalitní a relativně levné, ..
z těch tří kočárků co jsi uváděla, nemám zkušenost ani s jedním., nicméně, recenze mluví jasně pro DorJan, nehledě na fakt, že k němu pasuje právě i kvalitní autosedačka, pomocí adaptérů. např. cybex aton (daleko levnější, než maxi cosi, ma bezepčná je velmi)
a ještě jedna rada– pokud chceš vědět něco přesně - tj. ptáš se jen na ty tři konkrétní- napiš to jasně, že jen tyto tři, nejlépe hnedka do názvu, z úvodního příspěvku to nebylo vůbec jasné, psala jsi, že se nevyznáš, a že toto jsou favoriti, tak prostě každý chce přispět svou troškou.. a celou diskuzi čte málokdo
a ono každý poradí podle svých zkušeností, resp. toho, co měl on.
chápu, a respektuju, že nechceš ojetý kočár, ale ono to opět myslí ostatní dobře, většina nemá na nové a jeté třeba jen trochu se prodávají levněji, a pak se dobře prodávají, prostě funguje slušný trh, a třeba to nemusíš vědět a třeba by tě to zajímalo.. tak to zkus brát tak, že se snaží pomoct, i když ti to tak nemusí připadat. ![]()
ještě, abych ti zamotala hlavu, se zkus mrknout na firkon verano long, jsou hodně dobře recenzované, pár kamarádek ho má jsou spokojené, verze long má velký sporťák velkou korbičku, mohl by ti třeba vyhovovat.http://www.batolatko.cz/0,248,kocarky-firkon-verano-long-set.html
(dokonce i levnější, než některé jiné ![]()
@kabelitka Ještě ti poradim jedno až uvidíš někoho venku s jedním z těchto kočárku tak se majitelky přímo zeptej já to udělala když jsem byla těhotná a ochotně mi pani odpověděla i mě nechala popojed což bylo super protože byl už rok používaný ![]()
A pro ostatní já pořád nechápu jak jste byly překvapený s nelíbivostí sportovní verze Dorjanu to jste jí před tím neviděli? Jak jsem psala kočárek je fakt těžkej to je u výběru důležitý zvážit kam ho potřebuješ.
Za mě ještě jednou spokojenost
![]()
nějak jsem se začetla do vašich názorů a musím souhlasit,je fain že takhle napíšete své názory a poradíte,byla jsem na tom podobně jak zakladatelka této diskuze,ale opravdu má každý názor na něco…je spousta mamin které mají ty polské kočárky..ale věčinu maminek co znám už by si je nepořídila…ale jde o to co člověk od kočárku očekává…ja měla tak trochu jasno.Chci vajíčko hl.korku a sportˇák,když jsem začla pokukovat u polských se mi líbila hl.korba,ale sportovní děs prostě hnusný a tu člověk bude nejdéle využívat.No a nakonec jsem se rozjela do věčí prodejny s kočárky a tam asi poradí nejvíc,řekla jsem co bych si tak představovala aby kočárek splnoval,dozvěděla jsem se spoutu věcí co jsem třeba vůbec nevěděla,no doufám že jsem se neunáhlila,ale vybrali jsme Concorda je to sice drašší kočárek,ale nejvíc připadal v úvahu.Ale určitě můj názor je vybírat s rozumem a hlavně nechat si poradit ![]()
Ahojky,
z Vaší diskuze také nejsem moc chytrá
,ale nevadí mám zatím dost času
pomalu objedu všechny obchody a budu srovnávat......Pa M.
Nemáte holky některá zkušenost s kočárkem Recaro Babyzen 2012?? Prosím jen osobní zkušenosti…
Holky, nevlastní některá z vás kočárek CHICCO I-MOVE? Nebo neznáte někoho kdo má - jak je s ním spokojený? Díky ![]()
@marketa612
Můžu se zeptat, proč nevyhovoval sporťák od Taka? Stojí už nám u babičky ale tvůj názor mě zajímá ![]()
@kabelitka
Jinak jsem původně měla vybraného Dorjana ale skončili jsme u firmy Tako - kočárek Laret, je to tedy polská firma ale prý dost kvalitní - no o polských výrobcích si myslíme doma své ale přijde mi zbytečné kupovat drahý kočárek, když je to na pár let. Jinak námi vybraný kočárek jsme kupovali osobně a rozhodně se mi nezdál nekvalitní. Měli jsme v ruce kočárky od jiných firem, které různě vrzali a vydávali pazvuky už na prodejně.
Takže za mě doporučuju si všechny osahat osobně a pak se rozhodnout, jinak z toho tvého seznamu mě zaujal ten prostřední! Tak dobře vyber ![]()
@Sabi.M píše:
Krásně napsanéSouhlasím naprosto se vším
taky souhlasim! kocarek - doporucuji teutonii. my jsme ji objednavali pres internet z Nemecka, cena byla o polovinu nizsi nez tady. akorat jsme na ni museli cekat pres dva mesice.
autosedacku mame maxi cosi. koupila bych jen takovou, co dobre vychazi v testech.
@wittis Ve sportáku dcera seděla nakřivo. Kamarádka si koupila podle mě tako, a dopadla stejně
. Jiná kamarádka měla dorjana, a když jsme byly všechny venku, jedna měla tako a druhá dorjan, tak bylo vidět, jakej je tako šmejd nepropracovanej. A to nemluvím o tom, že je opravdu hnusnej, a když ho vezeš v leže, tak je jak autobus ![]()
@marketa612
To jste mě moc nepotěšila, tak uvidíme, až začneme jezdit ![]()
@wittis hluboká korbička je ještě dobrá, ale ten sporták
Ale já jsem měla tako jumper x v roce 2010. Třeba je to zase o něčem jiným…
@marketa612
Uvidíme
my máme tako laret - ještě limitovanou edici, tak uvidíme, je na trhu od podzima 2011 a prej lecos do chytali - no, když bude nejhůř koupíme nějakej jetej sporťák ale tenhle kočár nás prostě okouzlil! ![]()