Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky, taky potřebuju radu.
Anonym z důvodu že je to pro mě hodně osobní.
Matka mě začala psychicky ničit. Jsem těhotná- 5 měsíc.
Máme doma kočku už 10 let, nedávno manžel přinesl malé kotě.
Matka na mě začala štěkat ať dáme kočky pryč, že dítě umře nebo bude postižený, že kočka není člověk..
Moje hormony jsou jak na horské dráze, pořád brečím, co jí na to říct?
Jinak bydlíme v dvougeneračním RD, my nahoře, rodiče dole, společný vchod.
Ojáj, zase ty generační problémy v jednom baráku a k tomu neoddělené vstupy. Nahoře se zamknout nemůžete?
Můžeme, ale furt sem leze. Jsem na PN, takže úplné domácí vězení, když jdu na zahradu tak leze za mnou, furt mě volá na jídlo i když si obědy dělám sama.
Příště bych takovou chybu neudělala. Jsem jedináček, barák velký, oni by ho sami neutáhli..
Kdyby děti všech žen, které žijí ve společné domácnosti s kočkou, byly postižené nebo mrtvé, tak nás tu asi moc nezůstane…
@Anonymní píše:
Můžeme, ale furt sem leze. Jsem na PN, takže úplné domácí vězení, když jdu na zahradu tak leze za mnou, furt mě volá na jídlo i když si obědy dělám sama.
Příště bych takovou chybu neudělala. Jsem jedináček, barák velký, oni by ho sami neutáhli..
A nejde nějak vyřešit další oddělený vchod? A jinak nezbyde ti, než abyste si spolu všichni sedli a stanovili pravidla, přes které nepojede vlak. Počkej, až ti začne zasahovat do výchovy dítěte. Pokud se necháte už teď, později bude jen hůř ![]()
Já se strašně bojím že to bude pořád něco, ono tenhle typ nátlaku znám i z dřívějška.
Třeba před maturitou jsem s ní musela do kostela. Říkala mi že ji neudělám když nepůjdu a podobně…
Pak se začně slovně hroutit- když jí něco není po chuti tak hned že skončí v nemocnici na neurologii, když soused začne na zahradě pálit bordel tak řve že budeme mít rakovinu…
@Anonymní píše:
Tak příště, jde o tvé soukromí, tvůj život. Co se odstěhovat, najít si podnájem, nájem, ostamostatnit se? Chlap by to určitě taky uvítal, nemyslíš?
Nemůžu je nechat jen tak, finančně by to neutáhli. Ten barák postavili, mají k němu vazby. Já vazby k domu nemám, kdyby bylo po mém jdu hned, ale jim to udělat nemůžu..
@Anonymní píše:
Já se strašně bojím že to bude pořád něco, ono tenhle typ nátlaku znám i z dřívějška.
Třeba před maturitou jsem s ní musela do kostela. Říkala mi že ji neudělám když nepůjdu a podobně…
Pak se začně slovně hroutit- když jí něco není po chuti tak hned že skončí v nemocnici na neurologii, když soused začne na zahradě pálit bordel tak řve že budeme mít rakovinu…
Tak se boj, já zvedla ve 26 letech prdelu a šla do svého, protože s rodiči to bylo k nevydržení. A udělala jsem nejlíp, jak jsem mohla.
@Anonymní píše:
Nemůžu je nechat jen tak, finančně by to neutáhli. Ten barák postavili, mají k němu vazby. Já vazby k domu nemám, kdyby bylo po mém jdu hned, ale jim to udělat nemůžu..
Ježíši, jsi mladá, nemůžu udělat, tak se trap a seď doma s tím, že máma furt bude buzerovat.
Anebo vem chlapa, najděte bydlení a šup do svého.
@Anonymní píše:
Nemůžu je nechat jen tak, finančně by to neutáhli. Ten barák postavili, mají k němu vazby. Já vazby k domu nemám, kdyby bylo po mém jdu hned, ale ý jim to udělat nemůžu..
Celý zivot ten dum financne zvladali a ted ne?
Jdete do sveho, pokud se nechces zblaznit. A nebo se nauc nekompromisne rikat ne. Mam velmi podobnou matku, zkousi to na me dodnes…
@Anonymní píše:
Matka na mě začala štěkat ať dáme kočky pryč, že dítě umře nebo bude postižený, že kočka není člověk..
a jako chovatelka kocek bys mohla vedet, ze toxoplazmozu tezko chytnes od nich, ale spise napr. z konzumace jidla, na ktere kocky mohly ka.kat atd. Takze umyvat vse a matince to vysvetli ![]()
@Anonymní píše:
Dokud budeš mít tenhle přístup, tak se nikam nehneš.
Buď jasně vymez hranice a nebo se odstěhuj, rodiče si můžou vzít najemníky.