Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za prvé, jestli není tchyně blbá, tak tě pozná, jestli si to přečte a za druhé hysterčíš. Žije tvůj manžel? Evidentně jo, tak zřejmě není životu nebezpečná.
Když se o svá dítka bojíte tak ke nepůjčujte, já taky svojí mámě nevěřim že by se o mojí malou postarala dobře takže jí nepůjčuju na hlídáni.
Vim že je jí to líto ale když nemám důvěru… ![]()
@Tunrida OK diky za názor, ale nemyslím, ze hysterie, to je asi tak jako srovnávat vždyť jo vyskoč z toho okna Kada taky skočil dobře a nohu si nezlomil…
@Anonymní píše:
@Tunrida OK diky za názor, ale nemyslím, ze hysterie, to je asi tak jako srovnávat vždyť jo vyskoč z toho okna Kada taky skočil dobře a nohu si nezlomil…
Tímhle mi vyvracíš, že hysterčíš? Super
![]()
@Tunrida jo hysterie.,, nevím no
Příspěvek upraven 20.08.16 v 12:05
@ekarkris píše:
@Tunrida možná hystercim, nic nevyvracím, jen se snažím ukázat ze radši budu hysterct než řešit problemmůj názor
min hysterie a vic snahy vyjit s tchyni aby deti mely babicku…co ji treba vysvetlit co ti vadi a ceho se bojis? ![]()
Ahoj,
tak potom co popisuješ bych se bála taky.
A mě osobně pokousal pes do tváře ve 4 letech u babičky, a to ještě pes, který byl na mě zvyklý! Babča je asi v důchodě že.. tak by si mohla přece najít chvíli času a přijet (když o děti stojí) jednou za čas na víkend a děti pohlídat. Cestovat s malým prcošem 80km je pro mě nepředstavitelné. Stačí jen 7km s malým, když je nevrlý že… A pokud to tchýni aspon ještě trochu v hlavě funguje, tak by si to měla přece uvědomit a pochopit situaci. Zkus ji to vysvětlit, pokud to pude. Pokud ne, tak se obávám, že to řešení nemá.
Bez mého dozoru bych malého u babče nenechávala. Má prostě přijet ona.(pokud je fyzicky v pohodě).
A co s tvým mužem ti asi neporadím.
Možná se s ním domluvit na nějakém kompromisu, že za babi zajedete třebas jednou za dva měsíce, ale pojede s tebou a pomůže ti s malým.
(Nejlepší by bylo, kdybys řekla: řídit budu já a ty se o malého postarej, chápu, že to nejde, ale myslím že by si to brzy rozmyslel)…
Jsi prostě jen další matka, která musí mít 100% kontrolu nad svým dítětem.
Je to otřesný přístup, ale jako rodič máš ty právo na rozhodnutí. Jenže stejné právo má manžel, takže se zamysli, co uděláš, až mu jednou dojde trpělivost a dupne si, že dítě tam bude.
Ale s tvým přístupem se nemůžeš divit, že hlídat nechtěla. Nemyslím si, že by dospělá osoba musela nutně snášet komandování snachy. Já se prarodičům do jejich výchovy nikdy extra nepletla, i když to doma dělám jinak.
Nejsem hrubián a k dospělým lidem není vhodné chovat se jako k dětem.
Podle me to prehanis. Jediny co by mi bylo lito, ze tchyne neprijede za vama.
@purplee dekuju moc za pochopeni přesně jsi vystihla o co jde. Není v důchodu, ale je doma, auto ma, je mobilní objizdi kde co, ale hlídá pořad deti od manželova sestry takže na návštěvu u nas nemá čas, proto dorazí na manžela ať malého priveteme tam. Paradox je když byla minule s nim u nich a ja u toho, věnovala jsem se mladší, aby si malého užila. Postavila s nim tři babičky a povídá mu tak a babička už si jde udělat kafe a přečíst si noviny (neviděla ho tři měsíce) a únavou to není je ji 53 a je skutečně aktivní az az.
Spíše tím chci říct, ze manzovi hraje na city, al když přijde ma věc skutek utek
@Sany80s ale ja ji nekoná duši a nejednal s ni jako s dítětem, kde jsi to vycetla? Tak se spis chová ona ke mne. Ja hrotem jen situace zdraví ohrožující, což mi nepřijde mimo
Tchýně má podle mého názoru blíž k dětem své dcery, která je porodila a nestaví si žádná ultimáta nekecá jí do hlídání. Pokud manžel a jeho sestra žijí, tak asi tchýně výchovu nezanedbala. Co já bych za to dala kdybych měla na celý víkend hlídání
mimochodem…na oříškách a cucacích bombonech v roce problém nevidím ![]()
Ahoj holky, omlouvám se za anonym, ale tchyně sem občas jukne, tak aby nebylo ještě více zle.
Začnu od zacatku s manželem jsme spolu deset let, sedm manžele. Od zacatku našeho vztahu nebyl s jej matkou více méně problém, pak se to trochu začalo lámat, občas rypala ATd nicméně se to ještě drželo ve slušných mezích. Po narozeni prvního prcka (její druhé vnouče) k nám v podstatě vůbec nejezdila, neustále nám predhazovala, ze máme jezdit my, jenže ona bydlí 80km daleko a s malý miminkem se mi to často absolvovat nechtělo, takže to vyřešila tak, ze nejezdila vůbec. Druhé vnouče od manželova sestry naopak pravidelně hlídá i přes noc už od narozeni(!)na čímž kvůli přístupu sestry s manželem od zacatku kroutí me hlavou ona jaksi pozbyla mateřský instinkt se nám zda, ale to je fuk. Proste s nimi to jde k našim dětem vztah v podstatě nemá (už máme dvě) teď co je starší už„veliký“) (4roky) začala s tím, ať ho necháme na noc s ni i na cely víkend ze ho chce také hlídat ATd. Jenže ja nemůžu..,nejde o nějaký sek z me strany ale ja proste ji nevěřím, ze je opatrná napr. Ma 4! Psy z toho jednoho velkého, skutečně tele, nechá synovce když ho hlídá jim lézt do misky ATd s tím, ze přeci nic nedělají, když je tam synovec tak ma imrvere rýmu nechá ho lízal v chladu v triku ATd. malému jako ročnímu klidně nabídla cucacy bonbóny a ořechy! když jsme u byli u nich naposledy ja držela mladší a ona vzala staršího do bazénu, nechala ho uprostred bazénu na lehátka bez kruhu a sla shánět balon! Synovec klidně jezdí na silnici kde jezdí auta. A ona je 100m daleko a mohla bych pokračovat dal.., za deset let zážitku opravdu mnoho… Jenže manžel vyrůstal jen s ni ma ji rad a je mu ji lito( ona dost umí hrát na city) ze proč ji nevěřím ATd, mysli, ze jsem paranoidní ale ja to proste nedokážu poraďte mi jak na ni a jak na nej?