Nevěřím tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1167
1.8.17 12:09

@inkakřivák :palec:
Já mám teda na snachu ještě doufám aspoň 20 let čas :mrgreen:, ale běhám už teď kolem koňských řití, pes též v kotci jakýsi je a hodlám zvířenu rozšiřovat, to se teda poměju, jestli syn dovede dom takové zlato :lol: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
1.8.17 12:09

Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26250
1.8.17 12:11

@Ivul87

zas to bude dobrá škola - na prvním setkání vrazíš potenciální snaše do ruky vidle a uvidíš - buď to rozchodí a zapadne do rodiny nebo rychle vycouvá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.8.17 12:12
@nani77 píše:
Komu nevěřím, tomu dítě nesvěřím.
To, co popisuje zakladatelka, by (mimo jiné) byl pro mě také důvod tam dítě nedávat. Vztah s prarodiči se dá budovat i na řízených návštěvách za přítomnosti rodičů. Nevím, co je na tom špatného, nedávat dítě někam přes noc. Mojí dcerce jsou 3 roky a nikdy u nikoho nebyla na hlídání, nikdy u nikoho nebyla přes noc. Jsem její matka, pořídila jsem si ji já, zodpovědnost mám za ni já, na rodičáku sem s ní já, tak proč se o ni nepostarat. Neobtěžuje mě to, užívám si to. A to máme okolo sebe i pár lidí, kterým důvěřujeme.
S manželem se v tomto shodneme - jsme manželé právě proto, že si v těch důležitých věcech (a výchova dětí je podle mě jedna z nejdůležitějších věcí) rozumíme.

To je trochu extrém ne? Proč by ji nemohl někdo hlídat? Chudák dítě, to nezná nikoho jiného než tebe? Školku přežiješ nebo ji hodláš věznit až do první třídy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.8.17 12:17
@Hannah33 píše:
Právě já si odtrhnout nepotrebuji. Neporidila jsem si dite, abych ho strkala na hlidani a potom se koukala třeba na tv. Ano, dobrodruzo, proc ne, ale u 5 nebo 6 letého dítěte. Ne u 2 leteho. V tomhle věku si žádné zážitky pamatovat nebude. U nás v rodině nikdo takhle malé děti nikomu nedával hlidat. Návštěvy ano, ale ne hlídání u nich doma. Jenze dost těch neuzkostlivych matek se potom diví, že se dítěti něco stalo… stačí občas kouknout na zprávy a nebo si přečíst noviny. Mame to kolem sebe každý den, kdy stačí se na minutu otočit a dítě je pod koly auta nebo strčí ruku do klece, kde je velký pes. Tím, ale netvrdím, že se dceri nemůže nic stát v moji pritomnosti. Samozřejmě může, protoze se staci otočit a je to… To ví každá matka, která má divoké dite. Mě stačí v okolí, kde babky jdou s dítětem na procházku klidně po silnici a ne, že by dítě vedly za ruku do skarpy, ale bohužel do silnice. A takové lidi potkávám každý den. Stačí, aby dítě najednou natahlo ruku a vytrhlo se a je pod autem a nebo ani dnes nevíte jaký řidič může jet kolem. Proto jako základ beru vždy chránit dítě a ne sebe. Což spousta babiček a i některé matky nedělají a děti z vesela vodi smerem do silnice. Ano, můžete si myslet, že jsem úzkostliva, ale přeci dítě je vždy na prvním místě a strach o něj má každá matka. Měla jsem hodne těžký porod a je to možná i tím, že mám o své dítě větší strach.

Bože můj, to zas z toho děcka něco vyroste. Jistě, každý známe milion případů, kdy prarodiče zavinili smrt a úrazy vnoučat. Jinými slovy říkáš, že tví a partnerovi rodiče jsou neschopní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
495
1.8.17 12:20

@Prosimklid, nepřeháněj. Malá zná hodně lidí, izolovaná není, nevězním ji. Naopak, velmi by jsi se divila, jaký společenský život vedeme. Máme spoustu aktivit, je v kontaktu se spoustou dětí i dospělých. Jen ji prostě nikam neodkládám, „abych si odfrkla“. Nepořídila jsem si dítě proto, aby mi ho vychovávali cizí lidé, abych ji strkala někomu, z jehož hygienických návyků a názorů na výchovu je mi blivno, o kom vím, že není ani ochoten přemýšlet o bezpečnosti dítěte, ale chce jen hračku, protože se nudí. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.8.17 12:21
@Prosimklid píše:
To je trochu extrém ne? Proč by ji nemohl někdo hlídat? Chudák dítě, to nezná nikoho jiného než tebe? Školku přežiješ nebo ji hodláš věznit až do první třídy?

Přiznám se, že jsem taky nepěstovala nějaké přespávání mých takhle malých dětí u nikoho, ani v pozdějším věku třeba do deseti let se v tom nijak nevyžívaly, nejraději spaly doma. Za chudáky bych je neoznačila, nebránila jsem jim, nechtěly a ani já jsem neviděla důvod, proč je nutit. Holky jsou dospělé, vyrostly normálně. Jsou rády doma, ale už mají svoje, následky nepřespávání nepozoruji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33829
1.8.17 12:25

@Hannah33 Tahle věta je celkem nesmysl nemyslíš? Proto jako základ beru vždy chránit dítě a ne sebe. Když budeš v letadle a nedej bože se něco stane, komu první nasadíš masku? Dítěti? Chyba, musíš sobě protože až to s tebou švihne tak to dítě si samo nepomůže. Dávat pozor na dítě je logické a neříkej že když bys malou nechala třeba na odpoledne u tchýně tak jí hlídat nebude. Ono když jsi tam tak proč by se namáhala když jsi pořád v blízkosti a zasahuješ. Málo kdo si pořídí dítě proto aby ho dávalo na hlídání žejo ale co je špatného na tom si od něj odpočinout? Je tady spousta diskusí na téma - Babička nemá zájem o vnouče, hmmm a když zájem má tak je to taky špatně. Zkus na tchyni vidět i pozitivní věci a nehledej problémy kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.8.17 12:26
@nani77 píše:
@Prosimklid, nepřeháněj. Malá zná hodně lidí, izolovaná není, nevězním ji. Naopak, velmi by jsi se divila, jaký společenský život vedeme. Máme spoustu aktivit, je v kontaktu se spoustou dětí i dospělých. Jen ji prostě nikam neodkládám, „abych si odfrkla“. Nepořídila jsem si dítě proto, aby mi ho vychovávali cizí lidé, abych ji strkala někomu, z jehož hygienických návyků a názorů na výchovu je mi blivno, o kom vím, že není ani ochoten přemýšlet o bezpečnosti dítěte, ale chce jen hračku, protože se nudí. Tečka.

Já nemluvím o tom, že má dítě pravidelně od pár měsíců někde přespávat, ale o extrémech, kdy matky nedovolí svěřit dítě vlastní rodině!!! Argumenty - aby mi dítě vychovávali cizí lidé jsou fakt ujeté - jednak jde o tvé nebo partnerovy rodiče a pak jde o pár hodin měsíčně :zed: A je mi úzko z tvých názorů, že kdo dítě „půjčí cizím“ - čili rodičům, tak ho odkládá, neměl si ho pořizovat a není ochoten přemýšlet o bezpečnosti? Tak bud jsou vaši rodiče nesveprávní nebo mají 99 let v průměru, ale neznám žádnou příčetnou babičku (a dnes mají věk obvykle mezi 50-60), která by ohrozila na životě vnouče, zvlášt takové, které se vozí v golfkách apod. Jsi fakt uplně mimo realitu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.8.17 12:29
@arinecka píše:
@Hannah33 Tahle věta je celkem nesmysl nemyslíš? Proto jako základ beru vždy chránit dítě a ne sebe. Když budeš v letadle a nedej bože se něco stane, komu první nasadíš masku? Dítěti? Chyba, musíš sobě protože až to s tebou švihne tak to dítě si samo nepomůže. Dávat pozor na dítě je logické a neříkej že když bys malou nechala třeba na odpoledne u tchýně tak jí hlídat nebude. Ono když jsi tam tak proč by se namáhala když jsi pořád v blízkosti a zasahuješ. Málo kdo si pořídí dítě proto aby ho dávalo na hlídání žejo ale co je špatného na tom si od něj odpočinout? Je tady spousta diskusí na téma - Babička nemá zájem o vnouče, hmmm a když zájem má tak je to taky špatně. Zkus na tchyni vidět i pozitivní věci a nehledej problémy kde nejsou.

Fakt takovým matkám přeji, aby za dvacet, třicet let, poznaly vlastní medicínu. Až snacha nebo syn budou mít stejný problém jim půjčit vnouče, to si ještě dotyčná vzpomene na své poporodní šílenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
1.8.17 12:35
@Hannah33 píše:
Ano, zacali mě pomlouvat. Do té doby jsem o nich neřekla jedině špatně slovo. Jak by se tobě líbilo, kdyby tě někdo pomlouval? Můžu říct, ze se mi tím alespoň otevřely oci. Pokud děláš a chováš se, jak chtějí, je to super a jsi dobrý clovek. Jakmile máš odlišné názory jsi ta špatná. A špatná jsem kvuli tomu, že jim nechci nechávat dceru samotnou u nich, ale aby přijeli kdykoliv k nam jim nebranim. Takze v cem jsem spatna? To jim branim ve styku s vnuckou? Mě neprijde. Jen oni chtějí, aby bylo po jejich. Já se postavila, tak je zle. A to netvrdím, ze až by byla starší, ze bych jim ji tam třeba nechala. To už í sama řekne, co chce a nechce a ma trosku rozumu na co si dat pozor apod., ale pro mě je 2lete dítě prostě male, které si myslím patří k rodicum.

Jo ty bys jim ji tam třeba nechala :lol: Milá zlatá, ty si asi neuvědomuješ, že ta holka není jenom tvoje. Je i tvého manžela. I ten může rozhodovat o tom, kde dceru nechá a kde nenechá. A to bez tvého svatého schválení. A to nejen to. Je i tvých a jeho rodičů. A to nejenom nějak genově, ona je jejich právně.

• Citovat
  • Upravit
2898
1.8.17 12:40

Některé komentáře zakladatelky mi nejsou po chuti, ale neviděla bych ji hned jako tu zlou snachu. Když se dítěti něco stane, je to rodič, kdo to pak musí řešit. Nevím, jestli jsou ti psi po celou dobu zavření (snad ano), ale kdyby ne, budete riskovat pokousání dítěte? A nemusí to hned být psi. Doktoři se shodují, že olizovat dudlík a lžičky by se nemělo, protože se pak u dítěte může mnohem dříve objevit zubní kaz. A zuby nejsou zrovna vůbec levná záležitost (ano, ani dětem pojišťovna nepřispívá na plomby na všechny zuby). Nebo třeba dáte dítě babičce s tím, že je horko, dítě je náchylné ke spálení a k úpalům/úžehům, poprosíte o natírání a zdržování se ve stínu a babička vám vrátí dítě spálené, zvracející, protože ona své děti nemazala, tak co by mazala vnouče. A vy pak máte doma brečící dítě, které celé tělo bolí, nemluvě o riziku rakoviny kůže. Nebo dítě špatně snáší nějakou potravinu (nebo ještě hůř - je na ni alergické) a babička mu to stejně dá (a že takové případy bohužel znám). Dalo by se pokračovat. Zkrátka - rodiče mají za dítě zodpovědnost. Prarodiče by rodiče dítěte měli respektovat, rodiče by prarodičům neměli diktovat první poslední. Dohodnout se na zásadních věcech (psi budou zavření, natírat dítě co hodinu, nedávat mu mlíko, nedávat plně kojenému dítěti knedlo-vepřo-zelo,… cokoli, co je pro danou rodinu důležité) a zbytek (trošku víc sladkostí, než je běžné, jít spát o hodinku později,…) neřešit. Respekt z obou stran - od prarodičů, že dodrží to, co je pro rodiče dítěte zásadní, od rodičů, že nebudou řešit přístup prarodičů k vnoučatům v nezásadních věcech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1167
1.8.17 12:41

@nani77 Já teda klidně, možná sobecky, přiznám, že jsem ráda když si občas malého někdo veme na hlídání. Odfrknutí pro mě není fakt o ležení u televize :mrgreen: Jen mi prostě udělá dobře, že můžu tu kontrolku v mozku na několik hodin vypnout a obstarat všechno SAMA :mrgreen:
A není to o tom, že jsem si „udělala“ :mrgreen: dítě a teď ho cpu na hlídání. Miluju ho nade vše, ale to není důvod mu upírat prarodiče z nějakých malicherných důvodů. S tchýní se dost často neshodnu a jsou momenty, kdy mi pije krev (stejně jako já jí :mrgreen: ), ale to se vztahem syna a babičky nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
1.8.17 12:46

@Melpel Jistě, vyjmenovat můžeš naprosto vše, nicméně většina prarodičů jsou myslící osoby a většinou dítě na vedro a slunce ani netáhnou, žádné alergeny mu nepodávají atd. Proč prostě nepřijmout fakt, že v 90 procentech prarodiče dítěti nic neudělají (naopak babičky bývají kolikrát opatrnější než matky - zase má zkušenost z okolí). Dnes je ovšem kult dítěte podporován tím, že matka ho hodlá vlastnit a držet ve skleněné bublině před ošklivým cizím světem a ani vlastní rodina jí v jejím ušlechtilém odhodlání nemůže zabránit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.8.17 12:54
@Ivul87 píše:
@nani77 Já teda klidně, možná sobecky, přiznám, že jsem ráda když si občas malého někdo veme na hlídání. Odfrknutí pro mě není fakt o ležení u televize :mrgreen: Jen mi prostě udělá dobře, že můžu tu kontrolku v mozku na několik hodin vypnout a obstarat všechno SAMA :mrgreen:
A není to o tom, že jsem si „udělala“ :mrgreen: dítě a teď ho cpu na hlídání. Miluju ho nade vše, ale to není důvod mu upírat prarodiče z nějakých malicherných důvodů. S tchýní se dost často neshodnu a jsou momenty, kdy mi pije krev (stejně jako já jí :mrgreen: ), ale to se vztahem syna a babičky nemá co dělat.

To je hezký, souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová