Hrůza, děs - bývalá tchýně

19.8.16 17:38

Hrůza, děs-bývalá tchýně

Ahojte dámy,
potřebuji nutně radu, bývalý s kterým mám syna, není v RL malého, neplatí mi výživné ale nebráním mu v styku s malým. Stýká se s ním po domluvě, pouze ale v mé přítomnosti. Horší to je s jeho matkou, té bych syna opravdu nesvěřila, mám z nějaké takové myšlenky zrovna hrůzu. :poblion:
Abych uvedla na pravou míru jeho matka je lhářka a strašná provokatérka. S malým jsem řekla že se bude stýkat taky jen v mé přítomnosti a nesvěřím jí ho samotné. Chvilku potom co se malý narodil, stále mu rozepínala plínečku, dívala se mu na pindíku a všude vyhlašovala cituji „jaké má krásné vajíčka a šulínka“ je to normální? Místo aby když ji někde potkáme mu říkala nějak pěkně nazývá ho,,vajíčko, kokůtku aj." a nejde to i bez věty „ukážeš mi zen svůj kokůtek“. Hrůza děs, kdybych tohle věděla i v těhotenství, sbalím se a uteču hodně daleko. Vždy jsem o ní měla dobré mínění, do doby než se malý narodil a bývalý od nás odešel. Od té doby začal zrovna horor. Připadá mi jak kdyby chtěla syna do své péče. Nemám ráda když někdo drží dítě a v druhé ruce cigaretu no u nich je normální že v místnosti kde je dítě je dalších 5-4 lidí co také kouří, tudíž celá místnost je zakořená. I přesto že jsem řekla že si nepřeju aby ho nazývala tak jak jsem napsala výše, furt dokolečka mu tak říká. Když jsem si prostě už řekla že dost, začali výhrůžky a problémy.
Nejprv udání na OSPOD že se o malého nestarám, neuklízím doma, a peníze jako jsou mateřská a přídavky na malého utratím v automatě. Cože?! To si děláte srandu ne? Když nejsem s malým jsem v práci a když nejsem v práci jsem se synem kde na to přišla?! :think: No dobře, to bych nějak překousnula.. pokračuje to ale dál a dál. SMSky, ve zpravy na facebooku, že pokud jí ho nebudu dávat, bude soud a bla, bla, bla. Fajn, dále že jaknile se bývalý zapíše do RL, tak že bude mít na malého stejné práva jako já, vždyť fajn, to mu nikdo nebere. No.. moment dodatek od ní, cituji „Petro může se potom stat, že nám ho dovezeš a zpět už ho nedostaneš, my jsme takyy jeho rodina, já jsem jeho babička!“. Aha fajn, tak babička a tatínek co mu jednou za dva měsíce donesou 3 termixi, nějaké sladké a presnídávku. Dále že by si zažádali o střídavou péči. Co? To jako fakt? Mají 2 pokojový dům v dezolátním stavu a já sama se tam bojím sednout jinam jak v kuchyni na židli, nejsou tam podmínky pro výchovu malému a sakra to si pište že bych na tom soudě trvala na tom aby to zamítli! :P Ale budu pokračovat bez dalších jejich výlevů, s bývalým není problém, byli jsme dohodnuti, že se nebude psát do RL, kvůli alimentám, jelikož by neměl na to, platit mi a vracet mi alimenty (říká, že by posléze musel vracet alimenty pozpátku, od té doby co se malý narodil, nevím jak to chodí, takže nevím co je na zom pravdy, ale nenamítám, máme už s malým svůj život) s malým se bude stýkat vždy podle toho jak se mezi sebou dohodneme, bohužel ho hušká ona.
Co mám dělat?
Od okolí slyším návrhy typu,,napiš do RL svojého, stejně se o malého stará od narození a oni nic nezmůžou".. hmm, to jako fakt? No nevím, i když přítel bere syna jak za svého a nenamítal by, mám z toho spíše strach já? Co když to podají k soudu a budou trvat na zapsání bývalého do RL? Máte s tím nějaká zkušenost?
Další návrhy zní, že když se tak vyhrožuje tak jim trochu zavařit. Zažádat soud o zapsání otce do RL (bývalého), žádat o alimenty, a vysoudit si syna výhradně do své péče a soudně nakázat styk otce a jeho rodiny s malým pouze v mé přítomnosti žádná střídavá! Na jednu stranu, fajn nebyla by střídavá, ale nebyli by ani alimenty, protože by na to neměl :lol: :lol: :mrgreen:
Co radíte? Beru všechny rady. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19.8.16 17:44

Prosím omluvte mé chyby v textu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
19.8.16 17:49

@petra.petra02 Je to tak, že pokud by se bývalý zapsal do rodného listu bude platit (doplácet) alimenty od narození nebo až 3 roky zpětně (podle toho kdy by se zapsal). Pak by měl platil alimenty na tebe do dvou let dítěte a měl by zaplatit polovinu výbavičky. Myslím si podle toho, jak ho popisuješ, tak právě tomu se chce vyhnout.
Jinak ano i babička může žádat styk s dítětem soudně. Záleží na soudu, jaký čas jí vyměří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
19.8.16 17:51

No nějak to nechápu, proč není zapsaný v RL a neplatí alimenty. Nakonec ty ses rozhodla mít s ním dítě. Jinak k tématu. neplatí, není zapsaný, tudíž nemá nárok. Tchyni bych řekla, že pokud on se cítí otcem a ona babičkou, tak pak jsou s tím spojené povinnosti, a pokud budou řádně platit, a doplatí alimenty, pak se můžete domluvit o půjčování syna, jinak to řešit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
19.8.16 17:58

Teoreticky muzou zadat o zapsani do rodneho listu oni, ale vzhledem k tomu, ze to zatim neresili nevidela bych to jako pravdepodobne… ale zase pokud umoznujes styk bylo by vhodne aby se taky financne podileli na peci, proc se vlastne doted nezapsal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
19.8.16 17:59

Ano, pokud se přítel zapíše do jeho rodného listu, nic s tím neudělají. jednak se to samozřejmě nějakou dobu nemusí vůbec dozvědět a druhak i kdyby chtěli, nic s tím nenadělají.

Zbytek zprávy od báby mazat, nereagovat na ní a máš klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2507
19.8.16 17:59

Pokud není uveden v RL jako otec, tak nemá k dítěti ani on ani babička žádná práva, ale ani povinnosti. Pokud bys ho do RL zapsala, tak musí platit alimenty, ale má právo na styk s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.8.16 18:11

Jako první co mne napadlo bylo: Holt když jsi si s někým takovým udělala dítě :nevim: :nevim: Což není moc konstruktivní.

Ale tvoje výkřiku typu: to bych na tom soudě trvala na tom, aby to zamítli, jsou dost mimo 8o
Pokud se zapíše do RL, má jeho rodina právo na vnouče a to si může i vysoudit :nevim:
Aby se do RL zapsal tvůj současný, tak to bych zase neradila jemu :mrgreen:

Takže snažit se s ex vycházet slušně a babu asi ignorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
19.8.16 18:36

@petra.petra02 a jak si muzes byt jista, ze soud nakaze styk jen v tve pritomnosti? Oni to neudelaji tak, jak ty si pisknes..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 18:46

Hlavně si ty zprávy ulož, mohly by se hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
19.8.16 18:57
Co čekáš od rodiny,
@jenny.fields píše:
Jako první co mne napadlo bylo: Holt když jsi si s někým takovým udělala dítě :nevim: :nevim: Což není moc konstruktivní.

Ale tvoje výkřiku typu: to bych na tom soudě trvala na tom, aby to zamítli, jsou dost mimo 8o
Pokud se zapíše do RL, má jeho rodina právo na vnouče a to si může i vysoudit :nevim:
Aby se do RL zapsal tvůj současný, tak to bych zase neradila jemu :mrgreen:

Takže snažit se s ex vycházet slušně a babu asi ignorovat.

přesně. Poděkovat může leda sama sobě za „úžasný“ výběr chlapa a příbuzenstva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.8.16 19:19

SMS bych nemazala, naopak. Mohlo by se to hodit proti ní.
A já bych se odstěhovala asi někam na Mars… Hrůza, ta ženská je fakt divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26867
19.8.16 19:30
@terinka4444 píše:
Ano, pokud se přítel zapíše do jeho rodného listu, nic s tím neudělají. jednak se to samozřejmě nějakou dobu nemusí vůbec dozvědět a druhak i kdyby chtěli, nic s tím nenadělají.Zbytek zprávy od báby mazat, nereagovat na ní a máš klid.

Omyl. Schovat. Jako dukaz vyhrozovani, kdyby nahodou neco :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
19.8.16 22:24

Pane bože, babička říká vnoučkovi,,ukaž kokůtek, máš krásnej kokůtek " jo? Nenechávej jí s ní o samotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
19.8.16 22:25

S ním, teda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie