Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsou to tvoje deti. Ja bych sve dite tchyni taky nesverila, zatim tedy taky nejevi zajem:D strasne by chtela malou videt, ale sama k nam taky neprijede a musime my k ni a to bydli 15 km a ma vlak zadarmo:D
Jinak si o jeji vychove taky myslim sve, nemyslim si, ze by byla zivot ohrozujici, ale vim, ze by nerespektovala moje nazory a mou vychovu a za zady by delala stejne co by chtela. Navic je sprosta a dost se u nich pije a kouri, jsou tam hrozne vztahy. A to myslim ze nejsem zrovna uzkostna matka:D
Kdyz celou dobu nejevila zajem a najednou chce decka na vikend…tak bych ji vysvetlila, ze na to nejsou zvykle, je to daleko, treba az budou vetsi, a ze by mela jezdit vic k vam…( ikdyz chapu, jestli ji to vysvetlit nejde, te moji nejde vysvetlit nic:D)…a kdyz bude nastvana, tak bydlis daleko:D nejvetsi problem vidim v tom, jestli manzel nema stejny nazor, asi byste si to meli poresit spolu
@marka123 asi tak strašně je chce vidět, ale jezdit nemá kdy
navíc malý ji málo zná, kdyby jezdila sem zvykl by si a třeba i me by přesvědčila o tom, ze ho ohlída ![]()
Já Tě chápu, mám to s tchýní velmi podobně - taky jí nedůvěřuji co se týká zajištěnízákladní bezpečnosti dítěte… naštěstí jsme v tomhle s manželem zajedno, takže je s malým jen s námi, samotné bychom jí ho nesvěřili… Jde o to, že už je míň pohyblivá, navíc poslední dítě, se kterým kdy přišla do bližšího kontaktu byl manžel před 33ti lety, takže mu nestíhá a nerespektuje žádné prosby, které jsem vůči jejímu chování k malému, vznesla - moje oblíbená je, aby v jedné ruce nedržela horké kafe a ve druhé malého - prostě tohle je pro mě třeba absolutně nepochopitelné… ale taky jsem byla tady označena za hysterku s tím, jestli mám statistiku, kolik tchýní opařilo své vnouče kafem
tak nevím… ale beru to tak, že jsme za dítě morálně i právně odpovědní my a pokud k někomu důvěru nemáme (a on se jí vlastně ani nesnaží získat), pak je na našem rozhodnutí, jestli mu dítě svěříme nebo ne… takže já Tě chápu a dítě bych jí nesvěřila…
Chápu také, trnula bych hrůzou. Protože pokud na sebe nejsou zvyklí, bylo by to pro dítko spíše „za trest“. Zkusila bych nejprve denní návštěvu bez spaní a postupně by se vidělo. Ale popravdě říkám, že bazén, psi a žádný dozor na silnici, to by byl pro mne velký problém.
Ted odbehnu od tematu, ale me vzdycky fascinuje jak nekdo napise radeji anonymne chodi sem pribuzni
pak sem nekdo napise podrobny zivotopis, tak prece, kdyz si to prectou, tak se zakonite museji poznat…no nic
tohle me vzdy pobavi…
Nedivím se, chápu a mám to samé. Krmila jsem malého v židličce a on sahal po lžičce, chtěl se krmit sám. Nechala jsem ho. Ona hned, že jí moc pomalu a že kdybych mu svázala ruce k tělu, tak by to šlo rychleji.
Dává mu na hraní zapalovač a nějak nedokáže pochopit, proč to nechci. Dala by mu na kousání příborový nůž. (to už celá její rodina na ni nechápavě hleděla) Není zvyklá dětem dávat pít. (fakt ne, jedině při jídle, jinak jim to nenabídne a nedělala to ani u svých dětí)
Krom toho hodně začíná zapomínat. S dítětem si může pohrát, ale samotné hlídání ne.
Kdybych tak měla problémy jenom s tím, že ho vodí za ruce přes můj výslovný zákaz, tak možná.
Promluv si s chlapem a rozumně mu to zdůvodni. Musíte se shodnout především vy.
@dalmati @dedrichov @a0b9 dekuj holky dodaly jste mi sebevědomí už jsem si připadala jako totální hysterka
to s tím horkým kafem děla taky!!! Ja to nechápu někdy mi přijde jako když žádné deti neměla? Tohle přece neudělá matka jakákoli ne? Manžel mne sice nechápe, ale respektuje me a přes moji vůli by ho tam nedal
Prosím Tě neděkuj za pochopení. Raději budu 1000× hysterka, než si pak vyčítat zbytečný úraz např. Občas mi připadá, že jsem s tchýní jak z jiné planety, ale hlídá celkem obstojně, rozhodně to nejsou problémy tebou popisované. To bych nedala taky… Člověk se musí naučit nad lecčím přivřít oko, ale jsou určité věci, které pokoušet nebudu.
@dedrichov asi tak mne taky nesedí, ze malý když u ni ji muže pobihat kolem stolu, ze mu dá sladké před obědem ATd ale toto fakt neřeším nervou zbytečně je to babička muze capit, ale toto co jsem popisovala jsou skutečně ohrožující věci přece :/
Nehysterčíš, taky bych za těchto okolností nedala. moje tchýně vychovala 3 děti a ty svoje bych jí nedala a ani hlídat nechce ![]()
@Sany80s No promiň, ale když dospělý člověk nemá zodpovědnost a vystavuje děti nebezpečí (viz. vše co zakladatelka napsala), tak bych jí taky dítě nesvěřila.
Podívej se, kolik je ročně úrazů a úmrtí dětí a za spoustou z nich stoji rodiče nebo prarodiče, kteří nedomysleli, co se může stát. Takové to - on je pejsek hodný, nikdy ještě nikomu nic neudělal… tady žádná auta nejezdí, nemusíš se bát…však jsem od toho bazénu odběhla jen na pár minut, to se nemohlo nic stát…tak ty jsou vážně na ránu mezi oči.
Je rozdíl mezi tím, když babička dá dítěti potajnu nějakou sladkost, kterou matka dát nechce, aby si dítě nezvykalo na cukr a mezi tím ohrožovat dítě svou nezodpovědností a hloupostí.
Ja bych tady pochopeni nehledala.Ma to kazdy jinak, nekdo v klidu vrazi sestinedelni dite babe a jde se bavit, ty a i ja jsme druhy extrem.Jako bys popsala moji mamu. Nedavej, kdyz se bojis, je to neprijemny si to uhajit, ale k cemu ti pak bude, zes to vedela.Moje babicka vychovala deti 3,nas vnoucata tam mela furt a urazu bylo plno, vcetne bratrancovyho tezkeho urazu mozku na kole, jezdili jsme sami po silnice bez dohledu v 5letech, dale vzpomenu na brachuv pad z vysky, bali jsme se urazu patere.Mne to za to proste nestoji.To ze se deten nic nestalo, neznamena, ze mam patent a decka uz nemusim hlidat.
No, asi bych se taky bála jí tam nechat malé dítě na víkend, neřešila bych sladkosti, takové to babičkovské rozmazlování atd ale měla bych velký strach z těch psů, do hlavy mu nikdo nevidí a to že nic nedělá neznamená že nemůže udělat, hlavně když vlastně tvé dítě skoro nezná ![]()
@arinecka jak říkám, sladkosti neřeším ani rozmazlovani, ale toto ano
naposledy nechala hrát deti u vyskleneho okna s hromadou střepu kolem, ja na ne deti, běžte na stranu opatrně ja to uklidit (měli to tam takhle asi měsíc) a ona však jsou velký vědí, ze je ti střep
![]()