Násilné 19m batole

Anonymní
30.4.20 13:05

Násilné 19m batole

Hezký den všem,

Potřebovala bych se poradit, než se všechno zvrhne a bude trochu pozdě… mám dvě děti, 3,5 r a 19m a právě to mladší začíná být hodně agresivní… začalo to nenápadně před par týdny. Napadá svého sourozence (přijde a kousne, bouchne, bez varování, jsou od sebe) a docela si to užívá… dnes manžela bez varování bouchlo vláčkem do rtů, až si ho prokousl (ležel na sedačce a Dřímal u TV).
Proč to tak je??? Začínám být zoufalá. Snažíme se věnovat oběma stejně (a nakonec je to mladší občas protěžováno), ale teď je i méně aktivit a návštěv, ačkoliv se snažím jít s nimi každý den ven.
Potřebuje více pozornosti? Žárlí? Nudí se?
Určitě to nechci řešit řevem a výpraskem, protože násilí nikam nevede, ačkoli když už po 3 vylily kelímek plný vody z vany ven a ještě se mi drze smálo do očí, tak přišel pleskanec na zadek (a doteď mě to mrzí). Jenže ten Blahý výraz, ze zase něco vyvedlo, mě prostě vyvadi z míry…
za všechny rady předem děkuji

Ps. Přečetla jsem par knížek - respektovat a být respektován atd. Ale klidný promluv nepomůže - lehne si na zem a vzteká se, až se zaliká

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
30.4.20 13:14

Myslím, že na klidný promluv je brzy, jako já říkám, nesmíš, když někomu ubližuje, tak mu říct, že to bolí, já říkám au a občas dělám, že pláču, to když to udělá schválně, dcera už se naučila omluvit… S tim litim vody není nic jednoduššího, jedno varování, druhý a pak sebrat danou věc nebo vyndat dítě z vany… Později mu dát do ruky hadr, aby to utrelo :wink:

Když někoho praští schválně, tak mu dát přes ruku, neboj ono to pochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
30.4.20 13:18

Normální batole, asi skoro každé má takové bicí období, zazrhnout hned v začátcích, důrazně zakázat, okamžitě přestat v aktualni činnosti, někdy pomůže i převést pozornost dítěte na něco jiného. V té vaně je řešení jednoduché jak je psáno výše v příspěvku. určitě to nebude budoucí vrah/vražedkyně ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 13:22

@alialiali @welovefashion s tou vanou to tak dělám, odeberu věc a vyndam z vany (za šílené scény), teď jsem to zkoušela po “dobrém” za domluvy. U prvního to bylo jiné, nyní se dokáže omluvit a uznat svou chybu, to druhé je ale ďábel a hlavně ten uspokojivý pohled…
moc děkuji za útěchu, pomohlo mi to :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2236
30.4.20 13:22

Mam stejně staré děti jako ty a mladší syn je úplně to samé, akorát že už to trvá možná půl roku. Zkoušíme ledacos a zatím nepomáhá většinou nic, někdy zabere, že ho placnu přes ruku, to sice přestane, začne řvát, ale za chvíli to udělá zase. Doufám, že to přejde, možná, že za půl roku už si to nechá i vysvětlit :mrgreen: Starší takovéhle sklony vůbec neměla, zaplaťpánbůh :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 13:28

@dickys za půl roku ze mě bude asi alkoholik 😂 🤦🏻‍♀️ 😂 ten starší nic takového nedělal, mě děsí ta zákeřnost a z ničeho nic… no snad z toho ty děti brzo vyrostou!!!

• Citovat
  • Upravit
26747
30.4.20 13:32
@Anonymní píše:
@dickys za půl roku ze mě bude asi alkoholik 😂 🤦🏻‍♀️ 😂 ten starší nic takového nedělal, mě děsí ta zákeřnost a z ničeho nic… no snad z toho ty děti brzo vyrostou!!!
Četla jsem chytrou věc :male děti rady vyvolávají emoce. Potvrzuju. Kluk si vyleze na gauč a stoupne si… No dokážeš si představit ten výraz a ton a pohyb, co dělám. S tím nemůže konkurovat klidný hlas maminky „hezky si hraješ“, když míchám hrnec a dítko si samo hraje. Co je lákavější? Spící táta, nebo mluvici, skákací táta :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
30.4.20 13:36

Někdy mi pripada to moje malé zlatíčko jako sociopat já se praštíme řeknu au a ona se tomu tlemí. Oni se to podle mě musí naučit.. nebo nevím.

• Citovat
  • Upravit
pet p
30.4.20 14:52

Zkus si přečíst knížku Aha rodičovství a pak to má pokračování Aha sourozenci. Možná má v sobě nějaké emoce, se kterými si neví rady. Ale fakt těžko říct, osobní zkušenost s tímto nemám. Jen mě napadly ty knížky, protože tam se i o takovýchto dětech píše.

• Citovat
  • Upravit
5708
30.4.20 17:35
@Anonymní píše:

Některá batolata to dělají, je třeba to mírnit. Většinou jde jen o období. Můj bratr jako batole jednou ke mě přišel, seděla jsem na gauči a vší silou mě kopl do oka. Měl bačkory. Měla jsem moncla jako prase a byla jsem ráda, že mi nevykopl oko. Dnes je to normální chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
30.4.20 22:20

Teda ja nevim, ale kdyby zamerne bouchlo 1.5 rocni dite spiciho tatu na gauci, tak by mu prilitla takova na prdel, ze uz by si to priste setsakramentsky rozmyslelo.Jste tady zastankyne domlouvani diteti, ale podle me odsud posud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
1.5.20 09:12

@dyňa Vidíš to ze svého pohledu - dítě to udělalo schválně, chtělo ublížit, musím ho potrestat. Jenže on ještě existuje úhel pohledu dítěte - TŘEBA mu to vypadlo z ruky, třeba chtělo jen něco zkusit, ale nepovedlo se to, třeba se na někoho/něco zlobilo a nedokázalo to ventilovat jinak, třeba to někde vidělo a zopakovalo to podle toho (třeba jen pohádka, že někdo spí a druhý ho vzbudí),… Přijde mi, že rodič je občas se svým soudem velice rychle hotov, ale bohužel u toho mnohdy může zranit city dítěte. A to se pak může v důsledku toho do sebe uzavřít, může začít být schválně víc zlé, nebo být ustrašené apod. Jen tím chci říct, že není od věci snažit se porozumět. Jo a taky je důležité, když něco takového udělá, vysvětlit mu, že to bolí a nechat ho to nějak napravit (donést tátovi obklad, pohladit apod.)

• Citovat
  • Upravit
6061
1.5.20 09:31

@Bubla Bůčková

My máme gauč pod oknem. Takže ten můj vyleze na gauč a z gauče na okno. Postaví se na okno, s jásotem na sebe upozorní a skáče. čím dál, tím líp, samozřejmě… :roll:
Starší (3), který tohle nikdy v životě neudělal, to od něho pochytil a už skáče taky.
Hrooozná sranda. Jako fakt je to baví. Nejvíc třeba když slívám horké brambory a můžu na to tak akorát koukat…

No, nevím, jestli se dá batolecí období přežít ve zdraví - fyzickém, duševním… Často mám pocit, že minimálně jeden z nás to nedá. Ale tak říkám si, že jinde to děti přežijí, tak snad i ti naši, ale je to boj, teda :mrgreen:

Jo, emoce vyvolávají fakt silné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
1.5.20 21:35

@pet p Dite v tomto veku uz se hodne rychle uci, co muze a nemuze. Pokud to bylo nechtic, fajn. Promluvit si s nim, vysvetlit, je vhodne. Pokud zkousi, co dospeli vydrzi, je pres zadek na miste. Odsuzuji vychovu neustaleho vysvetlovani, a tutu mutu, berusko, nemuzes me bacat, to se nesmi. Z takovych deti potom roste nova generace drzych detatek s ostrymi lokty. A jelikoz jsem ucitelka, tak vim, ze kdyz Vy, rodice, nezvladnete vychovu a nevymezite hranice diteti, spolehate pak na kantory a omlouvate sami sebe, ze nevite, kde jste udelali chybu, ze nikdo v rodine takovy nebyl. Vzpomente si, jak jste byli vychovavani Vy a neco si z toho vemte, ona ta vychova pred 20-30lety nebyla az zas tak mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
1.5.20 22:13
@Bubla Bůčková píše: Četla jsem chytrou věc :male děti rady vyvolávají emoce. Potvrzuju. Kluk si vyleze na gauč a stoupne si… No dokážeš si představit ten výraz a ton a pohyb, co dělám. S tím nemůže konkurovat klidný hlas maminky „hezky si hraješ“, když míchám hrnec a dítko si samo hraje. Co je lákavější? Spící táta, nebo mluvici, skákací táta :nevim:

Jo, to je přesný. Já jsem vcelku klidas a když mi dítě dělá podobné věci, tak reaguji v klidu a kupodivu mi dítě doma zase až tolik těch nebezpečnosti nedělá. Ale jakmile je syn u mých rodičů, tak ta se postaví na gauč, rozběhne se po něm, babička začne ječet, co vše se mu stane a nestane a kluk se šíleně baví. Doma ho nikdy nenapadlo vylézt na jídelní stůl, ale babičce na něj leze neustále, protože ona z toho sili. Doma mi syn skoro vůbec nehazel jídlo ze stolu na zem, když to zkusil, tak já jen suše konstatovala, že se ti nedělá a nechala ho to potom uklidit. Ale z babička to byla zábava číslo jedna. Babička se rozčilovala, dělala „tytyty“ a kluk neskutečně vysmáty napodoboval babičku, jak se rozčiluje. Děti ty emoce (Alespoň teda moje dítě) strašně baví a rady je vyvolávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí