Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Veru1987
Stoptussin a Mucosolvan neobsahují stejné účinné látky, předávkovaná určitě nebyla.
@martinka147 píše:
@Veru1987 a jeli jste k Dr. nebo byla malá v pohodě? Jinak děkuji za uklidnění.
nejeli jsme k dr.jen jsme ji dali více tekutin at to rychle vyčůra. Ona ujíždí na UM i když jsou ji 3,5.Tak dostala co 1,5hod 180UM. asi třikrát. a nejevila známky vůbec ničeho. Ani zle ji nebylo,. uplě v pohodě.
@Doctus píše:
@Veru1987
Stoptussin a Mucosolvan neobsahují stejné účinné látky, předávkovaná určitě nebyla.
asi nee, ale přece jenom i ten stoptusin měla po asi dvou hodinách další dávku a pak hned mucosolvan… jak říkam my to nějak nehrotili, zvýšili příjem tekutin at se to rychleji odplavi.
@martinka147 píše:
@Veru1987 tak to je dobře. Hold se to někdy blbě sejde.
No u nás špatná domluva.
@Veru1987
Víc by mně vadila kombinace Stoptussin + Mucosolvan, byť upřímně a objektivně Stoptussin spíše ke kašli dráždí než aby jej tlumil.
@Doctus - no to jsem „ráda“, že má někdo podobnou zkušenost - na netu má samá pozitivní hodnocení, ale dceru tedy 2× vydráždil až ke zvracení.
@Taara69
Když se člověk podívá na složení, tak je tam pidi dávka butamirátu (na tlumení kašle) a poměrně výrazná dávka guaifenesinu (ten působí k vykašlávání - dávka je naprosto stejná jako doporučená dávka u Robitussinu Expectorans).
Když už kašel tlumit, tak pomocí:
@Doctus píše:
@Veru1987
Víc by mně vadila kombinace Stoptussin + Mucosolvan, byť upřímně a objektivně Stoptussin spíše ke kašli dráždí než aby jej tlumil.
JJ to mi taky vadilo. Dcera ten mucosolvan měla dostat až dálší den, už na uvolnění hlenu. Muž byl akční.
@Doctus - děkuji, ten Levopront vůbec neznám - dneska jsme dorazili od doktora s další radou - ráno Mucosolvan, večer Tussin - dcera (7 let) kašle nepřetržitě už 14 dní- vždycky je půl dne bez kašle a pak kašle hodinu - jsem už z toho docela vedle, mezi to dávám různé čaje, med, od kolegyně nějaký drink z mladých smrkových výhonků. ale všechno tak nějak bez efektu. Je mi ji hrozně líto, jak to s ní mlátí, ale vůbec nevím, co s tím. Horečku nemá, rýmu taky ne, v krku ji nebolí, jen ten kašel
@Taara69
Vyzkoušeli jste místo Mucosolvanu třeba Erdomed? Pokud by kašel přetrvával, možná bych nechal vyšetřit sérologii na mykoplazmata a chlamydofily. ![]()
@Doctus - určitě ne, ten taky neznám - v lékárně vždycky doporučí klasiku -dneska to bylo trochu lepší, tak uvidím do pondělka a když tak vyrazíme znovu k dr a budu chtít ty testy, 3 neděle kašle už mě přijde moc
@Taara69
Pokud má dcerka nad 30 kg, tak se dá použít Erdomed sáčky (volně prodejné), Erdomed sirup (pro děti s hmotnosti pod 30 kg) a tablety (dospívající a dospělí) jsou na předpis.
@Doctus - tak to zatím nemá, ale určitě si o tom přečtu a v pondělí poprosím o ty testy, přijde mi to už dlouhé a nijak se to nelepší, vždycky jeden den je lepší a dneska zase kašle od rána snad nepřetržitě.
@Taara69
Sirup je na předpis, klidně si jej nechejte předepsat. ![]()