Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@prokr Protože se právě bojím, že to bude dělat i mým dětem, až je bude o víkendu mít na hlídání, tak bych tomu docela chtěla předejít, tuplem protože ona je silný kuřák
Ble…no ale me by asi i tak vic vadilo to koureni a silne bych zvazovala, zda davat deti na hlidani k silnemu kurakovi ![]()
Nicmene…ted bych do toho nevstupovala, nejsou to tvoje deti, jejich rodice jsou pritomni, nic te do toho neni ![]()
@Anonymní píše:
@prokr Protože se právě bojím, že to bude dělat i mým dětem, až je bude o víkendu mít na hlídání, tak bych tomu docela chtěla předejít, tuplem protože ona je silný kuřák
Pokud ti nevadí dávat děti k silnému kuřákovi, pak nasliněný kapesník je v pohodě.
@hanka.br. To víš, ze by vadilo,.. naštěstí když kouří, děti jsou úplně mimo, před nima to díky bohu nedělá vůbec
Jinak děkuju, nebudu se do toho vměšovat.. jen mi těch dětí bylo docela líto, zvlášť, když jejich babička kouří a jejich matku absolutně nezajímá, co se tam doma děje… například se snaží razit liberální výchovu (což je její vec samozřejmě), ale babička tohle vůbec nezná a od rána do večera na její děti rve
, mamce je to jedno, ta je bohužel rada, ze se jich na víkend zbaví… áe jo, jejich věc
Je to samozřejmě ekl, ale na druhou stranu dřívější generace byly takhle oslintávané běžně a následky z toho myslím nemají, takže nějakých zdravotních problémů bych se fakt nebála. Je to spíš hnusné, než vysloveně škodlivé.
Já se zase už dlouhé roky snažím přesvědčit starší členy naší rodiny, aby si nenasliňovali prsty při otáčení listů novin a knížek, když to pak po nich bude číst někdo další, ale úspěch nula. Lidi to podle mě častokrát dělají bezmyšlenkovitě, takže jim to můžeš stokrát vytknout, ale pak si to stejně neuvědomí a udělají to zas.
@Anonymní píše:
Jinak děkuju, nebudu se do toho vměšovat.. jen mi těch dětí bylo docela líto, zvlášť, když jejich babička kouří a jejich matku absolutně nezajímá, co se tam doma děje… například se snaží razit liberální výchovu (což je její vec samozřejmě), ale babička tohle vůbec nezná a od rána do večera na její děti rve, mamce je to jedno, ta je bohužel rada, ze se jich na víkend zbaví… áe jo, jejich věc
A na tvé děti řvát o víkendu nebude? Mmch - i ty je chceš na víkend dát na hlídání, když už tu švagrovou tak nehezky haníš.
@Atisia píše:
Tohle jsem nesnášela jako dítě a před narozením dcery jsem to ostré řekla. Nebude se to dělat! Od toho jsou vlhčený ubrousky. Ať si olizuje dědu!
mam to stejne, jako dite jsem k tomu ziskala neprekonatelny odpor… jasne jsem prohlasila ze tohle me deti nezaziji… voda, ubrousky, a kdyz nic tak nic, chodi se spinavou pusou a jsou stastne… zatim se nestalo ze bysme se nrdostali k vode do 2h ![]()
@hanka.br. Pro upřesnění… já ještě děti nemám, pouze je zhruba za dva roky plánuju a vzhledem k tomu, že je plánuju, tak si mnohem víc všímám pohnutek, které dělají/nedelaji budoucí prarodiče ![]()
S tím křičením nevím, netroufám si říct, jaká já budu matka. Nemám představu o výchově zatím, protože když clovek nemá dítě, tak je každý moudrý ![]()
Liberální výchovu přímo nechci, určitě ne ale ani tradiční, kde jsou fyzické tresty, nesmyslné řvaní na děti kvůli blbosti nebo,,dokud to nesnis, tak se odtud nehneš, odnese si tě čert do pekla atd”
Ale prozatím se nějakých mouder ohledně výchovy zdrzuju, jen teda, co mi opravdu vadí, je to utírání špinavý pusy zatím.. toho se trochu děsím ![]()
@Anonymní píše:
@hanka.br. Pro upřesnění… já ještě děti nemám, pouze je zhruba za dva roky plánuju a vzhledem k tomu, že je plánuju, tak si mnohem víc všímám pohnutek, které dělají/nedelaji budoucí prarodiče![]()
S tím křičením nevím, netroufám si říct, jaká já budu matka. Nemám představu o výchově zatím, protože když clovek nemá dítě, tak je každý moudrý
Ale prozatím se nějakých mouder ohledně výchovy zdrzuju, jen teda, co mi opravdu vadí, je to utírání špinavý pusy zatím.. toho se trochu děsím
Liberální výchovu přímo nechci, určitě ne ale ani tradiční, kde jsou fyzické tresty, nesmyslné řvaní na děti kvůli blbosti nebo,,dokud to nesnis, tak se odtud nehneš, odnese si tě čert do pekla atd”
Jasně - mouder se zdržuješ, ale švagrová je ráda, že se dětí zbaví (samozřejmě zdůrazníš, jak je to JEJÍ věc). Tak až budeš mít svoje děti a přestaneš být přemoudřelá bezdětná nanynka, suď švagrovou.
@hanka.br. Já fakt miluju, jak jsou tady někteří zbytečně pasivně agresivní a nepříjemní
, já vím, jak to v naší rodině chodí lépe než Vy, o švagrové to víme všichni, jak se staví ke svým dětem… má práci na 4 hodiny denně, matka ji chodí uklízet, i když je svagrova doma, dětem se věnuje pouze manžel a jinak jsou přes celý víkend nakýblovaný u babičky a přes týden má opět hlídání, pokud jsou třeba nemocný a nemůžou do školy/skolky. Ona kouka na televizi a má vlasy, šminky, nehty a všechno možný a servis má zařízený od její mámy a manžela… ale já nevím, proč se tady zpovidam, asi jen, abyste si nemyslela, že dělám já jediná bezdětná moudra, myslím, ze toto vidí každý normálně smýšlející člověk
, ne třeba hned se všeho chytat a byt protivna, ne?
Prosím, mohu se zeptat ostatních, je to normální cizí lidi, kteří se jen zapojí do diskuze, nazývat bezdětnou nanynkou, která se jen svěří se situací v rodině?
@Anonymní píše:
Prosím, mohu se zeptat ostatních, je to normální cizí lidi, kteří se jen zapojí do diskuze, nazývat bezdětnou nanynkou, která se jen svěří se situací v rodině?
No je to minimálně zbytečné
asi každý máme nějaké,,frustrace,, které potřebujeme ventilovat, ale asi by to chtělo na správných místech ![]()
Tebe se situace netýká, tak se do ní nevměšuj. Pokud to rodičům nevadí. ![]()
Mně to dělala jako dítěti babička a až jsem se při té vzpomínce otřásla. Nesnášela jsem to. ![]()
@Anonymní píše:
Pardon za anonymitu,
můj problém se týká tchyně a nevím, jestli sem chodí nebo ne, protože ona je na spoustu diskuznich fórech.Mám trochu problém. Partner má sestru a ta má dvě malé děti. Každou sobotu k tchýni chodíme na oběd a téměř každou sobotu jsem si stačila všimnout, že tchyně utírá dětem pusu kapesníkem, který předtím nasliní. Já to zažila asi před 20 lety u babičky, myslela jsem, že tenhle trend už je tabu a mně z toho není moc dobře
Ale nejdřív jsem se chtěla zeptat, je vhodné si o tom s ni zkusit promluvit? Nebo myslíte, že je to normální? Děláte to taky nebo někdo z rodiny? Nerada bych se nějak ztrapnila nebo se jí dotkla, já v tom vidim spoustu bakterií a přijde mi to nehygienické, premyslim, že ji na to upozorním, děti mají i dost kyselé obličeje, což jí asi moc netrápí.
Rozhodne! je dobry si s ni o tom promluvit.
Je to hodne ekl zalezitost. Doted mam pod nosem ten smrad, kdyz me takto otirala babicka. Jako dite jsem se tomu nedokazala vzeprit a zpetne nechapu, co to bylo za zlozvyk. Kdo to jako vymyslel tuhle prasecinu? Tisickrat lepsi by bylo s sebou vzit pytlik a do toho namoceny kapesnik vodou.
Musis to kvuli detem zarazit🙏
@annali píše:
Je to samozřejmě ekl, ale na druhou stranu dřívější generace byly takhle oslintávané běžně a následky z toho myslím nemají, takže nějakých zdravotních problémů bych se fakt nebála. Je to spíš hnusné, než vysloveně škodlivé.Já se zase už dlouhé roky snažím přesvědčit starší členy naší rodiny, aby si nenasliňovali prsty při otáčení listů novin a knížek, když to pak po nich bude číst někdo další, ale úspěch nula. Lidi to podle mě častokrát dělají bezmyšlenkovitě, takže jim to můžeš stokrát vytknout, ale pak si to stejně neuvědomí a udělají to zas.
A nebo bezne lidi naslintavaji sacky v obchode. Jako jejich vec, pytlik zustava jim, ale ten princip jsem nepochopila, jako ze jim ty sliny maji pomoct v tom oddeleni stran? Vzdyt prece staci lehce promnout ten okraj a je hotovo
.