Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHoj,mám 2m holčičku a máme po očkování,tak začínám přemýšlet nad naušničkama. Jaké máte zkušenosti?propíchnout,když je takhle maličká nebo klidně počkat od roku na nastřelení?
Díky za názory:)
Ahoj mi mame nastrelene ve 3mesicich jsme byli a spokojeni jsme nehnisalo ani nic podobneho s pichanim nemam skusenost. ![]()
My budeme nastřelovat na místním ušním oddělení a pan doktor říkal že se máme ozvat až bude mít malá 7-8 měsíců, že dříve to nedělá. Tak čekáme ![]()
nastrelili jsme ted v 18ti m. a naprosto bez problemu, trosku zaplakala a byl klid, zadny hnisani, zadny promazavani, urcite bych to doporucila ![]()
Nastrelit
.Zadne hnisani,nic.Mam dve holky a jedna i druha u nastrelovani spala.
Ahoj, bylo nám doporučeno od dr dát naušničky až v 1,5roce. Boltec už má konečný tvar a není riziko křivě provedených naušnic. Navíc jsem si neuměla představit, že by někdo měl píchat do toho miminka. Malá má teď 10měs a začala se zajímat, co to mám v uchu, takže jí je necháme, až bude sama chtít.
No tak my malou píchali,
jeden den ji to hnísalo pak měla pokoj, ve 4 měsících, má to hezké, nikde nic křivé
máme 15m
Ahoj. Za sebe doporučuju nastřelit, oběma holkám jsem nechala nastřelit U LÉKAŘE (jinde bych nenechala, jako třeba v kosmetickém salonu nebo tak podobně), když jim bylo cca půl roku. Přijde mi to ideální doba, je tam velká pauza mezi očkováním..
ahoj, my máme naušničky píchnuté ( v 6 měsících ), sice nám to nehnisalo, ale krve bylo děsně a jestli bude nějaké příště tak rozhodně nechám nastřelit. Malá hodně plakala a ještě má jednu naušnici výš ![]()
Jinak jsem zase slyšela opačný názor, že čím dřív, tím líp, že si za ty naušničky netahá - jako že nové cizí těleso a nezajímá jí to.
Ahoj, my byli teď na nastřelení a úplná pohodička. Malá to má krásný a brečela asi jenom proto, že jsem ji držela. To nastřelení ji nebolelo.
Ahoj, my s manželem nechali píchnout v 10ti m. MUDr. nám dala domů umrtvující gelík, kterým jsme ouška natřeli 4 hod před propíchnutím a malá ani nekníkla. Nehnisalo jí to, byla v naprostém pořádku. Taky jsme to řešili. Mylsím, že záleží na lékaři. hezký den a ať se dobře rozhodneš. ![]()
Rozhodně nepíchat, ale nastřelit. SKoro to nebolí. My plakaly asi minutku
. A ve třech měsících. Nic nám nebylo.
My jsme byli nastřlit a byla to rychlovka.Doktor řekl,že máme přijít 14dnů po první dávce hexavakcíny.
Máme nastřelené minulý týden. Malá má 6 měsíců. Nejvíc plakala, když jsme jí drželi hlavičku, aby si doktorka udělala značky. Je to super, rychlé, žádná krev, malé to vůbec nevadí a mají velký výběr krásných druhů.