Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@1V374 já myslím, že dost chlapů si vybírá porodnictví, protože je to hodně chirurgický obor. Ne že by snad chtěli “pomáhat dětem na svět”, to je ženský přístup. Proč by jinak chlap chtěl něco takového dělat? A siti - neznám moc chlapů, co by jim šly ruční práce, krom gayů ![]()
@1V374 píše:
Jo já trochu naivní jsem to máš pravduale i tak si myslím, že e ty co to nebaví, si to přeci nebudou prodlužovat ještě o to zašívání
prodlužovat? vždyt doktoři chodí až na poslední chvili, tak nějakou „srandu“ z toho musí vytřískat (jo, tohle už je myšleno s nadsazkou)
@Kriss Tina píše:
Ono je to spíš tak, že ty rodičky nejsou informované, ne že by je nutili, ale málokdo si sám řekne, že na záda nechce, že chce sedět, klečet nebo něco jinéhojá se třeba nesetkala s tím, že by mě někdo do něčeho nutil. Nicméně je to na tobě, jestli se do něčeho necháš natlačit nebo ne, když budeš rodit jak je ti pohodlné, tak oni tě na ty záda nebudou násilím cpat.
ono právě stačí se o porod začít zajímat dřív než v den porodu a pak už je to lepší. když jim vrátíš proškrtaný IS třeba. už ví, že ty víš.
@debra.morgan píše:
opravdu si myslis, že všichni porodnici si svuj obor vybrali, aby na svět přinášeli nové životy? nebuď naivní.
A proč tedy?
@Semtex píše:
@1V374 já myslím, že dost chlapů si vybírá porodnictví, protože je to hodně chirurgický obor. Ne že by snad chtěli “pomáhat dětem na svět”, to je ženský přístup. Proč by jinak chlap chtěl něco takového dělat? A siti - neznám moc chlapů, co by jim šly ruční práce, krom gayů
Já znám osobně jen jednoho teda, a máš pravdu, začínal tam protože je to dost komplexní obor…Ale i teď když přijde domů tak s radostí oznámí kolik se mu narodilo miminek
a s tím šitím, seč si myslím, že doktoři šít umí
tak právě proč by si tu práci přidělávali…ale jak jsem říkala, já jsem hodně naivní
věřím v dobro světa a že všichni dělají vše jak nejlíp umí ![]()
@debra.morgan píše:
Stačí nástřih odmítnout.
Nestaci
.
Me premluvili na zada, ze klesaji ozvy. Pak muzou co chteji, protoze „zachranujou“, bacha na to. Pak apgar zcela normalni a v podrobnem vypisu z porodu ani slovo o ozvach.
Zakladatelko, kdyz zustanes ve sve poloze, tak na tebe podle me nemuzou.
Ale pri porodu se mozna proste neubranis, hormony, stres, vycerpani, natlak ze vsech stran, to udela svoje. Pouceny odhodlany doprovod by asi pomohl.
Ahoj, ja jsem chtela rodit v klece a bavila jsem se o tom se znamou - porodni asistentkou. Rekla, ze ma dobre zkusenosti s porodem na boku, protoze ma k tobe lepsi pristup kdyby nastrih byl potreba.. jen tak ho nedelaji, podle me lepsi nastrih nez aby si byla roztrzena az buhvi kam. Proste nad tim zkus min premyslet.. v tu chvili ti to bude stejne jedno ![]()
@Barbora.h94 tak nástřih hlavně není prevence natržení… Nástřihi látku a určitě víš jak snadno se potom roztrhne až bůhví kam ![]()
@Barbora.h94 já jsem zkusila oboje a zlaté natrzeni až ke konecniku. Nastrih příště už jen přes mou mrtvolu
![]()
@Semtex píše:
Holky já vás stejně obdivuju jak můžete rodit jinak než vleze, já se proste v těch jiných pozicích vůbec necítím komfortně a stabilněne že bych to nezkousela, ale měla jsem pocit nedostatečné opory a tlačit jsem tak v podstatě vůbec nemohla, jelikož jsem se bála, ze spadnu.
Moje řeč.
Měla jsem porody rychlé, žádné velké bolesti, ale za ten pololeh jsem byla ráda. Když jsem viděla, v jaké poloze je v pánvi nejvíc místa pro dítě, tak mi to přišlo spíš jako jóga, než druhá doba porodní. Ale dobrý vědět, jestli to nepůjde, tak vím, o co se pokusit.
@Barbora.h94 Dovolím si s tím nesouhlasit. Rozhodně mi během porodu nebylo jedno, zda mě nastřihnou nebo ne. Bylo to pro mě stejně důležité jako před porodem. Ano, kdyby mělo dítě nějakou tíseň a šlo o jeho život, tak bych bez váhání s nástřihem souhlasila. Ale jen tak preventivně, abych se „neroztrhla bůhví kam“, jsem nástřih nechtěla. A když doktorka přicházela, tak jsem ji hned slušně řekla, že nástřih nechci. Tvářila se na mě strašně kysele
. A kdybych jí to neřekla, tak nevím, jak by to dopadlo. Jednoznačně nebyl u mě potřeba.
@MarkiMM píše:
@Barbora.h94 tak nástřih hlavně není prevence natržení… Nástřihi látku a určitě víš jak snadno se potom roztrhne až bůhví kam
A proč se teda dělá? ![]()
@TRG jojo
jako mi to neslo ani na tom boku, to už vůbec nechapu, jak muže někdo vytlačit dite a u toho ještě celou dobu držet nohu nahoře
asi nemám potřebnou fyzičku na to ![]()
@1V374 píše:
A proč se teda dělá?
Určitě budou i případy, kde je vhodný. Třeba akutní tíseň plodu, aby se porod urychlil. Já jen nevěřím, že je potřeba v takové míře, v jaké se provádí.