Nástřih - poloha

Anonymní
1.7.22 20:19

Nástřih - poloha

Zdravím, možná hloupá otázka, ale tohle jsem prostě na internetu nenašla :nevim: :D dá se udělat nástřih, když je rodička v jiné poloze než na zádech, např. v kleče, případně i na boku?
Jde o to že se nastrihu bojím, nechci ho. Samozřejmě pokud by šlo o tíseň dítěte, tak to prehodnotim, ale jinak mám pocit že v dost porodnicích pořád dělají nástřih zbytečně. Hlavně na záda a my vám „pomůžeme“ nastrihem :poblion: Radši bych riskla natržení :D
Pokud se nenechám dotlačit do polohy na zádech, mám jistotu že nástřih neudělají bez mého souhlasu?
Moc děkuji! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3998
1.7.22 20:21

Myslím, že tomu tak je, ale nejsem zdravotník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36943
1.7.22 20:28

Rodila sem 3×, poprvé na zádech, další dva porody na boku a nástřih ani u jednoho porodu nikdo nezmínil. Poprvé jsem měla jen 3 stehy, porody na boku bez zranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14835
1.7.22 20:31

Tak to silně pochybuji. Možná ještě v polosedě? Ale už hůř a stejně by určitě chtěli, aby si žena lehla. Na čtyřech nebo v podrepu to už vůbec ne podle mě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
1.7.22 20:51

Podle me ne, ono taky v tom pololehu ten nastrih imho lehce supluje tu horsi prostupnost porodnich cest, v klece ci drepu ma to dite prece jen vice mista.
Ale nastrihu se neboj a potrhani radsi rozhodne neriskuj.
Ja mela nastrih u jednoho porodu ze dvou, oba jsem rodila na zadech, byt jsem si malovala jine polohy. Ale porody jsem mela dlouhe a byla jsem tak vycerpana, ze bych se neudržela ani za zlaty prase.
Taky se v porodnictvi hodne od preventivních nastrihu upousti, uz to opravdu neni tak, jak popisuješ. Vyber dobrou porodnici a nemyslim, ze by ho delali zbytečně.
A nakonec, nastrih jsem ani necitila, i presto jsem se dotrhala silene a reknu ti, zadnej cajicek.
Oproti porodu je to ale stejne jak plivnuti v moři :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.22 21:56

Chtěla jsem rodit v jiné poloze, ideálně na čtyřech, ale byla jsem strašně vyčerpaná, takže jsem skončila na zádech. Deklarovala jsem, že nástřih nechci. A také se nekonal. Vlastní zranění minimální. Dítě mělo skoro 4 kila. Nevím, co by udělali, kdybych se jasně nevyjádřila, že ho nechci. Pro mě to byla dobrá volba, následky nemám.

• Citovat
  • Upravit
25002
1.7.22 21:58

Stačí nástřih odmítnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37223
1.7.22 21:59

Ja rodila 2× na zádech a naposled v kleče, nástřih mi nenabízeli ani u jednoho, ale v kleče to bylo nejvíc pohodlné, pomohla gravitace a bylo to nejrychlejší a nejméně bolestivé, prostě přirozenější poloha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
1.7.22 22:05

Nemyslím si, že by ty doktory bavilo dělat nástřih zbytečně…přeci jen je rozdíl pak pogratulovat k miminku a odejít…nebo se tam půl hodiny crcat se zašíváním zbytečnýho nastrihu…ale jen můj názor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14835
1.7.22 22:06

Holky já vás stejně obdivuju jak můžete rodit jinak než vleze, já se proste v těch jiných pozicích vůbec necítím komfortně a stabilně :lol: ne že bych to nezkousela, ale měla jsem pocit nedostatečné opory a tlačit jsem tak v podstatě vůbec nemohla, jelikož jsem se bála, ze spadnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25002
1.7.22 22:07
@1V374 píše:
Nemyslím si, že by ty doktory bavilo dělat nástřih zbytečně…přeci jen je rozdíl pak pogratulovat k miminku a odejít…nebo se tam půl hodiny crcat se zašíváním zbytečnýho nastrihu…ale jen můj názor :)

opravdu si myslis, že všichni porodnici si svuj obor vybrali, aby na svět přinášeli nové životy? nebuď naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37223
1.7.22 22:13
@Semtex píše:
Holky já vás stejně obdivuju jak můžete rodit jinak než vleze, já se proste v těch jiných pozicích vůbec necítím komfortně a stabilně :lol: ne že bych to nezkousela, ale měla jsem pocit nedostatečné opory a tlačit jsem tak v podstatě vůbec nemohla, jelikož jsem se bála, ze spadnu.

Já měla vedle sebe muže, kdybych padala, tak mě chytne :mrgreen: já skoro spadla z toho křesla, když sem ležela na zádech, protože to v té poloze mnohem víc bolelo a nutilo mě se různě kroutit, ať sem z toho skoro sletela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.22 22:14
@1V374 píše:
Nemyslím si, že by ty doktory bavilo dělat nástřih zbytečně…přeci jen je rozdíl pak pogratulovat k miminku a odejít…nebo se tam půl hodiny crcat se zašíváním zbytečnýho nastrihu…ale jen můj názor :)

Jako, to že někde pořád nutí na záda mluví za vše podle mě.. kdyby jim šlo o co nejlepší komfort rodičky, tak nechaji všem nekomplikovaným rodičkám možnost volby.
Tam kde chci rodit sice tvrdí, že se dá i v kleče/ na boku, a nástřih nedělají preventivně, ale stejně narazit na blba mužů že.. :(

• Citovat
  • Upravit
492
1.7.22 22:16
@debra.morgan píše:
opravdu si myslis, že všichni porodnici si svuj obor vybrali, aby na svět přinášeli nové životy? nebuď naivní.

Jo já trochu naivní jsem to máš pravdu :mrgreen: ale i tak si myslím, že e ty co to nebaví, si to přeci nebudou prodlužovat ještě o to zašívání :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37223
1.7.22 22:18
@Anonymní píše:
Jako, to že někde pořád nutí na záda mluví za vše podle mě.. kdyby jim šlo o co nejlepší komfort rodičky, tak nechaji všem nekomplikovaným rodičkám možnost volby.
Tam kde chci rodit sice tvrdí, že se dá i v kleče/ na boku, a nástřih nedělají preventivně, ale stejně narazit na blba mužů že.. :(

Ono je to spíš tak, že ty rodičky nejsou informované, ne že by je nutili, ale málokdo si sám řekne, že na záda nechce, že chce sedět, klečet nebo něco jiného :nevim: já se třeba nesetkala s tím, že by mě někdo do něčeho nutil. Nicméně je to na tobě, jestli se do něčeho necháš natlačit nebo ne, když budeš rodit jak je ti pohodlné, tak oni tě na ty záda nebudou násilím cpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí