Nástřih - poloha

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81
2.7.22 11:02

@1V374 jak už bylo řečeno, v případě akutní tísně plodu. Případně když dítě nejde vytlačit v jiné poloze, tak potom asi taky má nástřih význam.. Ale ubrat si 30% prostoru v pozici na zádech a pak být spokojená s 2 cm nastrihem je za mě :pocitac: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4642
2.7.22 11:43

Nástřih se určitě dělá, když se musí použít vex nebo kleště. Známé ještě museli udělat nástřih, protože měla pevnou hráz a dítě se nedařilo přes ni přetáhnout. Že jí tam pak zašili tampon, je věc druhá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.22 12:24

Tak pokud nechces nastrih tak jim to normalne rekni a meli by ti vyjit stric. Ono se da taky rodit na zadech a jen nedavat nohy nahoru ale nechat je proste dole.. problem pak byva, ze nektery zensky je maji tendenci krecovite davat k sobe a tudiz tim dost znesnadnujou prubeh porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.7.22 12:31
@1V374 píše:
Nemyslím si, že by ty doktory bavilo dělat nástřih zbytečně…přeci jen je rozdíl pak pogratulovat k miminku a odejít…nebo se tam půl hodiny crcat se zašíváním zbytečnýho nastrihu…ale jen můj názor :)

Na druhou stranu, nástřih je zašitý asi rychle, když není velký. Ale když se místo nastrihu někdo natrhne, tak se to šije hůř a to se jim podle mě nechce riskovat :pocitac: Takže logicky dělají to co je pro ně lepší a hojení už potom není moc jejich problém že :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
2.7.22 12:40
@Barbora.h94 píše:
Ahoj, ja jsem chtela rodit v klece a bavila jsem se o tom se znamou - porodni asistentkou. Rekla, ze ma dobre zkusenosti s porodem na boku, protoze ma k tobe lepsi pristup kdyby nastrih byl potreba.. jen tak ho nedelaji, podle me lepsi nastrih nez aby si byla roztrzena az buhvi kam. Proste nad tim zkus min premyslet.. v tu chvili ti to bude stejne jedno :D

Nemas pravdu.
Natrzeni je lepsi, byva mensi, jde nejslabsim mistem a podruhe se v tom miste znovu nenatrhne.
Nastrih jde kudy strihne doktor, takze ne v nejvyhodnejsim miste, pri dalsim porodu se v tom miste rad znovu roztrhne a rana casto pokracuje dal (viz ten priklad s latkou).

Proc se dela? Poloha na zadech ubira prostor diteti, dite hur a pomaleji rotuje a porod se tim komplikuje a prodluzuje, coz je z hlediska lekare riziko.
Lekar nenecha miminko v klidu dorotovat, ale chce ho mit rychle venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí