Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@1V374 jak už bylo řečeno, v případě akutní tísně plodu. Případně když dítě nejde vytlačit v jiné poloze, tak potom asi taky má nástřih význam.. Ale ubrat si 30% prostoru v pozici na zádech a pak být spokojená s 2 cm nastrihem je za mě
![]()
Nástřih se určitě dělá, když se musí použít vex nebo kleště. Známé ještě museli udělat nástřih, protože měla pevnou hráz a dítě se nedařilo přes ni přetáhnout. Že jí tam pak zašili tampon, je věc druhá. ![]()
Tak pokud nechces nastrih tak jim to normalne rekni a meli by ti vyjit stric. Ono se da taky rodit na zadech a jen nedavat nohy nahoru ale nechat je proste dole.. problem pak byva, ze nektery zensky je maji tendenci krecovite davat k sobe a tudiz tim dost znesnadnujou prubeh porodu.
@1V374 píše:
Nemyslím si, že by ty doktory bavilo dělat nástřih zbytečně…přeci jen je rozdíl pak pogratulovat k miminku a odejít…nebo se tam půl hodiny crcat se zašíváním zbytečnýho nastrihu…ale jen můj názor
Na druhou stranu, nástřih je zašitý asi rychle, když není velký. Ale když se místo nastrihu někdo natrhne, tak se to šije hůř a to se jim podle mě nechce riskovat
Takže logicky dělají to co je pro ně lepší a hojení už potom není moc jejich problém že ![]()
@Barbora.h94 píše:
Ahoj, ja jsem chtela rodit v klece a bavila jsem se o tom se znamou - porodni asistentkou. Rekla, ze ma dobre zkusenosti s porodem na boku, protoze ma k tobe lepsi pristup kdyby nastrih byl potreba.. jen tak ho nedelaji, podle me lepsi nastrih nez aby si byla roztrzena az buhvi kam. Proste nad tim zkus min premyslet.. v tu chvili ti to bude stejne jedno
Nemas pravdu.
Natrzeni je lepsi, byva mensi, jde nejslabsim mistem a podruhe se v tom miste znovu nenatrhne.
Nastrih jde kudy strihne doktor, takze ne v nejvyhodnejsim miste, pri dalsim porodu se v tom miste rad znovu roztrhne a rana casto pokracuje dal (viz ten priklad s latkou).
Proc se dela? Poloha na zadech ubira prostor diteti, dite hur a pomaleji rotuje a porod se tim komplikuje a prodluzuje, coz je z hlediska lekare riziko.
Lekar nenecha miminko v klidu dorotovat, ale chce ho mit rychle venku.