Nástup do práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.8.13 14:20

Ahoj holky. Téměř celý měsíc řeším nástup do práce po RD. Dcerce budou v říjnu 2 roky, teď v létě začala chodit na 2 dopoledne v tt do soukromých jeslí a už se docela chytá…pracovala jsem jako zdravotní sestra v jednom privátním zařízení v PZE, výborný malý kolektiv, šéf super, peníze super…, ale přišla mi nabídka nastoupit k nám ve městě do nemocnice na JIP-ku na zkrácený úvazek a v nemocnici jsou jesličky, měla bych to bez dojíždění, sice za méně peněz, žádné spešl benefity, prostě normálka. To největší rozhodnutí jsem udělala, dala jsem přednost nemocnici a v práci dala výpověď ke konci srpna. Dodělávám pro šéfa ještě nějaké projekty, lítám jak hadr na holi, v úklidech co jsem měla k RD na přilepšenou jsem zaučila kamarádku a včera jsem měla podepsat smlouvu v nemocnici. K mému nemilému překvapení mi dali smlouvu na standartní oddělení a ne na JIP jak byla původní domluva. Málem jsem se rozbrečela ptž tam bych za normálních okolností nikdy nechtěla dělat… Teď opravdu nevím co mám dělat. Je mi opravdu hloupé orodovat u šéfa - i když máme nadstandartní vztah - a vracet zpět mojí výpověď, zase dělat někde tady v nemocnici otloukánka a vzít místo kde se jim to hodí a mne ne se mi taky nechce. RD mám ještě na půl roku, takže relativně ani čas mne netlačí, ale stejně…dcerka více-méně připravena na jesle, já už psychicky srovnaná s tím, že nebudu doma. Vzít pozici kterou nechci? Zůstat doma a hledat dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
14.8.13 14:24

Tak, asi záleží na tom, jak moc tu práci potřebuješ.

V situaci, kdy na tom nejsem závislá, bych osobně do oné nemocnice nešla. Porušili domluvu, kterou jste měli - že půjdeš na JIP… a to je vizitka, jak zacházejí se svými zaměstnanci. Pokud teď ustoupíš, pokud umožníš, aby s Tebou takto zacházeli, jak se jim to zrovna šikne - pak takovéto zacházení Tě v budoucnu bude čekat i v jiných situacích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
14.8.13 14:25

@rezetovad Pokud máte se šéfem dobrý vztah jak píšeš zkusila bych s ním určitě promluvit, maximálně ti řekne, že zpět tě již nevezme. Pokud v nemocnici na standartním oddělení pracovat nechceš tak tu práci neber.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101510
14.8.13 14:25

No, předně byla blbost dávat výpověď, dokud nemáš po zkušební době, ale to už je teď jedno… Takže já bych šla za původním šéfem, zda by to nešlo vzít zpět a jestli bys nemohla nastoupit od října u nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 14:28
@j.a.n.i1 píše:
No, předně byla blbost dávat výpověď, dokud nemáš po zkušební době, ale to už je teď jedno… Takže já bych šla za původním šéfem, zda by to nešlo vzít zpět a jestli bys nemohla nastoupit od října u nich.

A to jde dát výpověď po zkušebce? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 14:30
@BohunkaP píše:
Tak, asi záleží na tom, jak moc tu práci potřebuješ.V situaci, kdy na tom nejsem závislá, bych osobně do oné nemocnice nešla. Porušili domluvu, kterou jste měli - že půjdeš na JIP… a to je vizitka, jak zacházejí se svými zaměstnanci. Pokud teď ustoupíš, pokud umožníš, aby s Tebou takto zacházeli, jak se jim to zrovna šikne - pak takovéto zacházení Tě v budoucnu bude čekat i v jiných situacích.

To samé mi řekl manžel :roll: bohužel on byl od začátku proti tomu abych z původní práce odešla, takže teď je na koni a „užívá“ si toho jak se mnou zametli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.8.13 14:31
@rezetovad píše:
A to jde dát výpověď po zkušebce? 8o 8o

j. a.n. i. asi myslí výpověď v bývalé práci. Klidně jsi mohla nastoupit do nové a výpověď dát až potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 14:36
@PetraJ píše:
j. a.n. i. asi myslí výpověď v bývalé práci. Klidně jsi mohla nastoupit do nové a výpověď dát až potom.

já jsem taaaaaaaaaaak hloupá!!! to jsem samozřejmě nevěděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
4.1.14 19:24

Jak jste řešili nástup do práce po rodičovské? Manžel dělá od šesti, školka také od šesti a já smlouvu s nemocnicí na dobu neurčitou, ale nemá mi kdo odvést děti do školky, nástup na směny všude od 6hod…určitě tento problém neřeším sama…vůbec nevím co bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
4.1.14 19:30

@ivodička nemate babicku, ktera by pomohla? Pak jedine si zaplatit chuvu, ktera by deti rano odvezla do skolky a odpoledne je vyzvedla, evtl zmenit praci..

• Citovat
  • Upravit
3361
4.1.14 19:36

Nemáme babičky a s prací je to u nás děs…pouštět smlouvu na dobu neurčitou je v dnešní době risk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
4.1.14 19:37

@ivodička
Z takovým problémem bych řekla, že nás je dost. Já budu muset sehnat práci, tak aby mi ze školkou vycházela. Taky se na směny do nemocnice vrátit nemůžu. Manžel taky dělá 12-ky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
4.1.14 19:38

@ivodička tak v tom pripade bude muset nastoupit chuva na castecnou vypomoc. Nic jineho me nenapada..

• Citovat
  • Upravit
295
4.1.14 19:57

Já mám jednu směnu pružnou prac. dobu, super, ale plný úvazek. Manžel má tři směny. Zvládáme to jak se dá, dny které chodí odpoledne manžel do školky, jsem já dluoho v práci, většinou každý den 8,5 hodiny nestíhám odpracovat. Děláme to takhle druhým rokem a jsem uštvaná jako kůň, i když mám práci, kterou mám hodně ráda. Dnes opravdu vzpomínám na mateřskou a rodičovskou, takovou pohodu asi nikdy jindy nezažiju. A to jsem nadávala občas jak nevím co dřív udělat na rodičovské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1598
4.1.14 20:00

Nevím jak dlouho ti trvá cesta do práce. Já odvádím 2 děti do školky práci mám přes cestu. Směny od 6,ale se zaměstnavatelem mám dohodu, že budu chpdit na 6.15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat