Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdyby se ti podařilo získat tu výpověď, tak odstupné ti pak vyplatí pracák.
To jako fakt.
čekám po RD, že dostanu výpověď a odstupné mě asi nebudou chtít dát. Budou chtít abych podepsala dohodu. A já bych radši výpověď pro nadbytečnost ze strany zaměstnavatele. ![]()
Holky tak teď už nerozumím ničemu, najednou mi zavolala má šáfka a že prý mám nastoupit v neděli a ať počítám s tím, že budu dělat přesčasy a svátky i když to ve smlouvě nemám a prý když to nebudu dělat, tak vyvodí důsledky. Fakt nevím na co si hrajou.
@Palunka píše:
Holky tak teď už nerozumím ničemu, najednou mi zavolala má šáfka a že prý mám nastoupit v neděli a ať počítám s tím, že budu dělat přesčasy a svátky i když to ve smlouvě nemám a prý když to nebudu dělat, tak vyvodí důsledky. Fakt nevím na co si hrajou.
No na co si hrajou? Na nic, hrajou Ti na nervy a doufají, že Tě psychicky zdeptají a sama odejdeš bez odstupného. Já osobně bych chtěla vše písemně, oháněla se smlouvou a kdyby něco, tak dala podnět na Inspektorát bezpečnosti práce, aby prošetřili. Jako v případě Tvého zaměstnavatele je to asi stejně jedno (pokud měla pravdu ta úřednice ohledně toho, že jsou v soudních sporech atd.), nicméně nedala bych jim nic zadarmo.
PS: do neděle povinně nastudovat zákoník práce, aby Tě šéfová žádnou lží, co musíš a nesmíš, nemohla překvapit! ![]()
@29 píše:
To jako fakt.čekám po RD, že dostanu výpověď a odstupné mě asi nebudou chtít dát. Budou chtít abych podepsala dohodu. A já bych radši výpověď pro nadbytečnost ze strany zaměstnavatele.
Může být i dohoda pro nadbytečnost, ale musela by sis pohlídat, aby tam byl uveden správný důvod. Pak se můžete dohodnout třeba na odchodu ihned a výplatě pěti platů (tři odstupné a dva za výpovědní lhůtu).
@KatkaX píše:
No na co si hrajou? Na nic, hrajou Ti na nervy a doufají, že Tě psychicky zdeptají a sama odejdeš bez odstupného. Já osobně bych chtěla vše písemně, oháněla se smlouvou a kdyby něco, tak dala podnět na Inspektorát bezpečnosti práce, aby prošetřili. Jako v případě Tvého zaměstnavatele je to asi stejně jedno (pokud měla pravdu ta úřednice ohledně toho, že jsou v soudních sporech atd.), nicméně nedala bych jim nic zadarmo.PS: do neděle povinně nastudovat zákoník práce, aby Tě šéfová žádnou lží, co musíš a nesmíš, nemohla překvapit!
A není snad v zákoníku, že do určitého věku dítěte nemá zaměstnavatel právo nařídit takovéhle směny??? Zvláště když to ve smlouvě není!!! Dostuduj!!! Tutově se tě snaží psychicky zdeptat a hrajou na neznalost zákona!!!
No to si taky myslím asi bych musela být právník, když já vylezu s něčím co je dle zákona, tak oni okamžitě najdou nějaké proti. Nejvíc ráda bych byla kdyby se nám tento měsíc povedla hned první inseminace a bylo by.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit.Co byste dělali na mém místě? Mám tříleté dítě, teď začalo chodit do školky, ale od té doby je týden co týden nemocné, v lednu mám nastoupit do práce vzdálené 25km, denně budit dítě v 5 ráno, v 6 do školky a tam ho nechat celý den i když ještě pořádně není zvyklej, nevím co mám dělat, jestli to zkusit nebo se na to vyprdnout. Takhle bych ty samý peníze měla i na podpoře ještě další 3 měsíce a takhle pokud nastoupím o ní příjdu a co když malej onemocní a pak mě vyhodí a já budu úplně bez příjmu. POraďte, co byste dělali vy.
Také mi zaměstnavatel dělá potíže při nástupu po RD do práce, našla jsem portál, ze kterého čerpám. Odkaz: http://www.aperio.cz/poradna/25831, http://www.aperio.cz/…dne-podminky,. Snad to někomu dalšímu pomůže. Jinak na ÚP jsou právníci, kteří také poradí. Nedejte se!!!
Bohuzel v tomto ti neporadim ale kamaradce se stalo ze se po RD vratila zpet do prace ale nastesti ma smlouvu na dobu neurcitou ale stejne ji rikali ze jeste parkrat bude chybet tak ze ji propusti ze pro ne neni prinosnym zamestnancem