Nástup do práce po RD

338
19.7.12 08:08

Nástup do práce po RD

Ahojky, potřebovala bych poradit co dál,28 července mi končí RD, nástup tedy vychází na neděli. V práci se až do tohoto týdne se mnou nikdo nechtěl bavit a byla mi naznačena výpověď. Když jsem šla na pracovní úřad, poradili mi ať pošlu oznámení o nástupu. Poslala jsem ho a odezva žádná. Tak jsem se tedy obrátila již poněkolikáté na svou přímou nadřízenou, která mě však odbyla a řekla, že mě tam nechce.Na ředitelství jsou prý zaneprázdněni takže se se mnou bavit také nechtějí. Až dnes jsem se dozvěděla co bude dál, nástup prý mám v neděli, hned k tomu 12 hodinovou směnu, přitom ve smlouvě víkendy nemám. Když jsem to volala své přímé nadřízené sprostě mě začla urážet, že mě tam nechce a navíc ještě v neděli, že kvůli mě musí jít do práce, pak mi řekla i to, že se budou muset dělit i peníze, takže si to vyžeru i od ostatních. Nevím co mám dělat jsem na pokraji zhroucení, já za to přeci nemůžu, že mi dali smlouvu na neurčito a nechtějí mi dát výpověď pro nadbytečnost, jen kvůli 50 000,– Kč odstupném. Prý na to nemají a mé místo je již obsazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11513
19.7.12 08:14

Tvoje místo by nemělo být obsazené za Tebe měl bát někdo přijatý jen za dobu RD, takže Tvoje místo pro tebe musí být… Jestli jsi měla tříletou… To by Ti správně mísdto měli hlídat ty tři roky. A určitě se nedej a výpověď nepodávej, ať to udělají oni s odstupným a nazdar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.7.12 08:22

Nedej se, ty neděláš nic špatného, zaměstnavatel je povinen tě zaměstnat na odpovídající pozici, jako máš ve smlouvě (i když to nemusí být nutně to samé místo). Jestli mají za tebe někoho jiného a neví, co s tebou, jejich problém. Mohou ti případně dát tu výpověď s odstupným.
Jak je to s tou prací o víkendech, to si nejsem jista, jestli ji mohou nařídit nebo ne, když to nemáš ve smlouvě, snad jesli sem nakoukne @j.a.n.i1 tak poradí líp :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
19.7.12 08:29

Palu :cert: no co si to ten tvuj zamestnavatel mysli?! Nastup normalne dle sve smlouvy - nevim, co delas, co mas napsano jako tvoji pozici a misto vykonu a pozaduj praci. Oni jsou povinni ti ji pridelit. Jinak to nahlas na Uradu prace. Pokud te zamestnavatel uz nechce, tak ti musi dat vypoved s nalezejicim odstupnym. A pokud te tam po dobu vypovedni lhuty mit nechce, mela bys mit moznost zustat doma na prekazkach ze strany zamestnavatele, a to ze pro tebe nema praci. Kazdopadne bych se branila zuby nehty, byt priprav se, ze zrejme to muze byt teror. A pozadej ve sve rodine o podporu, protoze predevsim tu mentalni budes potrebovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
19.7.12 08:30

Dík holky, ještě zvažuji neschopenku, řeším stejně malého školku, která je až od září a manžel tak dlouho dovču nedostane a nikoho na hlídání nemám. Jinak ta co je tam místo mě dostala na neurčito a ji si chtějí nechat, protože funguje 3 roky a mě by museli znovu zaučit. Hrají na nervy a čekají, že odejdu sama. Navíc nevím jak to bude čekají mě ještě nějaké inseminace a pak IVF, takže na tom pracovišti kde jsem byla být asi nemůžu, je to práce u velkých zvířat, zvedání těžkých věcí, atd. Chtěla bych zkusit ještě se domluvit v CARU jestli by mi to nějak nenapsali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
19.7.12 09:26

Já se kdysi na ÚP informovala, na co jako zaměstnanec mám po návratu nárok. Pomohli mi, dali rady, zkus to taky, ÚP by měl mít svého informátora těchto právních věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.7.12 09:38
@pannda píše:
Já se kdysi na ÚP informovala, na co jako zaměstnanec mám po návratu nárok. Pomohli mi, dali rady, zkus to taky, ÚP by měl mít svého informátora těchto právních věcí.

určitě je na ÚP člověk, který by ti měl vysvětlit a poradit, co dál. Musíš mu ale vše vysvětlit a nenechat se od něj odbýt - ne že by chtl schůzku s tebou odfláknout, ale může nabýt dojmu, že vše potřebné již víš :hug:

(Velmi dávno jsem taky řešila jeden takový nepříjmený „rozvod“ a právě že jsem se v tom taky nechtěla moc máchat a měla jsem štěsí, že paní to poznala a všecičko mi vysvětlila a dokoce i do firmy volala - tuším, že mi nechtěli dát nějaké potvrzení už nevím jaké, a vzpouzeli se i této úřednici - jojo, měli tam bordel a moc se jim nechtělo, a by se jim v tom tam někdo hrabal :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
19.7.12 09:49

Ahoj,
konkrétně takto:
Zaměstnavatel je povinnen zařadit vás na původní práci a pracoviště po vašem návratu z mateřské dovolené, tedy 28 týdnů. Po návratu z rodičovské dovolené (připomínám, že dle nové úpravy podle vámi požadované délky, maximálně 3 roky) má povinnost zařadit vás podle vaší pracovní smlouvy (již však ne na vaše místo a pracoviště). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.7.12 09:51
@maxi2408 píše:
Ahoj,
konkrétně takto:
Zaměstnavatel je povinnen zařadit vás na původní práci a pracoviště po vašem návratu z mateřské dovolené, tedy 28 týdnů. Po návratu z rodičovské dovolené (připomínám, že dle nové úpravy podle vámi požadované délky, maximálně 3 roky) má povinnost zařadit vás podle vaší pracovní smlouvy (již však ne na vaše místo a pracoviště). :mavam:

Tak to je novinka, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.7.12 10:00
@Emilie píše:
Tak to je novinka, díky!

Novinka to není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.7.12 10:01
@Raduš.ka44 píše:
Novinka to není :mrgreen:

Pro mně jo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
19.7.12 10:42
@Emilie píše:
Pro mně jo :oops:

Nu což, všichni se stále učíme :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.7.12 10:44
@Raduš.ka44 píše:
Nu což, všichni se stále učíme :kytka:

A proto je nutné denně chodit na emimino a hojně se účastnit dizkusí, páč se jeden toho hodně dozví nového! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.7.12 11:04
@Emilie píše:
A proto je nutné denně chodit na emimino a hojně se účastnit dizkusí, páč se jeden toho hodně dozví nového! :pankac:

jo, zrovna včera šel choť můj drahý hledat, jak na ovocné mušky, a většina rad mu vyskočila z eMimina :mrgreen: tak mi dal za pravdu, že co neví Google, ví eMimino :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
19.7.12 11:12

Holky, tak na pracáku mi řekli opravdu toi samé co už vím a to co pro mě vyplývá dle zákona. Do práce mám nastoupit tedy v neděli, ale zaměstnavatel mi řekl, že mě tam nepustí. Problém je takový, že ta firma u které jsem zaměstnaná má už takové problémy co jdou do milionů, že já je už tím nemůžu nijak ohrozit. Paní na úřadě mi řekla, že je moc dobře zná. A už je prý s nimi vedeno několik soudních řízení zcela bezvýsledně. Takže buď můžu dát výpověď sama, což jsem navrhla, ale trvají na 2 měsíční výpovědní lhůtě, což mi nic neřeší. Nechápu to najednou stranu mě nechtějí, ale okamžitou výpověď dohodou mi také nepodepíšou. A odstupné už vůbec ne, prý dluží lidem už 2 roky za odstupné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí