Nástup do práce, těhotenství

22
26.4.12 21:02

pozdě

Příspěvek upraven 20.03.14 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35326
26.4.12 21:27

Musis vydrzet aspon polovinu toho, co ti zbyva do nastupu na MD, abys v pripade odchodu mela dost dlouhou ochrannou dobu. Ale teda nevim, jestli neni nic videt ted, urcite za chvili bude… neschopenka ti fakticky nepomuze. Teda nepomuze ti k ziskani PPM, jinak bys na ni mohla byt az do porodu a konce setinedeli, ale nedostanes pak PPM, ale rovnou rodicak. Podle me bys tam musela byt aspon 8, lepe 9 tydnu, tj. asi do 25. tydne, coz se podle me tak dlouho utajit neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.4.12 21:33

Příspěvek upraven 20.03.14 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
26.4.12 21:37

Zkusebka je trimesicni, ne? Kdyz vydrzis do konce zkusebky, tak by to snad melo vyjit…proste ochranna doba( ktera nasleduje po skonceni prac. pomeru do nastupu na MD, resp. PPM), je tak dlouha jako tvoje psoledni zamestnani. Takze si presne spocitej, kdy bys nastupovala PPM, vydel dvema, pridej nejaky den pro jistotu a mas to, pak PPM dostanes. Na neschopence te ale muzou taky propustit, pokud budes jeste ve zkusebce, tak na to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.4.12 21:40

Příspěvek upraven 20.03.14 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.4.12 21:41

..

Příspěvek upraven 20.03.14 v 14:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
26.4.12 21:45

Na MD se chodi nekdy mezi 32. a 36. tydnem. Myslim, ze stejna pravidla plati i pro matky na neschopence( mas jistotu, ze ti ji dr. napise?). Ale nejsem si uz uplne jista jak to chodi, kdyz je matka na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.4.12 21:49

Příspěvek upraven 20.03.14 v 14:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
26.4.12 22:21

No, ja to mela podobne, ale nastupovala jsem o deset tydnu drive nez ty a dozvedela se to dva dny po podpisu prac. smlouvy… vydrzela jsem ty tri mesice zkusebni doby a pak supajdila na neschopenku… :oops:

Kazdopadne bych vydrzela co nejdele a az by slo do tuheho, tak na nemocenskou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
27.4.12 06:01

Rokytkas pokud budes mit pohodove tehotenstvi a taky podle toho, jakou mas postavu a jak se oblikas, tak to do konce zkusebky zamestnavatel poznat nemusi… Uplne bych se tehle myslenky nevzdavala ;) Na mne to okoli (nejblizsi okoli) poznalo tak v sestym mesici, nahodni znami tak v sedmym. Pokud nebudes zvracet, nemusis nosit upnute kostymky a mas treba kancelarskou praci, tak mas sanci. Hodne stesti!!

• Citovat
  • Upravit
1404
27.4.12 08:10

No potěš koště :cert:
Já jako zaměstnavatel tady téměř :poblion: Klasický čecháček - zneužít, sebrat co se dá a nazdar… Těžko pak očekávat, že se změní obecný přístup zaměstnavatelů k mladým ženám popřípadě matkám, nebo dále žadatelkám o částečný úvazek.
Poukázat na to, že zaměstnavatel je také člověk, který pracovníka přijme protože ho potřebuje a zejména taky na to, že ty peníze, které sází si jaksi netiskne a mnohdy si sám musí utrhnout do huby, aby řádně vyplatil všechny lidi…to je asi zbytečné :zed:

Takže milá zlatá, nevím jak Tě může těšit a hřát vědomí, že někoho v klidu podvedeš. Doufám, že si na to pak ještě hodněkrát vzpomeneš, až budeš plakat, že se Ti děje nějaké příkoří - mlýny melou…

A rada pro zaměstnavatele, kteří chtějí dát příležitost mladé ženě a později se ukáže, že se úmyslně hodí marod? Od 4. do 21. dne neschopnosti má zaměstnavatel právo kontroly. A to opakovaně, o víkendech, státních svátcích, ve večerních hodinách. Pokud „nemocná“ nebude plnit režim (tedy sedět doma na zadku když nemá vycházku), může ji celou výplatu v době nemoci odebrat, případ nahlásit na Správu sociálního zabezpečení a v případě velké nas.....ti a opakovaného porušení povinností může dát výpověď na paragraf 52 a dotyčná si posléze neškrtne ani na pracáku.

Fuj to jsem se rozčílila. Že nestydíte!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ILALI
27.4.12 11:09

ANNI, NICO - plně s Vámi souhlasím a z dotazu a návodů jak to „obejít“ a vytřískat maximum je mi na :poblion: Iva

• Citovat
  • Upravit
Naima
27.4.12 11:13

@Nico Musím souhlasit, bohužel podobný přístup poškozuje další mladé ženy, kterým pak u pohovoru nikdo neuvěří, že nechtějí okamžitě těhotnět a jít na PN. A nemusí se ani ptát, ten předsudek už tu díky takovým případům prostě je :roll: .

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.12 11:29

no já nevím - cháou to třeba pokud je člověk ve 4tt nebo 6tt, byl dlouho na pracáku a potřebuje práci, nikdy se neví, zda se něco nestane, takže to bych ještě jako podraz nebrala, ale v 16 tt souhlasím s nico, anni atd. - v 16tt lhát zaměstnavateli a nechat se zaměstnat, fuj!!! pokud tu práci potřebuješ, tak se domluv na DPP, DPČ a buď upřímná, že jsi těhu!!!!

• Citovat
  • Upravit
Ppppppp
27.4.12 12:14

No nevim no, ani ten 6tt mi nepripada fer… ja jsem takhle odmitla podepsat pracovni smlouvu s tim, ze jsem vedela, ze jsem tehotna… a vyplatilo se, na podzim me cekaji znova a smlouva na me ceka… naopak ocenili ferovy pristup… na to co se tady probira bych fakt nemela zaludek a s…e me tenhle pristup, ktery „vychovava“ zamestnavatele, aby diskriminovaly zensky. :poblion: :poblion:

Ilju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat