Nástup do práce, těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No a nejen o drbani zamestnavatele, tady jde i o drbani statu! Jako stat uz je tak stedry, ze plati rodicak az do ctyr let veku a ocividne i to je malo. A to plati i nezamestnanym, i tem, co do statni kasy neodvedli jeste ani korunu. Fakt by se to chtelo nad sebou trochu zamyslet… Se tesim, jaky vilagos nastane po opetovnem zvednuti dani - no jasne, z neceho se ty davky platit musi, ze… L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rokytko, když podáš situaci tak jak vyznívá, tedy že chceš úmyslně tajit těhotenství a po zdárném ukončení zkušební doby chceš nastoupit na neschopenku…promiň, ale to je prostě levárna a můžeš se snažit to zaobalit do hedvábí jak chceš. Zkrátka to smrdí.
S minulým zaměstnáním je to smůla. Předpokládám však, že jsi plnoletá a tak bys měla za své jednání převzít zodpověnost. Je to tak velký problém?! Zřejmě ano ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde o to, že se znemožníš (to je alibismus). Svého zaměstnavatele v podstatě podvedeš. My když někoho přijímáme, tak ho bereme do týmu, loajalita k firmě a elementární slušnost ve vztahu k lidem obecně je priorita. A představa, že nám někdo nakálí na hlavu takovým způsobem a my tomu člověku budeme ještě vyplácet nemocenskou, je opravdu nechutná! Ale to je asi pak už problém toho pitomce co vytváří pracovní místa a dře do úmoru, aby práci pro ty lidi zajistil a udržel. A taky platí daně a milion dalších věcí a trilion jiných věcí musí řešit, aby pak přijímal lidi, kteří s ním jednají jako s onucí a ještě jim to stojí za to ![]()
Z předchozího zaměstnání jsi odešla sama. Po 14 týdnech (kdy jsi dělala nevím co
) jsi zjistitla, že by bylo dobré vylepšit rodinný příjem a vzít práci o kterou vlastně ani nestojíš (a nějaký chudák tak o to místo kvůli Tobě přijde). Jasně, potřebujete peníze. Ale kdo ne?! Až Ti nějaký člověk, co nebude vidět jinou možnost ukradne z kapsy peněženku, budeš k jeho důvodům stejně chápavá? Vždyť z cizího krev neteče…že?
Tak jsem si tady přivodila solidní depku
Změny v sociálních vztazích, v myšlení lidí se už asi nedočkám. Doufám, že aspoň svým dětem dám do života jiný pohled na věc než je evidentně stávající norma (bohužel).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A rada pro zaměstnavatele, kteří chtějí dát příležitost mladé ženě a později se ukáže, že se úmyslně hodí marod? Od 4. do 21. dne neschopnosti má zaměstnavatel právo kontroly. A to opakovaně, o víkendech, státních svátcích, ve večerních hodinách. Pokud „nemocná“ nebude plnit režim (tedy sedět doma na zadku když nemá vycházku), může ji celou výplatu v době nemoci odebrat, případ nahlásit na Správu sociálního zabezpečení a v případě velké nas.....ti a opakovaného porušení povinností může dát výpověď na paragraf 52 a dotyčná si posléze neškrtne ani na pracáku.
Fór je v tom, že často bývá těhotenská neschopenka s vycházkami 8.00 - 12.00 a 13.00 - 18.00
tak netuším co jako pak chceš kontrolovat.
Jinak souhlasím, zaměstanavatel s tím má náklady. Ovšem někam bych to udělala taky - třeba za kasu do řetězce bych se netsyděla ![]()
Myslím že spousta zaměstnanců netuší, kolik svého zaměstnavatele stojí na platu. A může za to naše vrchnost, co vytváří debilní zákony.
Pak díky tomu a přístupu některých žen máme my cochcem pracovat poctivě smůlu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rokytko, jde proste o to, ze se snazis ziskat vyhody soc. systemu ne zrovna koser cestou. Jsi v urcite situaci, ale tak proste pujdes na UP a pak zacnes rovnou pobirat rodicak na ctyri roky. Pokud Te tato varianta existencne ohrozuje, tak asi nebylo moudre tehotnet. Je uplne v poradku vyizit, co soc. system nabizi (i kdyz je otazkou, zda na to ta zeme ma a kdo ponese vsechny ty dluhy, to je ale na jinoudiskuzi), ale hledat klicky a premyslet vylozene planovite, to se na me nezlob, to je proste svinstvo a bude-li takto kazdy premyslet, tak dobre nam tak za tu nasi vladu. Ne nadarmo se rika, ze zeme ma takovou vladu, kterou si zaslouzi… L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tessy, třeba 18:30? Já když jsem byla na riziku, tak jsem měla vycházky jen 4 hodiny denně (ale je to už let, tak nevím jak to teď dr píšou). A ano, souhlasím, že je trochu jiné jít na kasu do řetězce (pocitově) a do malé rodinné firmy. Nicméně ten princip je stále stejný a ta jinakost je jen zdánlivá. Jakože tu velkou firmu to nebolí? Tak potom už chápu rozkrádání státního rozpočtu…však se nějaký ten milion v tom balíku ztratí. Všechno je relativní.
Stejně tak bych uměla pochopit, když někdo udělá něco ne úplně košér, je si toho vědom a nějak se k tomu postaví (to se zkrátka stane asi každému, kolikrát i souhrou okolností). Ale kalkulovat ve veřejné diskuzi (anonymita je jen iluze) jak nejlíp a nejvíc vytěžit a nechtít pochopit jádro pudla, to už je opravdu silná káva.
A ano, poškozuje to všechny další zájemkyně o práci, protože ten zaměstnavatel si pro příště rozmyslí zda jít do rizika a věřit mladé ženě, že chce pro něj pracovat a vytvářet nějaké hodnoty. A ano, za pár let tady bude nějaká mladá maminka (možná i zakladatelka této diskuze) nadávat na diskriminaci a plakat, že nemůže sehnat práci. A taky ji bude potřebovat, protože přísun peněz od státu ustane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu bude tevat nekolik generaci, nez se od takovehoto premyslen odprostime, take vidim problem ve statu, ze je k takovymto klickam prostor, soc. system je preregulovany, bohatym se bere, chudym (nepracujicim) se dava a bohuzel nestaci, kdyz kape, musi tect proudem. Z ciziho… Pac z toho krev fakt netece
. Se mimfakt libi, jak kazdy nadava na vladu, ale u sebe zacne malokdo… L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rokytko, vzdyt vydelavej, vzdyt ber, co system nabizi, ale nehledej nekale klicky. Tot vse. L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rokytkas píše:
A ještě ti k tomu dodám jednu… Tohle mi poradili na pracovním úřadě. Jinak těch 14 týdnů, co jsem byla doma, jsem chodila na brigádu, bohužel na černo bez smlouvy a celkem fyzicky náročnou práci, tudíž jsem musela skončit. Víš, kdyby se mě na to nový zaměstnavatel zeptal, nic bych neskrývala, a nepracuji u žádného soukromníka, ale v mezinárodní společnosti s tisíci pobočkami po celém světě. Bohužel u nás v ČR platí pravidlo, že s poctivostí nejdřív pojdeš, jak jsi si již mohla všimnout. Se mnou se svět nikdy moc nemazlil, hold pro to mám asi realistický pohled na svět, a bohužel jsem pobrala i trochu rozumu a umím si spočítat 1+1, a rozhodně kvůli těhotenství nehodlám sedět doma a brečet, že jsem něco udělala špatně. Život jde dál, a je jen na nás, jakej si ho uděláme. Až budete příště vy někoho zaměstnávat, tak si pro jistotu vyžádejte lékařský posudek, aby mezi nimi náhodou nebyli tací, jako já.
No tak chtít lékařské potvrzení o tom, že žena není těhotná je fakt na hlavu (a protiprávní). To zbytečně kopeš.
Vím, že některé firmy praktikují to, že si při nástupu nechají od zaměstnance podepsat bianko ukončení pracovního poměru dohodou s okamžitou platností. Přistoupila bys na takové podmínky? Zaměstnavatel se asi taky holt zařídil podle sebe. Podpásovka nejvyššího kalibru!
Ano život je takový jaký si ho uděláme. Ale Ty jsi z práce odešla sama, práce na černo byla taky Tvoje volba, tak PROČ má teď za Tvá rozhodnutí platit někdo třetí???? COpak to nevidíš? 1+1 jsou 2, ale Tvoje počty jsou mimo, Ty z toho děláš 11 a ještě se tváříš, že je to v pořádku, protože to tak zrovna potřebuješ a určitě se také najdou lidi, kteří to vidí stejně jako Ty.
A sedět a brečet nad svou chybou není od věci, naopak. Jedině tak sebe i své děti naučíš přijmout odpovědnost za svůj život. A ne jen vlát na tu stranu kde je to zrovna výhodnější…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rokytkas píše:
Chtěla bych vidět Vás, v mé situaci a být 4 měsíce bez příjmu. Víte, já jsem si vždy na vše vydělala sama a nikdy jsem od státu nic nechtěla. A nehodlám odteď sedět doma a rodit děti.
Já byla doma s dítkem 2 roky bez příjmu, protože je nemocnej, do školky jít nemohl, tudíž já do práce taky ne. Od státu jsem nedostala ani korunu, protože na různé dávky jsem neměla nárok. A vůbc mě nenapadlo něco obcházet a snažit se od státu něco vyrazit. To víš, že jsem nadávala a zrovna lehké období to nebylo, co si budem povídat.
Ale přesně jak píše Linuša ,vždyt ti nikdo nezakazuje pracovat, vydělávat si, určitě i jako těhotná nějakou tu příležitost najdeš, ale štve mě jak se sažíš obcházet zaměstnavatele a vytřískat z toho co nejvíc. Vždyt dostaneš rodičák, to je ti málo????
Anni
- Citovat
- Upravit
NICO, jenze ona zodpovednost za svuj zivot boli, pac pak nemuzem nadavat na „ne“, ale jen na sebe… L.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit