Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak pokud člověk pracuje, tak by měl nastoupit 8 týdnů před TP, a pokud je na neschopence, tak 6 týdnů, tak mi to bylo řečeno.
NikolinkaK píše:
Tak pokud člověk pracuje, tak by měl nastoupit 8 týdnů před TP, a pokud je na neschopence, tak 6 týdnů, tak mi to bylo řečeno.
To je blbost, je jedno zda člověk pracuje nebo je na - neschopence, v obou případech je nástup na MD v rozmezí 8 - 6 týdnů před TP s tím, že kdy chce člověk na MD nastoupit si volí sám (a ne lékař, jak se někteří snaží tvrdit).
Období kdy žena nastoupí na mateřskou by si opravdu měla zvolit sama v rozmezí 6-8 týdnů. Někteří lékaři, jak vidím, ale si zase hrajou na
. Já mám naštěstí fajn doktorku sama se mě zeptala, kdy chci jít z PN na mateřskou. A mě pořád každý říkal, že z PN je lepší jít až těch 6 týdnů. Tak jsem šla no..ale jestli je to nějak lepší sama nevím. Mám na ni jít za 2 týdny. Kromě toho, že by se to o ty dva týdny mělo prodloužit ta mateřská potom.
![]()
AnitAma píše:
Období kdy žena nastoupí na mateřskou by si opravdu měla zvolit sama v rozmezí 6-8 týdnů. Někteří lékaři, jak vidím, ale si zase hrajou na. Já mám naštěstí fajn doktorku sama se mě zeptala, kdy chci jít z PN na mateřskou. A mě pořád každý říkal, že z PN je lepší jít až těch 6 týdnů. Tak jsem šla no..ale jestli je to nějak lepší sama nevím. Mám na ni jít za 2 týdny. Kromě toho, že by se to o ty dva týdny mělo prodloužit ta mateřská potom.
Jojo, to je přesně ten důvod, proč je lepší jít až 6 týdnů před, budeš pak po porodu déle na MD.
tak rozhodně nesouhlasím s tím,že ve školce je to míň rizikové,já učím na základce a po první nemoci už mne obvoďačka do práce nepustila.Těhulky nesmí skoro žádné léky na virové onemocnění a takové chřipka je pak pěkně dlouhá.Pokud jste ok nic bych neřešila,ale po první nemoci už bych neriskovala teď na podzim.Jinak 6-8 týdnů si volí žena sama.