Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chtěla jsem se zeptat jestli 1 trimestralni screening sebou nese nějaké rizika? Rozhoduju se jestli na něho jít nebo ne. Děkuji za reakce
No je to jen odběr krve a ultrazvuk ![]()
Můžeme se bavit o možné škodlivosti ultrazvuku pro plod? Ale tomu moc nevěřím, pár vyšetření za těhotenství mi nepřijde nijak rizikové.
Po odběru krve já většinou omdlím, takže riziko, že si rozflákám hlavu třeba
, ale to se dá taky celkem snadno ošetřit.
Takže za mě - rizika žádná.
Rizika žádná nenese.KAždopádně bych ho podstoupila,jinak jsou pak tripply a ty jsou často falešně pozitivní.Tyhle jsou spolehlivější ![]()
ahojky,
rizika žádná, spíš samé výhody a daleko přesnější výsledky, než triple testy v 16tt. Jediná nevýhoda je, že ho musíš hradit sama, pojištovna ho neproplácí (i když některé pojištovny na něj přispívají, zavolej si na svoji pobočku). Držím pěsti, at jsou výsledky úplně super ![]()
Žádná rizika, spíš výhody, navíc je screening mnohem spolehlivější než trippel test.
Já byla minulej týden a je to jen odběr krve a UTZ… ve 12 týdnu mi řekla i pohlaví a hlavně se moooc uklidníš, když je vše v pořádku. Je to spolehlivější než triple testy v 16 týdnu. Já doporučuju!!!
Scharlota píše:
Já byla minulej týden a je to jen odběr krve a UTZ… ve 12 týdnu mi řekla i pohlaví a hlavně se moooc uklidníš, když je vše v pořádku. Je to spolehlivější než triple testy v 16 týdnu. Já doporučuju!!!
fáááákt? už pohlaví???? není to brzy ??? já jdu za 2týdny ![]()
Určitě na něj jdi, rizika nevidím žádná, spíš pozitiva. Pokud ti tento screening vyjde ok, nemusíš pak třeba řešit výsledky tripple testu, který je často falešně pozitivní.
anna78 píše:
Určitě na něj jdi, rizika nevidím žádná, spíš pozitiva. Pokud ti tento screening vyjde ok, nemusíš pak třeba řešit výsledky tripple testu, který je často falešně pozitivní.
Hlavně pak na triple test nemusíš chodit ![]()
jde jen o utz a odběr krve. za sebe říkám rozhodně jít! NT screening má menší rizika než triple testy kde je až 30% selhání (falešně pozitivní výsledky) spojené s rizikem odběru plodové vody a stresem matky. podle české gynekologický komory NT screening má od roku 2013 nahradit nespolehlivé triply
taky jsem byla minulý týden a zážitek je to moc pěkný.pojišťovna mi vše proplatila a pohlaví si už taky troufl říct.ne sice na 100 procent ale pravděpodobně holka ![]()
Mě moje mudr řekla, že tento je mnohem přesnější a hlavně nenese žádná rizika jako v 16t, takže tuhle středu jdu na krev a další týden na UZ. Pojišťovna mi to nehradí a bude mě to stát 1000kč. Tý jo,ale, když tu čtu, že mi řeknou možná pohlaví už teď mě tedy opravdu překvapilo ![]()