Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, píše doktor nějaké vycházky, když se jde na rizikové nebo jak to je?
Děkuji
Píše, ale záleží na něm, jak moc bude ochotný. Někdo má celodenní, někdo jen dvě hodinky dopolko a dvě odpolko..záleží, jak to bere vážně
Já měla celý těhu od 10.-18. to docela šlo, ale nemohla jsem jet nikam na víkend nebo tak, což mě štvalo..a kontrola mi nepřiišla ani jedna..
Ale jsem srábek, porušila jsem to fakt jen jednou..
ahojky,
jsem na riziku především kvůli zaměstnání, do konce 3.měsíce jsem neměla napsané žádné s tím, že si mám chodit, jak mi to bude vyhovovat. A následně mám vycházky neomezené. Ale už ležím. Každopádně, každá z nás udělá
pro miminko všechno a nebudeme riskovat
Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:02
jde o to z jakého důvodu jsi na neschopence. já jsem kvůli rizikové práci a mám vycházky od 7 do 22 pokud jsi na rizikovým kvůli zdravotním problémům tak bych s vycházkama moc nepočítala.
já měla po celou dobu neomezené, ale opravdu záleží od lékaře…
já měla vycházky hned celodenní,dr. mi řekla,že musím chodit na čerstvý vzduch,že není dobrý,i když jsem na riikovým,abych byla jen zavřená doma
že mi procházky prospějou,ale nesmí se to přehánět,ělat přestávky.Každy dr. je jiného názoru,já jezdila k nám na chatu a chvilkové procházky s manželem do lesa mi dělali d""http://www.celysvet.cz/metrik/line-78aa7d08a334245a95aee76effe2d989.png:http://www.celysvet.cz/…ffe2d989.png obře ![]()
Já zůstala na rizikovém od 12tt. po autonehodě, kdy jsem ležela týden v nemocnici pro hrozící potrat a odlučování placenty. Pak jsem zůstala na neschopence až do porodu. Dva týdny jsem neměla vycházky vůbec, stejně jsem musela ležet a hýbat se co nejméně a pak jsem do konce těhotentví, do nástupu na mateřskou, měla vycházky od 8 do 20h. Záleží na daném lékaři, taky co je důvodem neschopenky … atd.
Já byla neschopence proto, že v práci máme výpary a tak podobně, co by mohly škodit, takže mě na ní vlastně poslali skoro sami..no a vycházky mi celodenní nedala, tvrdila, že to prý nejde..což je asi blbost, když někdo je má.. ![]()
lyrica píše:
Já byla neschopence proto, že v práci máme výpary a tak podobně, co by mohly škodit, takže mě na ní vlastně poslali skoro sami..no a vycházky mi celodenní nedala, tvrdila, že to prý nejde..což je asi blbost, když někdo je má..
Tak celodenní vycházky jdou, ale lékař musí být schopen si je obhájit…
Což v tvém případě buď ráda, že ti tu neschopenku vůbec dal, protože pokud máš práci, která je v těhu zakázaná, tak je povinností zaměstnavatele tě přeřadit jinam nebo tě nechat za plný plat doma a nepřenášet odpovědnost na lékaře, který by bez zdravotního důvodu neschopenku vypsat neměl.
Na druhou stranu, pokud by ti ji nedal a musela bys dotlačit zaměstnavatele k tomu aby tě nechal doma on, tak bys na tom byla finančně lépe…
Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:14
Ty jo to s tím plným platem, to jsem ani nevěděla, vidíš to ![]()
lyrica píše:
Ty jo to s tím plným platem, to jsem ani nevěděla, vidíš to
Jojo, je to tak, ale chápu, že se do toho zaměstnavatelům nechce… a tváří se, že je potřeba jít na neschopenku.
Ona to i ČSSZ toleruje, ale není dobré ji právě prudit neomezenými vycházkami.
lyrica píše:
Já byla neschopence proto, že v práci máme výpary a tak podobně, co by mohly škodit, takže mě na ní vlastně poslali skoro sami..no a vycházky mi celodenní nedala, tvrdila, že to prý nejde..což je asi blbost, když někdo je má..
není to blbost. ze zákona opravdu nejde mít vycházky neomezené (i když to doktoři píšou) ale můžeš mít vycházky jako já od 7 do 22 což znamená že na kontrolu ti přijít nemůžou…
j.a.n.i1 píše:lyrica píše:Jojo, je to tak, ale chápu, že se do toho zaměstnavatelům nechce… a tváří se, že je potřeba jít na neschopenku.
Ty jo to s tím plným platem, to jsem ani nevěděla, vidíš to
Ona to i ČSSZ toleruje, ale není dobré ji právě prudit neomezenými vycházkami.
Jo, já jsem byla ráda alespoň za to, co jsem měla, teď ke konci už mi to nevadilo vůbec, no a na začátku jsem zase jen
, nejhorší to bylo v létě, že jsem vlastně mohla ven, jen když byl hicák,..
paola white píše:lyrica píše:není to blbost. ze zákona opravdu nejde mít vycházky neomezené (i když to doktoři píšou) ale můžeš mít vycházky jako já od 7 do 22 což znamená že na kontrolu ti přijít nemůžou…
Tak v zákoně je uvedeno, že lékař povolí vycházky včetně jejich rozsahu a doby, pokud to zdravotní stav dovolí… nic víc, takže pokud napíše lékař 0-24, tak literu zákona splnil.
lyrica píše:
Lyrico, vidím, že chodíš do G-medu, tzn. že jsi ze stejného města (či okolí). Na naší spádové sociálce jsou asi prudiči. Protože mi dr.v G-medu řekl, že za prvé neomezené vycházky psát nesmí a za druhé je tu ta povinnost od zaměstnavatele přeřadit nebo platit, jak už tu někdo psal. No tak jsem šla k obvoďačce a zalhala jí, že mi na sociálce řekli, že neom.vycházky jdou. A ona vyvalila oči, že je to divné, protože na ně socka tlačí, aby psali vycházky jenom do 17 hod., aby stíhali kontroly.