Vycházky na neschopence

358
24.10.11 09:51

vycházky na neschopence

ahoj holky, píše doktor nějaké vycházky, když se jde na rizikové nebo jak to je?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
24.10.11 09:54

Píše, ale záleží na něm, jak moc bude ochotný. Někdo má celodenní, někdo jen dvě hodinky dopolko a dvě odpolko..záleží, jak to bere vážně :-) Já měla celý těhu od 10.-18. to docela šlo, ale nemohla jsem jet nikam na víkend nebo tak, což mě štvalo..a kontrola mi nepřiišla ani jedna.. :nevim: Ale jsem srábek, porušila jsem to fakt jen jednou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
24.10.11 09:55

ahojky,
jsem na riziku především kvůli zaměstnání, do konce 3.měsíce jsem neměla napsané žádné s tím, že si mám chodit, jak mi to bude vyhovovat. A následně mám vycházky neomezené. Ale už ležím. Každopádně, každá z nás udělá :-) pro miminko všechno a nebudeme riskovat

Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.10.11 10:01

jde o to z jakého důvodu jsi na neschopence. já jsem kvůli rizikové práci a mám vycházky od 7 do 22 pokud jsi na rizikovým kvůli zdravotním problémům tak bych s vycházkama moc nepočítala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
24.10.11 10:01

já měla po celou dobu neomezené, ale opravdu záleží od lékaře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
24.10.11 10:02

já měla vycházky hned celodenní,dr. mi řekla,že musím chodit na čerstvý vzduch,že není dobrý,i když jsem na riikovým,abych byla jen zavřená doma :lol: že mi procházky prospějou,ale nesmí se to přehánět,ělat přestávky.Každy dr. je jiného názoru,já jezdila k nám na chatu a chvilkové procházky s manželem do lesa mi dělali d""http://www.celysvet.cz/metrik/line-78aa7d08a334245a95aee76effe2d989.png:http://www.celysvet.cz/…ffe2d989.png obře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.10.11 10:05

Já zůstala na rizikovém od 12tt. po autonehodě, kdy jsem ležela týden v nemocnici pro hrozící potrat a odlučování placenty. Pak jsem zůstala na neschopence až do porodu. Dva týdny jsem neměla vycházky vůbec, stejně jsem musela ležet a hýbat se co nejméně a pak jsem do konce těhotentví, do nástupu na mateřskou, měla vycházky od 8 do 20h. Záleží na daném lékaři, taky co je důvodem neschopenky … atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
24.10.11 10:07

Já byla neschopence proto, že v práci máme výpary a tak podobně, co by mohly škodit, takže mě na ní vlastně poslali skoro sami..no a vycházky mi celodenní nedala, tvrdila, že to prý nejde..což je asi blbost, když někdo je má.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
24.10.11 10:13
lyrica píše:
Já byla neschopence proto, že v práci máme výpary a tak podobně, co by mohly škodit, takže mě na ní vlastně poslali skoro sami..no a vycházky mi celodenní nedala, tvrdila, že to prý nejde..což je asi blbost, když někdo je má.. :nevim:

Tak celodenní vycházky jdou, ale lékař musí být schopen si je obhájit…
Což v tvém případě buď ráda, že ti tu neschopenku vůbec dal, protože pokud máš práci, která je v těhu zakázaná, tak je povinností zaměstnavatele tě přeřadit jinam nebo tě nechat za plný plat doma a nepřenášet odpovědnost na lékaře, který by bez zdravotního důvodu neschopenku vypsat neměl.
Na druhou stranu, pokud by ti ji nedal a musela bys dotlačit zaměstnavatele k tomu aby tě nechal doma on, tak bys na tom byla finančně lépe…

Příspěvek upraven 24.10.11 v 10:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
24.10.11 10:14

Ty jo to s tím plným platem, to jsem ani nevěděla, vidíš to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
24.10.11 10:15
lyrica píše:
Ty jo to s tím plným platem, to jsem ani nevěděla, vidíš to :think:

Jojo, je to tak, ale chápu, že se do toho zaměstnavatelům nechce… a tváří se, že je potřeba jít na neschopenku.
Ona to i ČSSZ toleruje, ale není dobré ji právě prudit neomezenými vycházkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.10.11 10:16
lyrica píše:
Já byla neschopence proto, že v práci máme výpary a tak podobně, co by mohly škodit, takže mě na ní vlastně poslali skoro sami..no a vycházky mi celodenní nedala, tvrdila, že to prý nejde..což je asi blbost, když někdo je má.. :nevim:

není to blbost. ze zákona opravdu nejde mít vycházky neomezené (i když to doktoři píšou) ale můžeš mít vycházky jako já od 7 do 22 což znamená že na kontrolu ti přijít nemůžou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882
24.10.11 10:18
j.a.n.i1 píše:
lyrica píše:
Ty jo to s tím plným platem, to jsem ani nevěděla, vidíš to :think:
Jojo, je to tak, ale chápu, že se do toho zaměstnavatelům nechce… a tváří se, že je potřeba jít na neschopenku.
Ona to i ČSSZ toleruje, ale není dobré ji právě prudit neomezenými vycházkami.

Jo, já jsem byla ráda alespoň za to, co jsem měla, teď ke konci už mi to nevadilo vůbec, no a na začátku jsem zase jen :poblion: , nejhorší to bylo v létě, že jsem vlastně mohla ven, jen když byl hicák,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
24.10.11 10:26
paola white píše:
lyrica píše:
není to blbost. ze zákona opravdu nejde mít vycházky neomezené (i když to doktoři píšou) ale můžeš mít vycházky jako já od 7 do 22 což znamená že na kontrolu ti přijít nemůžou…

Tak v zákoně je uvedeno, že lékař povolí vycházky včetně jejich rozsahu a doby, pokud to zdravotní stav dovolí… nic víc, takže pokud napíše lékař 0-24, tak literu zákona splnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
24.10.11 10:33
lyrica píše:

Lyrico, vidím, že chodíš do G-medu, tzn. že jsi ze stejného města (či okolí). Na naší spádové sociálce jsou asi prudiči. Protože mi dr.v G-medu řekl, že za prvé neomezené vycházky psát nesmí a za druhé je tu ta povinnost od zaměstnavatele přeřadit nebo platit, jak už tu někdo psal. No tak jsem šla k obvoďačce a zalhala jí, že mi na sociálce řekli, že neom.vycházky jdou. A ona vyvalila oči, že je to divné, protože na ně socka tlačí, aby psali vycházky jenom do 17 hod., aby stíhali kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí