Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, v tomto pripade bych jim dite nedavala. Pokud jsi jim jiz nekolikrat vysvetlila dulezitost autosedacky a i jim ji nechala, vic udelat nemuzes.
Ahoj, hysterická bych teda nebyla. Za tohle by měla tchyně útrum a dítě bych jí nedávala. Takhle ho ohrožovat? To fakt není normální.
No predne vzdycky kdyz nechavam rodicum deti na hlidani tak VZDYCKY dostanou i sedačku, stalo se ti to uz 4× ale stejne jim ji nenechavas? Co kdyby potrebovali v noci na pohotovost? Jinak by mi to vadilo hodne ale nekricela bych na tchanovce nikdy, rekla bych ze se mi to nelibi a predpokladam ze by si je manzel sprdnul sam, ostatne jsou to jeho rodice. Moji ani jeho rodice by si to ale nedovolili…
Příspěvek upraven 18.07.17 v 21:37
Chápu, že jsi nasratá, to bezesporu, ale na druhou stranu jsi jednala hystericky. Zkus tchánovce posadit k internetu a pusť jim videa crashtestů, nemyslíš/zaplatíš atd. a vysvětli jim, že v dnešní době je mnohem víc aut, než v době, kdy oni vozili dítě, že oni můžou 100× jet opatrně, ale nejsou na silnici sami…Pokud to nepochopí, nedávej tam syna. Jiná volba není
Pučela bych vzteky a našla nějaký video, kde vyletí figurína předním sklem. A řekla bych jim, že jestli toto chtějí vidět v reálu, ať v tom pokračují. Dnes jezdí všichni mnohem rychleji. Nehledě na to, že až je chytnou, budou platit pokutu. Chápala bych, kdyby akutně při úrazu vyjeli do nemocnice, ale na vejlet se snad dá připravit a sedačku nechat dovézt ![]()
V pěti letech už by se syn mohl zvládnout připoutat sám. Takže bych jim tam nechala sedačku a dítěti dala instrukce.
U nás je taky boj s autosedačkou, tchýně si vymyslela, že syna tehdy 2,5 roku dá na podsedák a že to stačí tak říkám že fakt ne že bude mít sedačku, a ona tomu nasadila korunu, že mu koupí ty podsedáky dva a dá je na sebe a na to si syn sedne aby prý jako byl výš a neuškrtil se na páse ![]()
a taky když bylo synovi tři měsíce vymyslela, že ho nechám doma spát v postýlce a půjdu k ní na kafe je to 300m, tak jsem na ní zírala a říkám že to fakt ne, že nemůžu nechat tříměsíční dítě doma samotné a ona jako proč by ne že je to k nám daleko a jí se tam nechce jít.
Takže tě naprosto chápu
anonym p
A proč tedy, když už je se to stalo několikrát, jim tam tu sedačku nenecháš? Já když nechávám malého u našich nebo segry, automaticky vyndavám sedačku s ním. Ale ano, chápu, taky bych byla nasr… a hodně…
Tak za jizdu bez autosedacky by dítě uz samostatně nedostali. Vubec nechápu jejich vnitřní pochody, jak by řešili, kdyby se něco stalo.
Za druhe me napadá, jestli to nebyla jen výmluva, jestli treba nechtěli byt s vnukem sami ![]()
Resit by to s nimi mel primárně manzel, jako jejich syn.
Ahoj tohle by mne taky rozčílilo, sice oni také jezdili bez sedačky ale vy jezdíte se sedačkou tak to mají respektovat a měli si říct o sedačku. Radils bych si o tom s nemá ještě v klidu promluvit a vysvětlit jim to že si neprejes aby jezdil bez sedačky protože nejde o kravinu ale o vážnou celkem věc co kdyby se něco stalo?? Kdyby to nepochopili nepouštěla bych je s nimi.
Nekricela bych, ale měli by už peska. Nechápu, ze si vezmou na triko život vnuka.
Ja teda mam pro nase koupenou autosedacku starsi a podsedak. Chapu tvuj vztek, ale oni jsou jina doba, opravdu se za nich jezdilo nepripoutane, tezko jim to vysvetlovat… Staryho psa novym kouskum nenaucis… Ale nastvana bych byla taky fest…
No nejraději mám hlášky typu "za nás také nebyly autosedačky ". Zas na druhou stranu, jaký byl provoz. To bych tedy vyváděla.
@Borůvka1990 píše:
Ahoj, hysterická bych teda nebyla. Za tohle by měla tchyně útrum a dítě bych jí nedávala. Takhle ho ohrožovat? To fakt není normální.
souhlas, souhlas, to by bylo u mě finitum, prostě nějaká bezpečnost krucinál musí být,
, jaký problém je, říct nech tu autosedačku tu, možná někam pojedeme
, nebudu se jich zastávat, jak říkám skončili pro mě hned!!!, ale kdybych věděla, že autosedačku neměli už před tím, nechávaly bych ji tam preventivně
, ale teď bych jim ho nenechala ani na minutu
![]()
Tak si jdu postěžovat, úplně se mnou cloumá vztek
začnu hezky od začátku. S tchánovci nemám žádný problém, máme celkem hezký vztah až na jednu věc
včera říkal synek, že by chtěl k babičce a dědovi do čtvrtka na prázdniny. Oba mají 14 dní volno, tak jsem zavolala a bez problémů. Malej /5 let/ si zabalil věci a jelo se, při loučení jsem synovi řekla, že tam druhý den jedu mladšímu synkovi/18 měsíců/ do lékárny pro mastičku a že se na něj přijedu s bráškou podívat k babičce. Dneska jsem jela s mladším synem do lékárny a tak volám tchýni, že se stavím na kafe a zase pojedeme. A ona, že nejsou doma, tak já že se teda stavím ve středu a tak se ptám, kde jsou a dlouhý ticho
pak tchýně:,, já ti to teda řeknu ale asi budeš křičet ". Já:,,no tak kde jste!!!
" a tchýně, že v Chomutově v Zoo parku, to už jsem viděla rudě a hystericky jsem řvala na tchýni, že si ze mě dělá pr… a že to teda řvát budu
aby jste totiž pochopily, mě nevadí, že ho někam vezmou ALE ONI HO VEZOU 60km BEZ AUTOSEDAČKY tam a 60 zpět!!!
no řvala jsem jak tygr, na vysvětlenou mi tchýně řekla, že ho přeci připoutala vzadu pásem a sedí tam s ním, tak o co jde
a že z toho dělám hned aféru, že oni taky jezdili bez autosedaček a žijou
o je asi velkej problém zavolat, že někam jedou a já bych těch blbejch 8km k nim zajela a tu sedačku jim přivezla nebo si pro ni mohly zajet. Možná někomu připadám jako hysterka ale tohle se stalo už 4×, vždycky se s nima pohádám, vysvětluju a není to nic platné. Už uvažuji o tom, že prostě s nima syn nikam jezdit nebude. Oni si totiž 2× vzali tu autosedačku a stejně ho tam nepoutaj- říkal mi to syn. Takže tam jen sedí nepřipoutaný - no hrůza mě jímá, co vše se může stát. Taky by jste tak reagovali nebo jsem přehnaně hysterická - díky za vyslechnutí a názory, docela se mi ulevilo, doma jsem sama, manžel je týden pryč a kámošky na dovolených