Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji všem hezké ráno.
asi potřebuji trochu uklidnit. S přítelem a synem jsme na dovolené. Syn chodívá spát v 8 večer. Je mu 6. Bohužel mu nešlo vůbec usnout. Neustále mluvil, chtěl se mazlit atd. Prvně jsem myslela že to dělá naschvál. Dostal tedy vynadáno. Jenomže když už to trvalo déle tak jsem naznala že bude lepší když se s ním půjdu projít. Procházeli jsme se a pak jsme šli na pokoj a syn hned usnul. Přítel byl naštvaný že prvně mu nadávám a potom s ním jdu ven. Doufala jsem že se z toho vyspí ale ne. No nálada na bodu mrazu. Tak a teď co s naštvaným chlapem?
když na něj promluvím tak vrčí když mlčím tak jsem z toho nervózní. Jak to děláte vy s vašimi? Nějak uplně nevím jak na to když tohle se u něj nestává. ![]()
tak příště nech dítě u manžela a jeďte s přítelem sami… evidentně má malého za kazikuka ![]()
Vrčim a nemluvím s ním taky. Však ho to brzy přejde když si uvědomí že jsem stejně ,,příjemná,, jak on
![]()
Dítě je naše společné
a za kazišuka ho nemá, jsme tady na pár dní a přítel na to potřebuje soukromí takže o tohle nejde. ![]()
Možná bys mu měla na rovinu říct to cos tady napsala. Tedy, žes večer špatně odhadla syna a že jsi pochopila, že potřeboval jiný přístup. Navíc včera byla fakt zvláštní noc s tím zatměním, mnoho z nás špatně spalo - i naše dcera měla ještě o půl desáté očka jako tenisáky a povídala a povídala, i když jindy už v tuto dobu spí.
Rozhodně je důležité ve vztahu komunikovat, nenechávat věci vyhnít, ale promluvit si o nich. Udělej to v klidu a bez synovy přítomnosti. Určitě se domluvíte, pokud jste oba dospělí a máte zájem o plnohodnotný vztah.
Také se s manželem semtam neshodneme v různých věcech, ale snažíme se nejít spát bez toho abychom to měli mezi sebou vykomunikované a pokud by se nezadařilo ještě před nocí, tak nejpozději ráno vždy dořešíme. Život je příliš krátký na to, abychom kolem sebe chodili s ublíženeckým pohledem, či „fungovali“ v tiché domácnosti.
Edit : vypadávají mi písmenka ![]()
Příspěvek upraven 28.07.18 v 07:35
Na dovolenych prece je volnejsi rezim a nenutila bych ho jit spat v 8, ale protahla bych to. Aspon si muzete udelat vsichni vecerni prochazku
s jednim ditetem je to pohoda, tak proc si kazit dovcu?… ![]()
Chudák kluk. Ten s vámi zase někdy bude chtít jet na dovolenou! Sice nebude moct odporovat, protože je ještě mrně, ale nějak se to projeví - třeba špatným usínáním ![]()
Jestli je tohle jen ten duvod,tak je pritel blbec.Vcera bylo zatmeni asi se mu spatne usinalo,udelala jsi dobre,ze jste se sli provetrat.
@Mllucinka Venuj se synovi a chlap, az ho to prejde, se k vam prida.
S tím zatměním asi máte pravdu. Přítel je právě dost kliďas a pohodář tak mě to dost překvapilo a překvapil mě právě i syn. Včera jsme měli právě dost nachozeno a chtěla jsem aby se pořádně vyspal. Moc děkuji za rady ![]()
Já si to s chlapem vždycky vyrikam, mám potřebu vědět co se děje/stalo, co mu vadí apod. Takže když mlčí, je naštvaný atd. tak si to vyrikame, obcas se postekame, ale hned je zase klid ![]()
Ale jinak.. Asi to bude fakt tím zatměnim. Malá mi taky nechtěla spát, šla spát hodně pozdě a já nebyla z nejpříjemnějších ![]()
@Mllucinka Přítel dokáže na povel usnout v přesně danou hodinu? Naštvaná bych byla já na něj,že proudí kvůli blbostem
Hlavně na dovolené bývá většinou režim volnější,nikdo nenutí děti brzo spát.
O dovolené bych našeho skoro čtyřleťaka teda neuspala. Pokud by nebyl hrozně uchozený, ale to by asi spal po o a o to déle byl vzhůru večer.
@Mllucinka píše:
S tím zatměním asi máte pravdu. Přítel je právě dost kliďas a pohodář tak mě to dost překvapilo a překvapil mě právě i syn. Včera jsme měli právě dost nachozeno a chtěla jsem aby se pořádně vyspal. Moc děkuji za rady
U nás se teda zatmění vůbec neprojevilo. Syn měl problémy usnout úplně v jiný den.