Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Otok malých stydkých pysků se většinou objevuje při kvasinkové infekci, případně po náročnějším pohlavním styku. Nebývá při zánětech Bartholiniho žlázy, kdy otéká spodina (časem i celý) velký stydký pysk.
Zrovna mám takový problém,včera jsme se milovali,a dnes trpím,docela to bolí.Počkám s tebou.
Ja to mela bohuzel už i před milováním a po něm je to ještě horší.
Jinak dřív jsem to mívala občas po pořádným sexu, ale do rana to zmizelo.
A jsi těhotná nebo ne? Já v těhu byla dole „jiná“, taky to bylo větší.
Bolí to, máš to zarudlé, nebo to jen tlačí jak je to nateklé?
Jinak to asi bude nějaký zánět. Kdyby jsi ale měla zánět Bartoliniho žlázy, tak to by jsi asi neměla oba pysky, ale jen jeden a je to moc bolavé ![]()
Ne, těhotná nejsem. V sobotu se mi objevil výtok a byla jsem taková nateklá, v edeli to bylo vcelku ok a včera to zase bylo natekly a dneska taky. Hmmm ale jak koukám, tak je možná jen jeden dneska už..
Tak buď ta žláza a nebo máš zánět někde u vstupu do pochvy a chytlo to i ten pysk ![]()
Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebuju radu. Mám nateklý malý stydký pysky… Nevíte co to může být? Je to docela nepříjemný. O dr. jsem už objednaná,,
Ahoj, nejspíše kvasinková infekce. Nemusí být pouze v pochvě, právě je často i venku. Dělá otok, zarudnutí, bolest , pálení, nebo řezání, nebo svědění. Chce to mastičku - př. Canesten několikrát denně, větrat, dodržovat hygienu a nepoužívat mýdla na spodek, pouze sprchovat čistou vodou a používat na utřejí jednorázový ubrousek.
Barča ![]()
To mám teda vážně radost. Tak budu doufat, že doktorka na to přijde, protože co jsem četla, tak hodně gyndařů/gyndařek na nic nepřijdou nebo léčí léčí a nic nevyléčí.
janinkaz píše:
Tak buď ta žláza a nebo máš zánět někde u vstupu do pochvy a chytlo to i ten pysk
Mě to bolí hlavně u vstupu,myslíš že mi to mohl chlap nějak podráždit?dlouho jsme sex neměli,a měla jsem ji takovou malou ![]()
arcanobacterium píše:Anonymní píše:
Ahoj holky,
potřebuju radu. Mám nateklý malý stydký pysky… Nevíte co to může být? Je to docela nepříjemný. O dr. jsem už objednaná,,Ahoj, nejspíše kvasinková infekce. Nemusí být pouze v pochvě, právě je často i venku. Dělá otok, zarudnutí, bolest , pálení, nebo řezání, nebo svědění. Chce to mastičku - př. Canesten několikrát denně, větrat, dodržovat hygienu a nepoužívat mýdla na spodek, pouze sprchovat čistou vodou a používat na utřejí jednorázový ubrousek.
Barča
Přesně tak…Mně pomohl Canesten a Gynopevaryl. Jinak na kvasinkovou infekci ti doktor v podstatě nic jinýho nenapíše, možná tak nějakej výplach. Existuje třeba Rosalgin ![]()
levmah28 píše:janinkaz píše:Mě to bolí hlavně u vstupu,myslíš že mi to mohl chlap nějak podráždit?dlouho jsme sex neměli,a měla jsem ji takovou malou
Tak buď ta žláza a nebo máš zánět někde u vstupu do pochvy a chytlo to i ten pysk
Tak možný je všechno
Můžeš být trošku odřená ![]()
Kup si v lekarne treba Jenamazol, je to na mykozy, zkus to tim natrit a pokud to neprejde, tak jedine doktor. Ja mela takhle podrazdeni v lete, nosila jsem intimky a asi doslo k nejaky zaparce. 3 dny jsem mazala a preslo to.
Kamarádce to natýkalo po sexu, potom zjistila, že je alergická na latex (kondomy).
mam z toho docela nervy. Hlavne mam pocit ze vsechny nemoci spodku maji skoro stejny priznaky
tak aby to nebylo neco horsiho.
Ahoj holky,
potřebuju radu. Mám nateklý malý stydký pysky… Nevíte co to může být? Je to docela nepříjemný. O dr. jsem už objednaná,,