Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj zdravím, můžete mi prosím na základě Vašich zkušeností doporučit nějaké pražské zařízení, které se specializuje na nativní cykly.
Po dvou mimoděložních těhotenství, kdy mi sebrali jeden vejcovod, jsem zjistila, že mám AMH jen 0,2. Proto jsem se vydala rovnou do CAR, kde proběhlo neúspěšně jedno IVF pouze s jedním oplodněným vajíčkem, které se bohužel neujalo.
Nechci to ale vzdát, nakoupila jsem si za hromadu peněz různé vitamínové doplňky a chystám se zkusit nativ, ale vůbec nevím, na jakou kliniku se obrátit.
Předem děkuji za Vaše postřehy a doporučení. ![]()
@krokel a co doporucuji v caru? Hormony, nebo ty nativy? Podle me, jestli mas tak nizky amh, tak bych sla vic do hormonů. Byt se ti neudělá velký počet vajíček, tak třeba se udělá aspoň více jak 1 vajicko a každé navic se počítá. Kamaradka podstoupila 3× nativ v Iscare.
Kolik ti je? Budeš ten nativ hradit jako samoplátce, nebo si to necháš počítat jako IVF pokus na pojišťovnu?
S nativy zkušenost nemám, ale chodím do CAR v Podolí a ač tam to prostředí není tak luxusní jako v soukromých zařízeních, tak mi přijde že odborníci jsou tam špičkoví a nejde jim jen o zisk, ale o tom lidem opravdu pomoct. Můžeš tam kdyžtak zkusit zajít na konzultaci a uvidíš co ti poradí. A pokud by sis to hradila jako samoplátce, tak v Podolí za to dáš mnohem méně, než v soukromém CAR, což je fajn, kor pokud je třeba víc cyklů.
Centra moc nativy dělat nechtějí, protože mají obecně nízkou úspěšnost, takže bych šla určitě do centra, které se na ty nativy specializuje…To je třeba Genitrix na Žižkově, chce to vytrvat, ale s nízkým AMH je to dobrá volba, jak to zkoušet, případně minimální stimulace… Moje AMH je také 0,2 a nativy mi moc nefungovaly… ale fungovala u mě docela dobře minimální stimulace a i s tímhle AMH jsem měla odběry třeba dvě vajíčka na stimulaci, což je furt lepší než jedno
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.